Sivut

sunnuntai 26. lokakuuta 2008

Ompelupiiri ja pallohuppari

Perustettiin viime talvena ompelupiiri Salkan sekä isosiskoni kanssa ja houkuteltiin käsitöistä kiinnostuneita ystäviämme mukaan. Kokoonnuttiin joitain kertoja, mutta kesällä se jäi, kun oli niin paljon kaikkea muuta. Nyt kasattiin taas porukka saman katon alle ompelemaan.

Minä sitten tein sen hupparin tuosta eilen ostetusta pallokankaasta! En käyttänyt mitään kaavoja, vaan otin mallia yhdestä hupparistani, joka on tosi kivan mallinen.

Tässä "vähän" kuvia. Kun kerta mulla on käsityöblogi, niin laitetaan nyt sitten kuvia oikein vatsan täydeltä! :D

Tässä leikataan!


Huppu valmiina! :D


Ensimmäinen välivaihesovitus. Tässä vaiheessa huomasin, että paita kiristää kainaloista aivan helvetisti! xO


No mutta kyllä hätä keinot keksii! Ei muuta, kuin ratkomaan kainaloita auki!


Kehiteltiin hienot "kainalokolmiot", vaikka siis muoto ei kolmio olekaan. Ehkä nää tulee joskus muotiin ;D


Ei niitä nopeesti katsottuna huomaa, koska kangas on kuviollista. Tai sitten huomaa, mutta ei se mitään. Tuossa on vähän ompelun kanssa ollut ongelmaa, purin ja laitoin uudelleen, lopullinen versio ei kupruile, eikä ole mitään ryppyjä.


Nurjalta puolen xD


Tässä kuvaa "tissirypytyksestä". Tämänkin tein ensin jotenkin tosi vaikeesti. Onneksi Salkan oli auttamassa :D Tein toisen puolen kahdesti, vaikka tapoihini ei kuulu purkaa, mutta hupparista oli tulossa niin ihana, että päätin tehdä kunnolla.


Sitten tsiljoona kuvaa valmiista tekeleestä.
Ja loppuun vielä kuvaa meidän "työtilasta". Oltiin siis siskoni luona ja keittiöön siirrettiin työpöytä normaalin pöydän lisäksi.


Mä roudasin ompelukoneen ja saumurin lähijunalla, vaikka oli kauhea tuulisademyrsky ja ompelukone painaa aivan helvetisti! Saumuri meni kätevästi rinkassa :D

10 kommenttia:

 1. Ojoi tuosta tuli kyllä ihana!:) Kyllä kannattikin nähdä vaivaa, hihii :)..jaa-as, ehkä mäkin skarppaan tuon myssyn kanssa vielä x)

  VastaaPoista
 2. Tuli kyllä upeus! Kannatti tosiaan korjailla niin, että lopputuloksesta tuli oikeesti hyvä :)

  Ja kyllä siitä vielä myssy tulee :)

  VastaaPoista
 3. Tosi hieno huppari!

  Nuo rypytykset on kyllä oma taiteelajinsa, itsekin niitä pari viikkoa sitten väsäilin tunikaan ja voi ihme että tuli tyhmännäköisiä. Se oli sentään joustamatonta puuvillakangasta, voin kuvitella mitä taisto se on trikoon kanssa. Ehkä parempi että itse pitäydyn vaan yksinkertaisemmissa korjaus- ja tuunaushommissa, ja jätän kokonaan uuden ompelun taitavammille, kuten sulle!

  Pohti,
  Sini

  VastaaPoista
 4. hieno! ton malliset hupparit on kivoja :) Nuo kainalokolmiot näyttää siltä, et ois ihan tarkoituksellaan tehty ylimääräisiä saumoja, niinhän jossain vaatteissa onki.

  VastaaPoista
 5. Sini: Se oli sitten loppupeleissä tosi helppo rypyttää, kun tajusi oikean tekniikan :D

  Norppa: Totta muuten, joissain vaatteis tosiaan on ylimääräsiä! xD

  VastaaPoista
 6. Kivan näköinen huppari. Näen sinut sieluni silmin siellä lähijunassa tavaroinesi. :D Tuosta rypyttämisestä tuli mieleen... Tein kummitytölleni oikein sievän mekon joustosametista, mutta ohje ei kertonut, että hihan pyöriöllä olevat rypytykset pitäisi kerätä siihen olalle.. Toinen hiha meni ihan hyvin, mutta toinen olisi halunnut tehdä olkaa väärään paikkaan.

  VastaaPoista
 7. Voi vitsi! Tosi hieno! Oot niiiiin taitava! t. kateellinen Petra

  VastaaPoista
 8. nna: Mitäs sitä autolla, vähän sisua ja hauiksia niin mikä tahansa kulkee junassakin :D Rypytykset voi olla näemmä vähän oikukkaita muillekin, kuin mulle :D

  Petra: Kiitos :)

  VastaaPoista
 9. Caramelo: Kun sinnikkäästi harjoittelee, niin kyllä se onnistuu varmasti jokaiselta :)

  VastaaPoista