Sivut

maanantai 20. lokakuuta 2008

Toisten ysärikäsityöt ja ikuisuusprojektit joululahjoiksi, jos vaan huumori riittää!

Vietin siis viikonlopun vanhempieni luona kotikotona. Jostain osui silmiini sukat, joita siskoni neuloi 90-luvulla. Muistaakseni vuosi oli 1996 tai 1997. Noh, milloin nyt sitten olikaan Seitsemän veljestä -mallistossa sähkönsinistä, kirkkaan keltaista ja omenanvihreää. Muistan niin elävästi, kun hän teki niitä. Kunnon värioksennussukat!!! :D Mutta mun mielestä ehdottomasti HIENOT ja kuvastaa ehkä hyvin sitä aikaa, jolloin ne oli aloitettu.Mutta kesken oli jäänyt. Ja loput langatkin käytetty (mummu otti aikoinaan sen sähkönsinisen käyttöönsä sukkien raitalangaksi ja minä pöllin 2000-luvun alussa keltaisen ja vihreän isoäidinneliöpeittoa varten, joka ei muuten sekään ikinä valmistunut).

Jostain syystä kotikotona aina huumori kukoistaa erityisenä (sitä se tekee se laatuaika perheen kanssa, hih) ja sain niin sanotusti "vitun hyvän idean" ilahduttaa tai siis "ilahduttaa" siskoani tekemällä ne sukat loppuun xD Kun ne nyt kuitenkin oli melkein valmiit.Kotoa sattui löytymään violetti kerä Seiskaveljee ja muutamassa tunnissa olin tehnyt sukat valmiiksi.Joululahjaksi ne eivät päätyneet, vaan väkisin tuputin niitä siskolleni ja pakotin häntä kehumaan ja kiitteleen ja pakotin hänet käyttään niitä, kun kerta on niin makeet xD

No, oikeesti on makeet! Naurattaa vaan niin kauheesti, kun muistaa elävästi sen, kun hän niitä alkoi tekeen. Ja tuo värien käyttö! Aivan mahtavaa, ei enää tulisi tehtyä tuollaisia!

Niin eli se joululahjaidea: tonkikaa kotikotoa äitien/sisarusten joskus alottamia käsitöitä. Joko karseita tai ihan kivojakin ja tehkää ne valmiiksi! xD Nyt kaikki ikuisuusprojektit; ristipistot ja isoäidinneliöpeitot ja tilkkutäkit pukinkonttiin! Jos ja kun lahjan saaja ei järin ilahdu, niin todennäköisesti voi ehkä irrota edes hyvät naurut. Tai sitten ei :D Mutta maailma ainakin pelastuu, kun ei tule sitä kulutushysteriaa.

Sori, oon vähän väsynyt ja siksi hysteerinen hihitys päällä koko ajan :D

6 kommenttia:

 1. heh, mahtava väritys kyl :D käsityöt on siitä pirullisia, et jos ne jää tarpeeksi pitkäksi aikaa kesken, ei tuu tehtyä valmiiksi :(

  Meiltä ei kotoa tuollaisia valitettavasti voi löytää, koska oon vieny lähes kaikki äitin puikot ja langat ;) ehkäpä joskus sit raahaan sieltä kankaatkin... ;)

  VastaaPoista
 2. Joo, jos jää, niin sit jää :/ Mulla jäi aikoinaan sukat silleen, että toisen jaksoin tehdä, mutta toista en :D

  Mä oon vienyt villalangat, koska äiti on allerginen villalle, mut äippä tekee sit puuvillalankajuttuja.

  VastaaPoista
 3. Kauniit sukat ! :--D Musta tuntuu, etten kyllä mitään toisten vanhoja käsitöitä saisi tehtyä valmiiksi kun en omianikaan saa kuin korkeintaan ihan siihen aloitussuunnitelmavaiheeseen... Hyvä idis kuitenkin sinänsä, niille käsitaitoisemmille persoonille!

  VastaaPoista
 4. Siinä se juju piileekin, että omia ei jaksa, mutta toisten jaksaa. Ehkä. Mahdollisesti. Mulla ainakin ylipäätään minkään jutun tekemiseen ei aina riitä innostusta. Ainakaan, jos tuntuu olevan PAKKO tehdä jotain tai on luvannut tehdä jotain. Joop. Mutta en mä ihan tosissani tuota merkintää kirjoittanutkaan vaan silleen pilke silmäkulmassa X)

  VastaaPoista
 5. Jos joku haluais tehdä meikäläisen ikuisuusprojektit valmiiksi niin siitä vaan! Mutta mun veljet ei oo niin kovia tekemään käsitöitä..
  Siellä jossain odottelis mm yks kanavatyö, ala-asteella aloitettu esiliina ja veljelle lahjaksi aiottu kudottuhuivi (mustalla jossa hopeanvalkoisella AC/DC aidolla fontilla)(tosi hieno ja hyvä ajatus, mutta ei vain ikinä tullut valmiiksi vaikka monta vuotta sitä yritin vääntää)

  VastaaPoista
 6. Hei vau, AC/DC -huivi! :D Ja kanavatyötkin on aika legendaarisia X) Eikö olisikin nyt reteetä antaa veljelle se huivi lahjaksi? :D

  VastaaPoista