Sivut

keskiviikko 15. toukokuuta 2019

Sukkalaatikko eskariopeille

Lämmintä kesää eskarin henkilökunnalle, sillä aion huomenna antaa kevätjuhlan kunniaksi lahjaksi heille sukkalaatikon.


Olen tammikuusta asti neulonut vihreitä sukkia, sellaisen kesälomasuvivirsin fiiliksissä eli suurimmaksi osaksi ovat nimenomaan pitsisiä, paksuudeltaan fingeringiä tai sportia. No, yhden ruskean aiemmin valmistuneen parin (Varpuset-joulukalenterisukat) aion sujauttaa mukaan myös.


Viimeisen parin toinen sukka on vielä vähän vaiheessa, mutta enköhän sen yön aikana ehdi neuloon ja höyryttään valmiiksi.


Kieltämättä nyt alkaa vihreät sukkalangat tursuaan jo korvistakin, joten huomenna saan aloittaa jotain aivan täysin eri väristä projektia.


Katotaas, vieläkö muistan kaikki langat ja mallit, mitä näissä on käytetty.


Viimeisin valmistunut pari on Niina Laitisen Anemone, kirjasta Villasukkien vuosi ja lankana on Gjestal Maija. Näistä tuli kyllä niin pienet, että tokkopa aikuisjalkaan edes menee. Mun on hirmu hankala arvioida, kun oma jalka on kokoa 42. Toivottavasti näille kuitenkin löytyy jalkapari jostain.


Samaisesta Niina Laitisen Villasukkien vuosi -kirjasta ovat myös nämä, nimeltään Jouluaamut. Tosi kesäistä siis nimen puolesta, heh. Mutta kuvio älyttömän kaunis! Lankana näissä on Regia Premium Silk.


Nuo vaaleammat ovat Heidi Alanderin Aava-sukat, lankana Rva Silmusolmu merinosukkis. Tummemmat ovat Cookie A:n Monkey -sukat kirjasta sukkia.rakkaudella ja lankana Adlibris Socki fine. On muuten ihana sävy, sen nimeä tosin en muista.Sitten Novitan Nallesta Niina Laitisen Soulmates -sukat.


Kurkkusalaatin näköiset (hirvitykset, olisihan se pitänyt tietää, ettei näin levoton lanka vaan toimi tällaiseen malliin) Novita Nalle Peltoa ja mallina Niina Laitisen Midsummer Socks ja Lankamaailman Oonasta (edelleen) Niina Laitisen Hiding butterflies toosi lyhytvartisena, koska loppuva aika (näistä tosiaan toinen valmistunee loppuun sitten ensi yönä).


Ja sitten heti tammikuun alussa valmistuneet Emma Karvosen Lumikello -sukat, lankana näissä Gjestal Maija.


Sukkiahan tässä laatikossa on huomattavasti enemmän, kuin eskarissa opettajia/hoitajia, mutta siinä on vähän joka kokoa, niin toivon mukaan jokaiselle löytyy sopivat ja loput voivat sitten laittaa jakoon muun henkilökunnan kesken tai mitä nyt ikinä haluavatkaan niille tehdä. Mulle tärkeintä oli vaan saada neuloa.

18 kommenttia:

 1. Keväiset ja kesäiset värit sukissa, taidokasta kirjoneuletta. Olet neulonut täydellä vauhdilla, kaiken muun lisäksi. Kiva kiitos opettajille tuollainen laatikko. Irmeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja aloin tosiaan neuloon näitä jo tammikuussa eli ei nämä ihan täydellä vauhdilla ole valmiiksi tulleet :) No, viimeiset parit kieltämättä tuli neulottua aika täysin höyryin :D

   Poista
 2. Todella upea lahja ja ihania sukkia!Ideana hauska ja yhteisöllinen.

  VastaaPoista
 3. Ihan älyttömän nättejä sukkia :)

  VastaaPoista
 4. Hienoja sukkia! Itsekin piti tehdä jotain päiväkotiin, mutta yllättäen aika taas loppui kesken..
  Onko Gjestal Maija-lanka laadukkaampaa kuin Novantan Nalle? Nalle tuntuu nyppyyntyvän heti, ja kaipaisin jotain saman vahvuista mutta kestävämpää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oikein osaa arvioida, onko Maija laadukkaampaa kuin Nalle. Ihan eri tuntuisiahan ne on ja eri tavalla käyttäytyy, mutta en ole käytössä huomannut juurikaan eroa nyppyyntymisen suhteen. Tosin mulla ei kyllä Nalle-sukatkaan juurikaan nyppyynny.

   Poista
 5. Ihana lahjapaketti! Olet kyllä niin taitava. Tsemppiä muuttuneeseen työtilanteeseen.

  VastaaPoista
 6. Ihana idea antaa sukkia! 👍🏻 Luulempa ettei monella käy mielessä ☺️ Ja vieläpä noin kivoja kuvioita💝

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sukat on aina hyvä lahja. Tai ei ainakaan sen huonompi kuin moni muukaan. Mä olen ennenkin antanut sukkia lahjaksi, mutta nyt viime vuosina en, kun on kahden lapsen opet/hoitajat/harrastusvetäjät, niin on tuntunut liian isolta urakalta :D

   Poista
 7. Hienoja ovat, kerrassaan upeita! Teemaväri vihreä kaikissa, selin kiva juttu. Tuli mieleen, että onko eskari Vihreä lippuun kuuluva? Olisi vielä piste iin päälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä Vihreästä lipusta, tuskin on. Teemaväri tuli ihan vain ajatuksesta, että kesälahjaksi, eikä joululahjaksi.

   Poista
 8. Tehomuijalle muikkelit ja peukut! Ite oon niin hitas neuloja että jääpi tuollaiset laatikot tekemätä.

  VastaaPoista
 9. Olet kyllä todella ahkera noiden sukkien kanssa. Vielä voisin ehkä käsittää yksinkertaiset mallit, mutta että tuollaisia pitsijuttuja ja kuvioita, huh. Nostaisin hattua, jos sellainen olisi :)

  VastaaPoista