Sivut

sunnuntai 19. elokuuta 2018

Keimola

Olen ollut viimeisen kuukauden aika allapäin ja en ole oikein jaksanut innostua mistään. Nyt kuitenkin tajusin tilanteen olevan ohitse, sillä vanhaan tyyliini innostuin näennäisesti täysin mitättömästä asiasta viidessä minuutissa ihan nollasta sataan. Näin somessa kuvan Keimolan moottoriradan vanhasta vahtitornista ja oli pakko päästä paikan päälle about siltä istumalta.


Aina toisinaan luulen tietäväni muka paljonkin asioita, mutta välillä onneksi tajuaa, että oikeasti en tiedä juurikaan mitään. En ole koskaan ollut paskan vertaa kiinnostunut minkäänlaisesta moottoriurheilusta enkä siis ole tiennyt, että Keimolassa on ollut moottorirataa. En itse asiassa ole tiennyt Keimolasta mitään muuta kuin että sieltä on vaihtoyhteys lentokentälle, jos on tulossa bussilla Tampereen suunnalta Helsinkiin. Mutta tosiaan, siellä on ollut moottorirata, joka sittemmin on ränsistynyt, autioitunut ja lopulta purettu tätä tornia lukuun ottamatta.


Tällainen hylätty (mutta suojeltu) tornin raunio olisi ollut jo nähtävyys itsessään, mutta alueelle on rakennettu, ja on osittain yhä rakenteilla, asuinalue, minkä kadut mukailevat entistä ajorataa. Ilmeisesti kadut oli myös nimetty jotenkin teeman mukaan, mutta itse en niistä mitään ymmärrä.Vaikka moottoriurheiluteema itsessään ei ole minua kiinnostava, niin tällainen teemarakentaminen kiehtoo ja ilahduttaa kyllä todella paljon! Etenkin, kun tässä on hienolla tavalla alueen historia läsnä.Torni ilmeisesti aiotaan jollain tapaa kunnostaa, joten oli hieno päästä näkeen se vielä tällaisena ränsistyneenä. Puurakenteiden jäänteet siitä on poistettu yli 10 vuotta sitten. Lasit rikottu jo 80-luvulla.
 Mä sitten tosiaan innostuin vähän ottaan valokuvia. Oli ihanaa olla niin innostunut jostain asiasta!

4 kommenttia:

 1. Hieno tuo historia teema. Näin pari viikkoa sitten Jyväskylässä käytännössä uusissa kerrostaloissa tuollaisia lasisia kuvia, teemana olu puunjalostusteollisuus, uitot sun muut. Kadut oli nimetty tuohon teemaan. Alue oli entistä teollisuusaluetta, aivan keskustan tuntumassa. Tuolla oli myös korkea torni: oli säilytetty korkea tiilinen tehtaan piippu. Vieressä oli piippukatu! Hieno alue.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon muuten kans nähnyt jossain joskus näiden tyyppisiä kuvia taloissa, oiskohan siinäkin mahdollisesti ollut jostain tällaisesta kyse. Ihan huippua tuo Jyväskylänkin asuinalue. Ihanaa, että paikan historia jätetään näkyviin :)

   Poista
 2. Ompa erikoista! En ollu kyllä minäkään kuullu, tai ainakaan rekisteröiny....
  Uudet rakennukset on upeasti suunniteltu. Minkähänlaista olisi asua. Kerroksista päätelleen porukkaa asuu ihan kiitettävästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuo on ihan Kivistön vieressä ja sinne on rakenteilla tosi iso kaupunginosa. Varmasti ihan kiva paikka asua, kaikki on uutta, ihan kaikki.

   Poista