Sivut

perjantai 20. helmikuuta 2009

Kutistemuovikokeiluja

Eli innostuin tosiaan kutistemuovista. Kissojen ja koirien kans sai etsiä, Sinellistä viimein löytyi. Lapsena värkättiin jotain kutistemuovijuttuja, en oisi muistanut koko asiaa mutta tulipa taas kyseinen tavara vastaan internetin ihmemaassa.

Tässä siis lemppariasioitani ja näistä väännän korviksia. Maija Poppanen, Pekka Töpöhännästä tällä kertaa pääsi edustaan Buldoggi Bentsson vai mikä sen nimi oli sekä tietysti c-kasetteja (osa läpyköistä näemmä väärinpäin kuvassa, nooh...)!

(kannattaa ehkä klikata kuva suuremmaksi)


Mua vähän hämää, kun tein puuväreillä ja mietityttää miten väri kestää tuossa sitten (toiselta puolen tietysti sitä muovia, mutta toisella puolella väri on pinnalla). Pitäisiköhän ne käsitellä jotenkin? Toisaalta ei näiden kyllä tarvi maailman tappiin asti kestääkään. Jos nyt ei ihan uimaan niitten kanssa mene, niin eiköhän ne pysy. Tein kyllä kokeiluja ja totesin että kynsilakalla värit liukenee, erikeeperillä tulis ehkä ok, jos saisi liiman tasaisesti levitettyä. Tietysti voisi jotain askartelulakkaakin ostaa, mutta en ole mikään välinehifistelijä xD

Mun oli pakko saada laitettua kuvia jo nyt. Uusia sitten, kun niissä on korviskoukut. Asia kerrallaan :D

Poppasen ja koiran piirsin läpi. Tässä näkyy hyvin, miten paljon muovi uunissa kutistuu.


Ja jos jotakuta ihmetyttää, mitä on kutistemuovi, niin voi klikata vaikka tästä.

Eli se on alunperin sellaista paperimaista ja lämpökäsittelyn jälkeen se kutistuu tuollaiseksi paksuksi, kovaksi muoviksi.

13 kommenttia:

 1. Miten ihmeessä sait ne pysyyn noin tasaisina. Itse olen tuolla kans leikkinyt mutta aina kupristuvat uunissa ihan kummiin muotoihin :(

  VastaaPoista
 2. Ensin ne kupristuu ihan karseen näköisiksi ja iskee törkee paniikki. Sitten kun rauhassa oottelee, niin suoristuvat takaisin ihan sileiksi. Kannattaa siis odotella rauhassa. Tuo Maija Poppanenkin vääntyi ihan kaksinkerroin, mutta palautui täysin kun odotteli.

  VastaaPoista
 3. Mulla oli uuni 150-175 asteen välissä ja otin aikaa, että reilut 2 minuuttia meni siitä, kun ne alkoi käpristeleen että olivat palautuneet täysin.

  VastaaPoista
 4. Vitsi miten kivoi! Oon kans tehnyt muutamia kokeiluja ton muovin kanssa ja hommasin sellasta servettilakkaa just tota värien pysymistä varten, mut sitä en oo vielä kokeillut :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos :) Ehkä mun tosiaan pitää hommata jotain lakkaa kans :D

  VastaaPoista
 6. Noi kasetit on ihanat! Mulla on itsellä vuonna nakki ostatetut kasettikorvikset jotka on ihan lempparikorvikset. Ostin ne aikoinaan siinä Rikhardinkadun kirjaston vieressä olleesta putiikista joka myi paljon ihanaa, uniikkia suomalaista tekelettä.

  VastaaPoista
 7. Nappi: kiitos :) Mullakin on ostettuja kasettikorviksia ja ne on aivan ihania! Kasettikorviksia ei vaan koskaan voi olla liikaa x)

  Bubble: kiitos :) Jos onnistun jotenkin käsitteleen noi pinnat niin voin kyllä lähettää sulle jonkinlaiset kasetit. Mikä noista miellyttää eniten? Voin koittaa tehdä samanlaiset toiset tai sitten saat alkuperäiset.

  VastaaPoista
 8. Noihan näyttää tosi kivoilta! Heh, joo lapsena noita tehtiin.. ja nyt vois tehdä taas. Käyttäisin ihan varmasti tuollaisia koruja!

  VastaaPoista
 9. Markka: :)

  Romulus: Näitä on ihan kiva tehdä ja yksi arkki maksoi 2 euroa, joten konkurssia näistä ei tee :D

  VastaaPoista
 10. heii onpa kivoja nuo! oon niin tietämätön etten oo tollasesta ennen kuullukkaan :O haluun koklaa!

  VastaaPoista
 11. Eipä noi ainakaan mun silmiin ole osuneet ennenkuin jostain bongasin ja sit googletin niin tajusin, että aika monet tekee nyt tollasia ja sit vaan metsästään askartelukaupoista itellekin :D

  Koklaa ihmeessä, teet varmasti tosi upeita :)

  VastaaPoista