Sivut

maanantai 4. marraskuuta 2013

Serla talousarkki -kotelo

Postaus on toteutettu yhteistyössä Serlan kanssa. Bloggaaja on saanut talousarkkeja ja rahallisen korvauksen.

Serlalta tuli tänä syksynä uutuutena talousarkit joita nostetaan paketista kuin niitä kasvopapereita joita elokuvissa on psykologien vastaanotoilla. Paketti siis toimii siten että taitellut, yksittäiset paperit nostetaan paketista yksi kerrallaan ja seuraava paperi jää valmiiksi esille.


Serla haastoi kolme käsityöbloggaajaa suunnittelemaan omanlaisen kotelonsa tälle arkkipaketille koska on selvää ettei tötsä itsessään kaikkien silmään ole erityisen esteettinen. Tietenkin otin siis haasteen vastaan ja tässä sitä ollaan!


Oma koteloni perustui ennakkoluuloihini. Käytän työssäni niitä yhtä kerrallaan nostettavia kasvopapereita (ei, en ole psykologi, vaan käytän niitä ihan muissa tarkoituksissa) ja yhdellä kädellä niitä nyhtäessä nousee aina koko paketti ilmaan eikä paperi meinaa irrota ja kun viimein irtoaa, jää niitä käteen puoli paketillista. Niinpä ajattelin että teen kotelon jossa painovoima on avuksi. Sitten kun paperit kotiin sain, huomasin että ongelmaa ei edes ole. Ne tosiaan irtoavat yksi kerrallaan, yhdellä kädellä sillä aukko on tarpeeksi suuri. Toinen ajatukseni oli että ne pitää saada lähelle sitä älytöntä sotkua aiheuttavaa tekijää jonka vuoksi olen ylipäätään alkanut käyttään talouspaperia.Lapsi. Syöttötuoli. Tarviiko selittää enempää? Toteutuksen tein paksuilla puuvillalangoilla virkkaamalla, ripustusnauhaan pujotin helmiä. Paketti laitetaan sisään yläkautta ja paperit vedetään alhaalta, kuten käsipaperit yleisissä vessoissa.Lisäksi jos on nuha tai on menossa katsomaan elokuvateatteriin jotain Titanicin tai Leijonakuninkaan kaltaista, kannattaa tuonne laittaa vajaa paketillinen paperia ja sen päälle kännykkä, avaimet, lompakko ja muut tarpeet niin on oiva käsilaukku josta saa puhtaan nenäliinan nopeasti käyttöön eikä tarvitse kaivella laukun pohjalta jotain vanhaa käytettyä johon ehkä vielä mahtuisi vähän ;) (Ja jos joku ei tajunnut niin hei: vitsi!)

Serla on julkaissut nettisivuillaan ohjeita talousarkkikoteloihin, ne ovat kaikki pystymallisia, hehän tiesivät jo valmiiksi että ne todellakin toimii! DIY-ohjeet löytyvät täältä, klik, samalta sivulta löytyy myös linkit perheblogeihin joissa on käsitelty talousarkkien toimivuutta arjessa.

Ehdottomasti pointsit Serlalle tästä haasteesta! Käsityöblogien potentiaalia ei kovin usein tällä tavoin hyödynnetä, itse kun en kovin innokas sellaisiin yhteistyökuvioihin edes ole missä ei omaa osaamistaan pääse käyttämään. Ja lisäksi minä totisesti ihastuin näihin talousarkkeihin, paljon kätevämpiä kuin perinteinen rulla mikäli talouspaperia tarvitsee. Ja mun silmään se alkuperäinen paketti ei todellakaan edes ole niin ruma ettenkö voisi sitä pöydälläni pitää. Tosin nythän mulla on myös tämä virkattu päällinen!

31 kommenttia:

 1. Nyt on kyllä Serla saattanut osua naulaa kantaan. Olettaen, että paperi on hinnaltaan kilpailukykyistä ja muutoinkin kelpoa. Kun sotku syntyy, on paperin käyttäjä myös usein enemmän ja vähemmän mömmön peitossa tai toinen käsi sotkun aiheuttajassa kiinni enemmän sotkun aiheutumisen estämiseksi (jee, mikä kuvaus), jolloin paperin nyhtäminen rullasta irti on vaivalloista ja johtaa pahimmillaan koko rullan leviämiseen lattialle.

  Pisteitä tästä roikkototeutuksesta, joka vapauttaa tilaa jo muutoinkin ahtailta pöytätasoilta. Aion kyllä tesmata tätä paperia, jos sitä sattuu tuosta lähikaupasta löytymään. Kannataisi tosiaan hyödyntää näitä blogeja, hyvin keksitty valmistajalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsoin noiden hintaa kaupassa ja tuntui kalliilta mutta sitten taas toisaalta, tuossa on yhteen tommoseen arkkitötsään survottu sama määrä paperia kuin 2,5 rullassa olisi. Joskin on silti vähän kalliimpi (ja me ollaan käytetty puoliarkkirullia) mutta on tämä kyllä paljon kätevämpi kuin rulla! Ja ne rullatelineet vasta rumia onkin! Kyllä mä taidan näitä ostaa lisää sitten kun nuo sponssipaperit loppuu.

