Sivut

tiistai 29. tammikuuta 2013

Inventaario

Monesti tulee ostettua uudet pyöröpuikot kun ei jaksa selvittää siitä solmukasasta että olisiko jo olemassa sopivat. Auts. Mutta nyt otin itseäni niskasta kiinni ja näppäilin mun puikot ja koukut Ravelryn taulukkoon! Eikä pyöröjä ollut kahta samanlaista kuin yhdessä koossa, huh! Sukkapuikkoja on joissain kokoluokissa aika monet viiden setit mutta niissä on sekä metallisia, muovisia että puisia/bambuisia ja niitä nyt on melkein aina jossain projektissa kiinni joten ei niitäkään puhtaasti hamstraamisen ilosta ihan kauheesti ylimääräisiä ole ;D


Nyt on hyvä mieli kun sai tämänkin tehtyä vaikka eihän se kova homma edes ollut! Tuosta on nyt sitten näppärä tsekata mitä on. Joitain puikkoja tietysti tuosta puuttuu kun ovat kiinni niissä syvälle kaappien perille marinoiduissa UFOissa. Mutta olkoot :P


12 kommenttia:

 1. Mulla auttoi kaksi eri puikkopussia: toiseen sukkapuikot ja toiseen pitkät ja kokojärjestykseen. Siihen loppui turha puikkojen osto. Vielä pitäis keksiä miten järjestää pyöröt, nyt ne lojuvat laatikossa, etteivät kissat saa pureskeltua niitä tuusannuuskaksi :)
  Leena N.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin no, pyöröt ne mullakin se ongelma oli :) Kyllähän noi muut tuosta maljakosta on äkkiä selattu.

   Poista
 2. Hei, mäkin tarvitsisin puikoille omat säilytyspaikat ja nimenomaan pyöröille - ne on aina jossain hyvässä tallessa! Sukkapuikkoja mulla on ison poranterän kotelossa :) (siis osa kaikista)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen nyt tyytyväinen tähän että kaikki pyöröt on samassa purkissa (niin kuin tähänkin asti) mutta mulla on lista siitä minkä kokoisia ja pituisia siellä on, helpompi sitten etsiä kun tietää mitä etsii :)

   Poista
 3. Ei vitsi, vähän tollanen taulukko parantais munkin elämänlaatua ja vähentäisi turhia puikko-ostoksia! Lankakaupassa aika usein miettii, että olikohan mulla nyt sen jasen kokoset puikot, ja sitten ostaa varulta uudet. Kiitos tästäkin käytännönläheisestä ideasta kaiken inspiraation lisäksi! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä hyvä! Ravelry on kyllä kätevä paikka olemassa :)

   Poista
 4. Mulle ehdotettiin n. 0.5-1.0 cm paksuista letkua kymmenen sentin paloiksi leikattuina ja sitten ne palat kiinnitetään esim. ensin lautaan ja se lauta oveen tai seinään ja siinä sitten ne pyöröt roikkuvat vapaina ja pysyvät suorina, ei tule taitoksia :)
  Leena N.

  VastaaPoista
 5. Tein saman tässä jokin aika sitten! Erittäin kätevä, katson nykyisin aina puhelimesta puikot ennen kuin ostan.

  Olen vähän haaveillut tällaisen tekemisestä: http://lupinbunny.blogspot.fi/2007/02/needle-roll-tutorial.html

  En ole vielä saanut aikaiseksi, harmi kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin just aattelin et tallentaisko ton jotenkin puhelimeen vielä erikseen ettei tarvi netin yli etsiä kaupassa :) Mä rakastan mun puikkoja tuossa maljakossa (ja purkissa), tuntuu siltä kuin olisivat jotenkin paremmin järjestyksessäkin nyt kun on toi taulukko käytössä :D

   Poista
 6. Mulla pyöröpuikot roikkuu iloisesti seinällä kätevässä verkossa. Kuvan voi käydä kurkkaamassa täältä http://villaajasilkkia.blogspot.fi/2013/02/pyoropuikkojen-sailytys.html.

  Kiitos ihanasta ja inspiroivasta blogista!

  VastaaPoista