Sivut

maanantai 13. huhtikuuta 2020

Taiteilijapaita

Mulle oli kertynyt valtavasti puuvillalankojen jämiä, koska olen tehnyt niin monta puuvillapaitaa viimeisen vuoden aikana ja tietenkin aina ostanut sitä lankaa liikaa. Lisäksi oli muutamatkin hutiostokset tai sellaiset, että lanka oli ostettu jotain tarkoitusta varten, mihin sitten lopulta käytinkin jotain muuta. Nyt sain kivasti upotettua aika ison määrän puuvillajämiä tähän paitaan, minkä nimesin taiteilijapaidaksi, sillä se näytti ainakin aluksi sellaiselta, millä en välttämättä lähtisi esim töihin. Mutta nyt kun se on valmis, niin tiedän jo, että aivan varmasti menen sillä töihin, haha.


Tämän alla olevan kuvan otti 4-vuotias assistentti ja tästä tuli jotenkin niin hauska, että en lähtenytkään rajaan potkulautaa takkeineen pois enkä suoristaan kuvaa. Just hyvä just näin.


Ohje on Dropsin Fading Circles ja tiedän, se on hyvin Stephen West -henkinen.
Muokkasin sitä tosi paljon, koska mulla aivan täysin eripaksuinen lanka. Joten kaarrokkeeseen tuli vain neljä osiota ohjeen kuuden sijaan. Lisäksi tein jälkikäteen resorin pääntielle, koska halusin. Ja hihoista tein lyhyet.


Langat on Schachenmayr Cataniaa, Rico Design essentials cotton dk:ta ja Novita Cotton softia. Puikot 4 mm.


12 kommenttia:

 1. Puikkotaiteilijalle taiteilijan paita. Ihanasti toteutettu, kelpaa sillä kuljeskella. Seuraan uteliaana mitä puikkosi saavat aikaan. Irmeli

  VastaaPoista
 2. No onpa tosi hauska paita! Ja veikeät kuvat, pisteet 4-vuotiaalle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 4-vuotias vielä suostuu tällaiseen, koululaiselta on aika turha pyytää, ellei maksa 10 euroa :D

   Poista
 3. Onpas kivan näköinen paita. :)

  VastaaPoista
 4. Tämä on aivan ihana! Itse ajattelin ensin tehdä Stephenin version, mutta inspiraatio meni heti, kun luin, että ohjeessa kokoa suurennetaan neulomalla paksummalla langalla... Taidan siis ottaa ennemmin Dropsin ohjeen pohjaksi ja neuloa ne puolitoista vuotta odotelleen langat paidaksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä tää on kivempi malli muutenkin, kuin Stephenin versio. Jotenkin enemmän normaalin paidan muotoinen eli tulee varmasti käytettyäkin enemmän :)

   Poista
 5. Kiva paita, tykkään todella tuosta kuviosta. Nyt ei jostain syystä näy kaikki kuvat, kaksi keskimmäistä näyttää vain kieltomerkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kuvat ovat hävinneet, toivon mukaan ilmestyvät takaisin jossain vaiheessa. Itse en jaksa nyt huolestua, sillä monilla muilla on hävinnyt osa kuvista myös blogeistaan.

   Poista