Sivut

maanantai 4. toukokuuta 2020

Vapputakki

Vappuviikonlopun projektina neuloin 10 mm puikoilla persikan värisestä Novita Isoveljestä ja kaikenlaisista jämälangoista aivan ihanan takin!


Innostuin Muita Ihania -Tiinan neulomasta Wool and the Gangin Cable Bomber -takista. Siihen myydään ohjetta vain lankoineen päivineen ja en tarvinnut lankaa, joten sovelsin sit mallinkin omasta päästä.

Neuloin takin helmasta ylöspäin, hihat kylkeen ja lopuksi raglankavennukset. Aina oikein -neulosta muuten, paitsi edessä ja hihojen keskellä kulkee palmikot.


Koko takin matkalta mukana kulkee persikan värinen Isoveli ja sen kanssa yhtä aikaa neuloin joko kahta DK-paksuista ja yhtä lace-paksuista tai kolmea fingering-paksuista lankaa. Sävyt käytin sateenkaarijärjestyksessä. Ja tosiaan 10 mm puikot.


Takista tuli aivan ihana! Valtavan paksu ja ihana. Joku nappi pitää vielä pääntielle laittaa, koska muuten tämä ei oikein pysy päällä. Ajattelin siis, että käytän sitä vain auki enkä siksi laittanut mitään kiinnitystä, mutta kyllä tämä ainakin sen yhden napin kaipaa.


Alunperin ajattelin tätä vilutakiksi töihin, mutta en malttanut jättää toimistolle vielä. Haluan käyttää tätä nyt muutenkin.


Lankaa kului noin 1300 grammaa. Ostin Isoveljeä ihan liikaa, joten lankavarasto ei kuitenkaan pienentynyt ihan niin paljoa, mutta tosi paljon sai epämääräisiä nöttösiä tähän kulutettua ja se aiheuttaa kyllä uskomattoman hyvää mieltä, vaikka ei langat mulle mitään ongelmajätettä olekaan. Sitä jämää vaan kertyy tosi paljon, kun koko ajan jotakin neuloo.

19 kommenttia:

 1. Tää erottaa just teidät proneulojat meistä harrastelijoista, kun voi omasta päästä soveltaa jotain näin upeeta ♥ Ihana takki, just siun näköinen, vau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mää olen tästä ihan samaa mieltä. :D

   Poista
  2. Mä olen kutakuinkin aloittanut neuleharrastuksen aikoinaan päästä soveltaen, ohjeista tekeminen tuli kuvioihin vasta myöhemmin :D

   Poista
 2. Tää on niin upea! Haluan samanlaisen!

  VastaaPoista
 3. On ihana. Kiva takki viileillä keleillä ulkona.

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana kokonaisuus, värit, malli ja kaikki!

  VastaaPoista
 5. Tykkään!! Pitäisi kyllä tehdä itselle joku vastaava kun on niin hieno, mutta olen niin huono tekemään ilman ohjeita tai soveltamaan niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etsi sopivan näköinen ohje jollekin tosi paksulle langalle (esim Novita Hygge) ja korvaat paksun langan sit vaan neulomalla monta ohuempaa samanaikaisesti, kuten tässä. Pintaneule on helppo vaihtaa ja palmikoita lisätä joukkoon :) Rohkeasti vain! Neuleen saa aina purettua takaisin langaksi.

   Poista
 6. hieno.taidanpa tehdä samantapaisen mutta puuvillasta tai akryylilampaasta.on jo useampi villanen.olen nykyisin innostunut omasta disainauksesta kutomisessa.

  VastaaPoista
 7. Ihana! Simsalabim ja niin sinulla on taas uusi työ valmis. Olen kokeillut yhteen liiviin samantapaista, pohjalankana mustaa ja muut värit pikkupätkissä ihan vain solmimalla yhteen. Puhtia seuraavaan työhönkin. Irmeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se ihan simsalabim tullut, vaati todella monta tuntia jokaisesta vuorokaudesta, mitä tätä tein ja kipeytyneet kädet :D

   Mustapohjainenkin olisi kyllä hieno!

   Poista
 8. Älä laita nappia. Hanki tai tee sellainen "klipsutin" Sopis tähän just eikä melkeen. Mahtava idea hukata jämälankoja. Itse virkkasin äidille jämälangoista Sweet Caroline tyynynpäällisen. Taidan kopioida idean. Sulla on mukava blogi.

  VastaaPoista