   Poista
  2. Puoliarkkipapereita odotellessa. En mitenkään pysty käyttämään kokonaisia talouspaperiarkkeja, kun siinä tulee niin paljon ylimääräistä roskaa. Tuosta liinamallisestahan olisi helppo tarvittaessa nyhtää useampi, jos enemmän tarvitsee.

   Mutta käsityöihminenhän voi täyttää tuon pussukan myös itse tehdyillä pestävillä räteillä :)

   Poista
  3. Toivotaan että tulisi puoliarkkejakin! :)

   Poista
 2. Mä oon miettinyt pääni puhki, miten saisin tuunattua ruman talouspaperirullatelineen (sellaisen pöytämallin) nätimmäksi, mutta en ole keksinyt. Sä oot niin fiksu, että keksippä helppo tuunausvinkki siihen(kin). ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa-a, ne on kyllä niin susirumia että huh huh! :D Sekä pöytä- että seinämallit.

   Poista
 3. Tuohan on aivan loistava idea! Autossakin voisi olla kätsy juttu, ei tarttis rullaa pitää takapenkillä.

  VastaaPoista
 4. Tämä on paitsi onnistunut myös jotenkin ihanan terhimäinen tuunaus ja sepustus :)

  -Paula

  VastaaPoista
 5. Ää Terhi, tää on niin hieno ja ennen kaikkea näppärä! Mulle tulee kauheet paineet! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon niin onnellinen että sain olla eka! En muuten kestä sitä että muilla on kuitenkin hienommat ku mulla!

   Poista
 6. Varmasti kätevä! Passaa hyvin teidän keittiön väreihinkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä yritin vähän mätsätä, tosin jämälangoista kun tein niin ei ihan täydellisesti mätsää mutta yritystä kuitenkin! :D

   Poista
 7. Aivan loistava idea! Mä taidan haluta myös tuollaisen roikkumaan meidän syöttötuoliin. HIENO! :)

  VastaaPoista
 8. Ai ihanaa! Suhun voi aina luottaa! Oon tässä jo jonkin aikaa kattellut tuota susirumaa pakettia pöydällä, taidanpa rakentaa tällaisen version. Jee! Kuhan saan eka joululahjat kyhättyä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun tekee noinkin paksusta langasta kuin minä niin yhdessä illassahan tämmönen valmistuu :)

   Poista
 9. Tosi nätti kotelo, ei uskois et sen sisältä suodetaan pelkkää paperipyyhettä. Kuinka nopeesti pikkujannu saa tyhjennettyä koko laatikon ;D Meillä siihen ois ainakin suuren suuri houkutus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo no, eihän sitä oikeasti kyllä jäbän ulottuvilla säilytetä. Blogikulissi on blogikulissi ;)

   Poista
  2. Siis tarkoitan ettei roiku koko aikaa syöttötuolista vaan ihan tuolla naulakossa sillon kun ei syödä. Mut tää on niin klassikko, kohta joku kommentoi että poikahan voi tukehtua noihin papereihin kun kyllähän se osaa kiivetä vaikka minne.

   Poista
  3. No mut sähän olit ajatellutkin ton ripustettavaksi lapsen ulottumattomiin :) Mä en oikein usko, että lapsi tukehtuu, varsinkaan jos on sellainen sihtikurkkutapaus syömisten suhteen. Enempi uskon siihen, että vanhemmalta palaa käämi, kun kaikki on jälleen kerran reposteltu pitkin pituuttaan.
   Millos kurkistetaan blogikulissin taakse siihen lastenhuoneen arkitilaan? :D

   Poista
  4. Tarttis kyllä varmaan kuvata se lastenhuoneen arkitilakin :D Nyt kun noita kuvasin niin piti olla tyypin päiväunilla että sai edes metri kertaa metri -alueen tyhjäksi johon jalkansa astua :D

   Poista
 10. Ihan mielettömän mahtava ja ihana idea, siis ihan SUPER!!!! :) Pitääkin laittaa korvan taakse idea, kiitos! Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 11. On tosissaan hieno tuo sun säilytyspussukka! Ja paperitkin varmasti käyttökelpoisia - pitääkin tutustua!

  VastaaPoista
 12. Sulla on niin kivoja ideoita ja tekelaita taalla etta ihan hyvan mielen saa niita lukiessa ja katselessa!

  VastaaPoista
 13. Voi ei. Sähän oot tehnyt vaikka mitä ihanaa siinä ajassa kun mulla on ollut pieni pakollinen netti- ja blogitauko. Meillä on suosittu jo tosi kauan puoliarkkeja. Oon sellanen kulmalla pyyhkijä ja ärsyttää laittaa "puhtaita" papereita kompostiin. Luultavasti nuo arkit olis meille ihan liian isoja, mutta kai niille tuollasen laukun voi silti tehdä. :D

  VastaaPoista