Sivut

sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Lista bongaamistani joulukalenterineuleista

Ihan kohta vaihtuu joulukuuksi ja nykyään onkin jo aika mahtava valikoima erilaisia joulukalenterineuleita eli neuleohjeita, joista julkaistaan pätkä kerrallaan ja lopputulos on mysteeri viimeiseen asti ja sitten aattona on valmis neule. Jokainen näistä oli kyllä viime vuonnakin, mutta ajattelin kuitenkin vinkata, jos joltain on mennyt ohitse eikä sitten halua enää kesken kaiken kiriä mukaan. Eihän näihin kaikkiin (ainakaan minä) millään ehdi osallistua, mutta onpahan valinnanvaraa.

1. Heidi Alanderin Chrysaetos Advent MKAL -huivi. Maksullinen ohje Ravelryssa. Tähän sain ohjeen kaupan päällisenä kun ostin Tampereen messuilta Titityyn kojulta neljä vyyhtiä Tukuwool fingeringiä. Vuosi sitten neuloin joulukalenterihuivin myös ja tänä vuonnakin olisi siis tarkoitus. Itse menen hempeällä vaaleanpunaisella, tummalla harmaalla ja ihanalla turkoosilla. Ohje ilmestyy kahdeksassa osassa siten, että alkukuusta tiheämmin kun kerrokset ovat vielä lyhyempiä. Uudesta ohjepätkästä tulee ilmoitus Ravelryviestinä. Huivi neulotaan fingering-paksuisesta langasta. Pääväriä tarvitaan 100 g, kahta muuta väriä 50 grammaa kutakin.


2. Sweet things -blogissa on tänä vuonna viime vuoden tapaan adventtisukkayhteisneulonta. Ohje sukkiin tulee siis neljässä osassa, yksi jokaisena adventtisunnuntaina ja ohjetta julkaistaan Sweet things -blogissa. Ohje on suunniteltu Novita 7 veljestä -langalle. Kahdella värillä kirjoneuletta. Viime vuonna neuloin adventtisukat (kuva alla), mahdollisesti neulon tänä vuonnakin, sillä kerran viikossa ilmestyvän ohjeen kanssa ei tule kauheata stressiä, jos ei joka päivä ehdikään neuloa.


3. Novitan joulukalenterisukat 2017. Viime vuonna Novita oli lähtenyt mukaan joulukalenterineulehypetykseen upeilla kirjoneulepolvisukilla. Itse en niitä neulonut, mutta olivat hienot. Tänä vuonna heiltä on luvassa 7 veljeksestä neulottavat yksiväriset (polvi?)sukat jouluisilla ja talvisilla pitsi- ja kohoneulepinnoilla. Novitan sivuilta löytyy tarkemmat speksit ja hashtagit. Oletettavasti ohjetta julkaistaan päivittäin Novitan kotisivuilla. Laitan harkintaan!

4. Legendaariset Taimitarhan joulukalenterisukat tulee tänäkin vuonna kahtena erilaisena. Joko kirjoneulepolvisukat Seiskaveikasta kolmella värillä tai yksiväriset pitsipalmikkosukat Nallesta. Niina Laitinen on järjestänyt jouluisin ja about kaikkina muinakin vuodenaikoina todella suosittuja yhteisneulontoja, bravuurina juurikin kirjoneulepolvisukat. Itsekin olen muutamat aloittanut, mutta jostain syystä en yksiäkään jaksanut valmiiksi asti. Taidan siis tänä vuonnakin tyytyä seuraamaan sivusta. Molempiin sukkiin ohjeet julkaistaan Taimitarhan ja Niina Laitinen designs -facebooksivuilla/ryhmissä.

Nämä ovat tiedossani tällä hetkellä. Saas nähdä, tupsahtaako jostain vielä lisää vai osaako joku nyt jo sanoa, mitä multa on jäänyt huomaamatta.

7 kommenttia:

 1. Eka kertaa nyt osallistun mihinkään tällaiseen ja tietysti päädyin Heidi Alanderin huiviin koska niitä muutenkin neulon. Saa sitt nähdä mitä tykkään mutt uutta on kiva kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä on aina riskinsä, kun ei etukäteen tiedä, millainen tulee, mutta toisaalta juuri siinä onkin se hauskuus! :)

   Poista
 2. Kaikki sukkakalistelut houkuttelis, mutta epäilen kovasti.. Jos ees yhden parin sais aikaan :D Mutta ihaniahan nää tällaiset on, siitei pääse yli eikä ympäri ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä aina innolla aloittelen ja sitten ihan tuskassa ja stressissä niiden kanssa lopulta :D Niin varmaan tänäkin vuonna!

   Poista
 3. On jo joulukuu. Jätä turha ruotsista lainattu ”se” pois. Tykkään sun blogista, vaikka nipotinkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä postaus on kirjoitettu ja julkaistu 24. marraskuuta. Silloin ei ollut joulukuu.

   Poista
  2. Ei vaan siis 26. marraskuuta. Itsekin sekoilen :D :D :D

   Poista