Sivut

keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Sukat ja lippis

Koska isotöiset keskeneräiset on valmiina (virkattu mekkokin, esittelen sen joskus kunhan ehdin), on hienoa tehdä paljon nopeita juttuja! Sukat valmistuivat pääosin autossa, maaliskuusta kun puolet vietin muualla kuin kotona ja välimatkat paikoista A paikkoihin B olivat pitkiä). Nämä menevät lahjaksi. Väriraitojen lisäksi on myös joka raidan keskellä tehty yksi kerros nurjalla (ei näy kuvassa hyvin), tosin jalkapohjassa sitä ei tietenkään ole vaan jalan päällä. Varren takaosa on joustinta ja etuosa tuota nurjaraitahommelia.
Jottei menisi liian mustavalkoiseksi niin laitan tähän loppuun vielä lippiksen minkä tein pikkujäbälle.
Ohje Novitan Ipana -lehdestä, lanka Four Season Gründl King Cotton ja koukku 5 mm. Vähän iso tietenkin koska sopivan kokoisen tekeminen on niin mahdottoman hankalaa!


En ehdi nykyään hengaan kauheesti koneella joten on varmasti kommentteja rästissä enkä ole ehtinyt vielä ilmaisemaan liikutustani suuresta määrästä mukavia viestejä Muistikirjamaaliskuun viimeisessä merkinnässä.

18 kommenttia:

 1. Hei! Oletko ikinä kokeillut, että teet villasukan pohjan kokonaan samalla tyylillä kuin kaksinkertaisen kantapään?
  Itse olen tehnty kolmet sukat sillä tavalla, niistä tulee super napakat ja herraseni on taitanut pitää omiaan jo kolmatta vuotta putkeen. Eli myös erittäin kestävät muihin sukkiini verrattuna. :)

  Tämä oli kyllä aikas sekainen sepostus, mutta joskos siitä saisi selvää. :D
  Ihanat sukat ja ihana blogi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole kokeillut, käytän aika vähän villasukkia joten ei ole yhdetkään koskaan hajonneet niin en ole kokenut ongelmaa siis sen suhteen. Mutta kuulostaa kyllä järkevältä! :)

   Poista
 2. Kivat sukat ja etenkin lippis kiinnostaa, pikkuihmisiä kun on läpipiirissä

  VastaaPoista
 3. Nurjaraitahommeli elävöittää sukkia kivasti. Pitääkin muistaa tuo kikka. Hieno lippis myös. Parempi liian iso, kuin liian pieni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nurjaraitoja pitäisi harrastaa enemmänkin, on niin kivoja :)

   Poista
 4. Hei, ihan mahtava lippis, hauska!
  Ja noi sukat, tuon idean tulen niin varastamaan, kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lippis on kyllä hauska (ja helppo ja nopea tehdä) :)

   Ole hyvä! :)

   Poista
 5. Voih. Tänne on ihanaa tulla kuolaamaan. Tollaset sukat pitää tehdä jossain vaiheessa ittellen1 Toi Lippis on ihana! Just sellanen vanhanaikanen. Eikä hätää jos se on iso, kunhan ei pieni. KAsvaahan se Jäbä siihen jossain vaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvaahan se juu, turhauttaa vaan kun joka ikinen päähine mitä oon yrittänyt tehdä, on väärän kokoinen :/

   Poista
 6. Kiitos! Sukkaidean aion pölliä, kuin myös tuon "naperon" sukkavinkin!

  VastaaPoista
 7. Hienoja juttuja oot saanu aikaiseksi. Mä oon muuten tehnyt lapasia yöllä "kantapäätyylillä". Ei tuule läpi.

  VastaaPoista
 8. Tuosta viimeisestä pätkästä tuli heti mieleen, että onko teilläkin jäbä päässyt siihen vaiheeseen, kun äiti ei saa olla koneella lapsen hereillä ollessa. Meillä se vaihe alkoi joskus vuoden loppupuolella ja jatkuu jatkumistaan. Isä saa kyl olla melko rauhassa koneellaan, mutta jos äiti edes vilkaisee konettaan. poika haluaa heti syliin ja räpläämään konetta. Jos ei ota syliin, nousee seisoon tuolia vasten ja puree reiteen. Ihastuttavaa :D Olen monesti blogiasia lukiessa miettinyt, saatko sä oikeesti vielä surffata muutenkin kuin päiväuniaikaan (ja ollut hieman kade).

  VastaaPoista