Sivut

perjantai 31. toukokuuta 2019

Neljäs vuosi museokortin kanssa

Olen ennenkin koostanut blogiin yhteenvetoa aina kun museokortin uusiminen on tullut ajankohtaiseksi ja teen sen nytkin ja tänään onkin syytä juhlaan, sillä sain aamulla tietää voittaneeni vuoden lisäaikaa museokorttiini museohaaste-kuvakilpailusta. Ja tiedättekö mitä, uusin itse korttini juuri pari viikkoa sitten kun oli hyvä tarjous, joten mulla on nyt museokortti voimassa seuraavat kaksi vuotta, joten säästytte tänä vuonna spekuloinnilla siitä, pitäisikö kortin voimassaoloaikaa jatkaa vai ei.

Voitto tuli tällä kuvalla, tosin se oli rajattu instagramia varten neliöksi ja kohdistettu lähemmäs lapsia.Viimeisen kauden aikana vingutin museokorttiani seuraavasti:

Suomen käsityön museo, Jyväskylä
Jyväskylän taidemuseo, Jyväskylä
Näyttelykeskus WeeGee, Espoo
Amos Rex, Helsinki
Amos Rex, Helsinki
Nykytaiteen museo Kiasma, Helsinki
HAM Helsingin taidemuseo
Kansallismuseo, Helsinki
Tekniikan museo, Helsinki
Hakasalmen huvila, Helsinki
Luonnontieteellinen museo, Helsinki
Nykytaiteen museo Kiasma, Helsinki
Museokeskus Vapriikki, Tampereen museot, Tampere
Amos Rex, Helsinki
Suomen rautatiemuseo, Hyvinkää
Radio- ja tv-museo Mastola, Lahti
Nykytaiteen museo Kiasma, Helsinki
Ateneumin taidemuseo, Helsinki
Designmuseo, Helsinki
Amos Rex, Helsinki
Näyttelykeskus WeeGee, Espoo
Suomen valokuvataiteen museo, Helsinki
Suomen luontokeskus Haltia, Espoo
Suomen rautatiemuseo, Hyvinkää

Lisäksi tämän kauden aikana olen käynyt myös museoissa, jotka eivät rekisteröidy museokortille, koska ovat joko ilmaisia sisäänpääsyltään tai eivät kuulu museokorttilistauksen piiriin.

Näitä ainakin ihan vain muistinvaraisesti ja osassa näistä tullut toki käytyä useaan otteeseen.

Vantaan taidemuseo Artsi
Vantaan kaupunginmuseo
Helsingin yliopiston museo
Päivälehden museo
RatikkamuseoAiempien vuosien listaukseen verrattuna tässä näkyy selvästi, miten nyt ollaan pyöritty lähinnä vain Pääkaupunkiseudulla kuin aiemmin on museokorttia vingutettu ympäri Suomen. Harmillista tietyllä tavalla, sillä tykkään reissaamisesta, mutta vuoden sisään on tapahtunut kaikenlaista, mikä on verottanut reissailujen mahdollisuuksia ja jopa intoa. Ilahduttavaa kuitenkin huomata, miten paljon voi nauttia museoista ihan vain sadan kilometrin säteellä kotoaan. Ja valikoimakin lisääntyi, kun Amos Rex avattiin Helsingissä ja näemmä olen sielläkin käynyt neljä kertaa. NELJÄ KERTAA. Ensimmäisellä vierailulla pillahdin itkuun, kun oli niin kaunista.


Tammikuussa tosiaan aloin suorittaan museohaastetehtäviä ja hurahdin hommaan ihan tosissani ja Pääkaupunkiseudun museoita on kierrelty ahkerasti niin yksin kuin lasten tai koko perheen kanssa. Tästä voisi kirjoittaa vaikka miten paljon, mutta säästän koostetta siihen, kun saan viimeisenkin suoritettua. Nyt on koossa 36/50.


Lapset tykkäävät edelleen museoista hekin ja se on kertakaikkisen ihanaa!


Viimeisin museoreissu on nyt toukokuulta, kun kävimme museojunalla Hyvinkäällä rautatiemuseossa. Oli kertakaikkisen ihana reissu sekin. Nyt olen kesäflunssan kourissa saikulla kotona, mutta toivon, että kesän aikana saadaan pakata seikkailureppu useasti ja käydä museoissa vähän vielä Hyvinkäätä kauempanakin.
Museohaasteesta lisätietoa: https://museot.fi/museohaaste

Aiempien vuosien museokorttipostaukseni:
2018
2017
2016

5 kommenttia:

  1. Museohaaste oli minulle ihan uusi tuttavuus! Olen jo pari vuotta miettinyt, että raaskinko ostaa museokortin, kun pelottaa, että jos käynnit jäävätkin lopulta niin vähäisiksi, että sitten vain harmittaa. Tuo haaste on kyllä juuri omiaan koukuttamaan minutkin, kiitos siis vinkistä!

    VastaaPoista
  2. Jyväskylä mainittu, nyt torille!

    VastaaPoista
  3. Ihailtavan ahkeraa museokortinvingutusta! Minulla on museokortti nyt kolmatta vuotta, mutta ensimmäistä vuotta itse maksettuna, ja nyt onkin suuremmat paineet käyttää korttia koko rahan edestä kun on itse maksettu. Vauvan kanssa museokierrokselle kunhan flunssa on kärsitty loppuun. Museohaasteeseen menen tutustumaan seuraavaksi, kiitos vinkistä!

    VastaaPoista