Sivut

perjantai 20. elokuuta 2010

Opettajan opettaja

Sain kunniatehtävän palauttaa mieleen luokanopettajana toimivalle ystävälleni ala-astetasoisia käsitöitä. Käytiin mm läpi miten päin nuppineulat pitää laittaa. Harjoitustyönä tehtiin peruskassi ilman mitään vuorikankaita, pohjasyvennyksiä, ylimääräisiä tikkauksia ja krumeluureja. Hihnoistakin tehtiin leveät jotta ne lapset saisi ne käännettyä ilman verta, tuskaa ja kyyneliä. Otin vaiheista kuvat ja koostan niistä hänelle vielä muistilistan :D(joo, meillä on vieraspatja keskellä kämppää lojumassa)


Virkkaustakin palauteltiin mieleen menestyksekkäästi 8D


Oli kyllä hurjan kivaa! Lupaan opettaa ilomielin vielä edistyksellisempiäkin juttuja ihan vain open omiin projekteihin, nykyään kun ei lapset kuulemma ala-asteella neulo villasukkia.

7 kommenttia:

 1. Eivät neulo villasukkia enää ala-asteella?! :O OHOH!

  VastaaPoista
 2. Mites toi siksak :D. Ei tainnu mennä aivan kohdilleen :D.

  VastaaPoista
 3. Karhu: Eipä kai :D

  Anonyymi: Onhan se ihan kohdillaan! :D

  VastaaPoista
 4. Mä en edes 90-luvulla neulonut ala-asteella villasukkia. Yläasteellakin vältin sen vaikka oli vielä kässä valinnaisena. Kai oli aina joku vaihtoehto neulonta/virkkaus ja otin sitten virkkauksen. Edelleenkään en osaa, mutta onneksi aiemmat sukupolvet taitaa homman ;)

  VastaaPoista
 5. Onneli: Minä kyllä neuloin ala-asteella villasukat ja yläasteella toiset :D Ja oon virkannut pitsiliinan ja kaikkee siistii.

  VastaaPoista
 6. Riippuu ehkä koulusta sit? Minäkin muistan vain virkanneeni ala-asteella. Yläasteella sitten vasta neulottiin lapaset ja villasukat.

  Semmoinen pieni peikko kyl tehtiin ala-asteella, mutta en nyt kirveelläkään muista, oliko se neulottu vai virkattu.

  VastaaPoista
 7. elbow: Tottakai se riippuu koulusta ja opettajista. Me kyllä tehtiin tosi paljon kaikenlaista, muistaakseni tehtiin vielä jotain ylimääräisiäkin töitä kun oltiin niin nopeita :D

  VastaaPoista