Sivut

lauantai 22. syyskuuta 2018

Tammenterhobongausretki

Ollaan lasten kanssa ihasteltu niin paljon tammenterhoja tänä(kin) syksynä, että päätettiin lähteä varta vasten tammenterhobongausretkelle Tammiston luonnonsuojelualueelle (Vantaalla), mikä on yksi harvoista Pääkaupunkiseudun luontaisesti syntyneistä tammimetsistä.Tammenterhoja on kieltämättä paljon enemmän Myyrmäen kevyenliikenteenväylillä, kuin tuolla, mutta oi että miten oli upea vanha jalopuumetsä! Ehdottomasti kannatti lähteä, vaikka ei varsinaisesti tammenterhoissa kahlattukaan. Totorofiilikseen kuitenkin pääsi välittömästi, taianomainen paikka!

Syksy on kyllä ihan parasta. 

5 kommenttia:

 1. Metsäretket kivoja, lapset innostuvat pienistäkin asioista luonnossa. Retkimuistoksi pari tammenterhoa ruukkuun kasvamaan, mielenkiintoista seurata mitä putkahtaa mullasta. Irmeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, lapset rakastavat metsäretkiä ja jaksavat innostua ja ihmetellä todella pieniäkin asioita. Luonnonsuojelualuuelta ei sovi mitään napata mukaansa, mutta urbaanimmalta jalkakäytävältä sellaisen voisi kyllä ruukkuun laittaa kasvamaan :)

   Poista
 2. Ihana ja innoittava postaus! ;)

  VastaaPoista
 3. Minkä kokoiset tammet tekee terhoja? Minun istuttama tammi on jo 5-6 metriä korkea ja runko on hyvinkin jo oman riuskan naisen käsivarren paksuinen. Terhoja en ole siinä nähnyt.
  kopmar

  VastaaPoista