Sivut

maanantai 11. marraskuuta 2019

Tunnistettavat Kuomat

Kuten viime talvenakin, tällekin kaudelle tuunattiin päiväkotilaisen Kuomat niin, että eivät varmasti vahingossakaan eksy vääriin jalkoihin ja säästytään säätämiseltä ja mielipahalta. Lisäksi kengistä tulee tietenkin paljon hauskemmat näin.


Lapsi sai valita itse kangasmerkit varastostani (ostettu Tigerista) ja Niiskuneidin bongasi Prismasta ja halusi senkin kenkäänsä. Nämä ompelin ihan perinteisesti käsin neulalla ja langalla. Yllättävän kivuttomasti meni etenkin nuo höttöset Tigerin merkit. Prymin Niiskuneiti oli vähän tönkömpi tapaus, mutta ei mahdoton.


Viime vuonna ommeltiin eskarilaisen Kuomiin noihin takaremmeihin napit, jotta tunnistaa omansa ja niistä jotkut epäili, että ovatko hankalat tai pysyvätkö paikallaan. Kyllä ne kuulkaa pysyivät, eivätkä olleet lainkaan hankalat.


Tänä vuonnakin nyt ekaluokkaisen Kuomiin nappeja suunniteltiin, mutta ovat ainakin toistaiseksi vielä ompelematta ja epäilen, että koulussa ei niin tarkkaan tarvitse merkkaillakaan, siellä kun on omat paikat kengille, toisin kuin päiväkodissa, missä kengät on just siinä kohtaa hyllyä, mihin ne on satuttu sillä kertaa laittaan.

Toisaalta kaikenmaailman leikkipaikoilla ym, missä lasten pitää riisua kenkänsä, niistä napeista kyllä olisi suuri hyöty, joten ehkä ne vielä tässä joku ilta ilmestyvät remmeihin.

3 kommenttia:

  1. Kyllä ne kouluunkin kannattaa merkata. Jo tänään meidän koulussa oli talven eka "kuomat vaihtuneet" -ralli, eikä taatusti viimeinen. 😂 Paras ralli viime talvena oli sellainen, jossa niin moni oli ottanut samana päivänä väärät kengät, että viimeiselle (jonka omat kuomat ois olleet tyyliin kokoa 37) oli jäänyt ekaluokkalaisenkokoiset kengät. 😂

    VastaaPoista
  2. Ihana idea - takaremmeihin sopisi myös rusetit jämäkästä nauhasta. Harmi että meillä on eteisessä nykyään Kuomien sijasta Vansseja :D

    VastaaPoista
  3. Tosi hyvä ja käytännöllinen idea. Kuomat ja kaikki mustat vaatteet, toppahousuista hanskoihin kannattaa merkitä, kun mustaa vaatetta on niin monella. Mää oon ommellut merkkejä heijastinkankaasta, koristenauhoista ja virkanut koristeita.

    VastaaPoista