Sivut

sunnuntai 12. marraskuuta 2017

Virkattu jämälankaisoäidinneliömekko tyttärelle

Törmäsin joskus kesällä instagramissa kuvaan lapselle virkatusta isoäidinneliömekosta ja se oli menoa sitten se. Kaivoin merinovillajämät esiin ja aloin hommiin. Ihan vaan perstuntumalla virkkasin ensin yläosan 3 x 3 neliötä ja sitten vyötärön. Seuraavalle kerrokselle suurensin neliöitä, jotta saa helmasta levenevän. Alimpaan kerrokseen tein paksummasta langasta paksummalla koukulla (ja kaikissa neliöissä oleva ulkoreunan mintunvihreä arwettalanka kaksinkertaisena tällä kerroksella). Sitten virkkasin helmareunan ja henkselit.


Yläosan läpästä tuli vähän liian korkea, joten tämän käyttöä pitänee odotella vielä hetki kasvua. Äkkiäpä tosin nuo lapset kasvaa.


Taapero hämätty poseeraan tätinsä sohvalla vaahtokarkilla. Silti ei mennyt ihan niin kuin olin haaveillut tämän kuvaavani.Tämä on varmaan ihan kiva sitten talvipakkasilla vaikkapa päiväkodissa.


Vielä ehtisi tekeen jouluksi jouluisammilla sävyillä. Puuvillainen voisi tosin olla käytännöllisempi, mitään vilukissoja kun ei varsinaisesti olla.

11 kommenttia:

 1. Ihana! Katsoin ensin nopeesti että Aini näyttää iloisena keskimmäistä sormea tossa vaahtokarkkikuvassa :'D

  VastaaPoista
 2. Tosi söpö mekko tyttösillä. Isoäidinneliö sopii pienelle tytölle mekoksi (liivihameeksi) ei mitään mummovaikutelmaa, aito pienen tytön vaate. Tuo eka kuva on niin söpö! Hame ja taustan sohva, kuin samaa sarjaa :) Neliötilkkuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah niin tosiaan, taitaakin olla liivihame eikä mekko! Mutta joo, kaukana on mummovaikutelmat tästä!

   Poista
 3. Aivan ihana! (: Pitäisköhän tämmönen tehdä ihan itelle. :D

  VastaaPoista
 4. Ihanan iloiset värit ja söpö malli! :)

  VastaaPoista