Sivut

tiistai 22. tammikuuta 2013

Satunnaisia sankareita

Kyllä, minä vähän negatiiviseen sävyyn arvostelin Kotoliving-lehteä syksyllä mutta niin se kuulkaas on että kaikesta huolimatta tuo lehti on kuitenkin inspiroinut jo valtavasti enemmän kuin keskiverto alan lehti yleensä! Joten ehkä olen vain hidas lämpenemään :D Ensin valmistui ihanat yllätyssukat ja nyt olen hurahtanut neulomaan tilkkuja Satunnaisia sankareita -villatakkia varten!


Hommahan menee siis niin (jos en selittäisi niin joku kuitenkin kysyisi) että joka Kotoliving-numerossa ensi syksyyn asti on ohje kolmeen eri pintaneuleeseen ja joka perjantai ilmestyy Kotoliving-nettisivuille yksi lisää. Näistä (92 tilkkua kokoon S/M tai 100 tilkkua kokoon L/XL) sitten lopulta valmistuu takki joka kuulemma on väljä ja malliltaan suora. Koska olen varma että olen liian läski kyseiseen takkiin, teen varmuuden vuoksi hieman isompia tilkkuja kuin ohjeen mukaan kuuluisi ja olen henkisesti varautunut myös siihen että joudun lopulta tekeen tilkuistani jotain muuta, esim peiton. Mutta ei se haittaa!


Lisäksi haluan tilkuistani yksivärisiä joten skippaan moniväriset ja teen sitten muita enemmän tai keksin omia. Toistaiseksi olen käyttänyt vain sinisiä, mustia ja harmaita jämälankoja mutta aika näyttää mihin suuntaan tämä lähtee kehittymään.Jos joku muukin on vähän myöhäisherännäinen tämän mysteeritilkkutakkiprojektin suhteen niin annan pienen neuvon jotta kaikkien ei tarvitse hakata päätään seinään kuten minun.

Eli Kotolivingin sivuilla oleva loiskeneulos -niminen tilkku ei ole tägätty Satunnaisiin sankareihin joten se ei löydy avainsanaa klikkaamalla. Lisäksi rivillä 8 on virhe ja kommenttiosastolla joku ystävällinen onkin kertonut että miten se kuuluu mennä jotta tulee oikeanlainen ;) Näitä ei siis vielä tähän mennessä ollut sivuille korjattu.

Tekeekö joku muu näitä tilkkuja?

16 kommenttia:

 1. Tilkkuja tulossa täälläkin, tosin hitaanlaisesti, lähinnä silloin kun ei keksi mitäs sitten neuloiskaan, nin päästelen yhden tilkun. Ja samalla ajatuksella olen siinä, että jos takin malli ei sitten miellytäkkään niin tulee sitten tilkkupeitto :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mäkään ihan aikataulussa ole pysynyt kun on niin paljon kaikkea muutakin mutta mihin tässä kiire tilkkujen suhteen oisikaan :)

   Poista
 2. Ei vitsi, tuohan ois hyvä idea tämmöiselle ihmiselle joka ei ole mitään erikoistekniikoita jaksanut koskaan alkaa opettelemaan isompien neuleiden kanssa ja joka ei mallitilkkuja viitsi koskaan väkertää mistään vaan heti pitää alkaa tekemään sitä varsinaista työtä... ;D Tosin en mä tuosta vaatetta tekis, vaan nimenomaan peiton, niin tulisi niitä erilaisia tilkkuja ihasteltua sitten todennäköisesti enemmän kuin päällä olevasta vaatteesta.
  Kotolivingiä olen yrittänyt etsiä lehtihyllyistä, mutta ei sitä vissiin ole tähän kaupunkiin osattu hankkia kauppoihin, pitänee jostain hankkia tutustumiskappale...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja toi on sitenkin kiva että ei tarvi tehdä montaa samanlaista :D Tai siis toihan on laskelmoitu siten että kaksi tilkkua jokaista mallikuviota mutta pysyy siis mielenkiinto yllä kun ei tarvi tehdä sataa samanlaista :)

   No höh jos ei löydy sitä lehteä :( Nythän kait lähitulevaisuudessa tulee jo uusi numero.

   Poista
 3. Onpas kiva idea! Mäkin haluun! Vielä ehtisi alkaa vääntää tilkkuja, mutta jollei ole jämälankoja ihan tarpeeksi, niin pitäisi tässä miettiä tilkkujen väriskaala aika tarkkaan. Siitä tulisi vähintään aika ihana kotivillatakki, just nyt esimerkiksi lämmittäis kivasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin varmaan saatan joutua noita lankoja ihan ostaankin kun mulla ei mitenkään erityisen massiiviset jämävarastot ole. Mut ennenkin olen ostanut lankoja suoraan jämälangaksi ;D Niin tosiaan ite aattelin sinisävyistä niin ei ihan pelle hermanni -takki tule vaikka toisaalta mä näytän kyllä pelle hermannilta jo muutenkin ;D

   Poista
 4. Tuo on kyllä kiinnostava ja innostava projekti, tosin ajatuksissa on ollut että tekisin ihan vain viltin, samalla mainigillä...
  Lehti on kyllä minutkin innostanut hieman salakavalasi :) tai tämä koko konsepti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä tosiaan salakavala konsepti :D Ihan tässä jo täpinöissään odottaa seuraavaa numeroa.

   Poista
 5. Olen myös miettinyt mukaan hyppäämistä...vielähän sitä ehtii...

  VastaaPoista
 6. Täällä tilkkuja kans tehty... viimeisimmät odottaa kun odotetusti jouluneulomisten jelkeen tammikuu on ainavähän semmosta 'nyt ei vaan mikään nappaa' vaihetta. :) mutta nyt kyllä vähän harmittaa että en oo osannu ajatella nuita väriajatuksia etukäteen... :/ puhtaasti siis jämillä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, jouluneulomusten jälkeen mullakin meinannu vähän tökkiä mutta oon sit kuitenkin neulonut kun ei muka parempaakaan tekemistä ole :D

   No mut jos on paljon jämiä niin sellainen värikäshän on ihan mahtava! Mulla on jotenkin tosi heikosti jämälankoja niin tulis kuitenkin sit vaan muutamaa väriä niin ajattelin valita sitten yhden värin ja siitä eri sävyjä ja sinisiä lankoja sattui oleen eniten :)

   Poista
 7. Mää rupesin kans tekeen näitä! Vähän on tullut väärän kokoisia ja väritkään ei kyllä mihinkään takkiin sopivat oo, mutta pitää kattoo sitte kun kaikki on tehty että mitä niistä jaksaa tehdä. Tai ehkä pitää tästä lähtien alkaa valkkaamaan värit paremmin yhteenmätsääviksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän sellainen värikäs takki hieno on! :) :) Mutta tosiaan, voihan tilkuista tehdä mitä vaan, vaikka iiiison tuubihuivinkin :)

   Poista
 8. Mukaan änkesin minäkin.=) Tosin mulla taitaa tulla sohvatyynyn päällinen...

  VastaaPoista