Sivut

maanantai 26. syyskuuta 2016

Tämäkin on vain vaihe, lohduttaudun

Nyt tulee varmaan taas ihmettelyä kun taivutan pyyheen väärin mutta ompelin kylpypyyheestä neljä vanhainkotiruokalappua. Enkä vanhainkotiin vaan ihan meille 1-vuotiaan käyttöön. Se on ehdottomasti hieno asia että jo 11 kuukautta vanhana hän on syönyt lusikalla itse. Mutta tietää sen sitten paljonko siitä sapuskasta menee suuhun ja paljonko kaikkialle muualle. Tämä tuli vähän puskista sillä esikoinen sormiruokaili siististi aika vanhaksi ennen kuin tarttui lusikkaan ja sekin tapahtui päiväkodissa. Neitiä ei ole niin sormiruokailu kiinnostanut vaan nappasi varhain lusikan eikä tietenkään anna enää syöttää. Meillähän on tässä nyt viime aikoina jo esimerkiksi tukittu pyykkikoneen tiivisteet kaurapuurolla joten jotain oli keksittävä (sen lisäksi että vaatteet on pakko esipestä käsin). Meillä on tosi pieni keittiö joten ei oikein saada mahdutettua syöttötuolia jossa olisi sikailukaukalo samassa ja mistään Ikean hihallisista ruokalapuistakaan ei nyt ole apua kun sekään ei peitä syliä, jalkoja ja about koko syöttötuolia, lattiaa ja seiniä. Niitäkin nimittäin on jo ostettu nipullinen. Muovikoururuokalappua hän ei suostu pitään.

Hain kaapista kivan näköisen pyyheen ja leikkasin neljään osaan, muotoilin ja kanttasin.


On päivänselvää että ei ole mahdollista ottaa kuvaa jossa kaikki neljä olisivat yhtä aikaa puhtaina mutta tässä kolme. Kuten näkyy, vinonauhoina on käytetty tasan niitä mitä valmiiksi varastoista löytyi.


Painaviahan nämä ovat lapsen kaulassa riiputettavaksi mutta tarkoitus onkin että se lojuu pöydällä lautasen alla jolloin siis koko paino ei roiku narujen varassa. Isompi riskihän tässä on että lautanen lentää lattialle mutta on tässä niin paljon puuroa hinkattu ja liotettu että kyllä siinä muutama posliinisirpale jo samassakin menisi. Vielä ei kyllä ole astioita hajonnut, onneksi. Ja ainahan sitä voi siirtyä muovilautasiinkin jos alkaa näyttään siltä.


Olen kyllä älyttömän tyytyväinen näihin. Sain myös vinkin että esiliina toimii myös hyvin lapsen ja syöttötuolin suojana! Pitää testata sitäkin sillä eihän neljän ruokalapun kanssa pärjää vielä mitenkään.

Sotkua tulee kyllä edelleen aivan valtavasti, samoin pyykkiä mutta nyt pääsee kuitenkin edes hieman vähemmällä. Jokainen puuronökäre vähemmän vaatteissa, lattialla ja syöttötuolissa on tosi jees!

Joten wuhuu!

26 kommenttia:

 1. Nostalgista, kun me oltiin lapsia, mummo teki samalla tyylillä ruokalaput ja kaikenlisäks ne oli jotain vahapintasta froteeta tms mistä sai suurimman osan ruokahudeista pyyhittyä pois :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että, tää olisi kyllä vahakankaisena aivan unelmahyvä!

   Poista
 2. Sama vaihe täällä lapsen kanssa, lapsi 2,5 vuotias ja sotkua ruokailessa riittää. Ja se normiruokalappu ei riitä. Kiitos tosta essu vinkistä, pitää kokeilla kun sillä sais suojattuu housuutkin, kun sitä puuroo aina on housunlahkeissa jostain kumman syystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, mä niin toivoin että tämä sotkuvaihe menisi nopeasti ohitse mutta ei se taida mennä :D Meidän esikoinen kun on oikeasti aivan harvinaislaatuisen siisti tyyppi! Jos jotain tipahtaa pöydälle tai syliin niin se pitää välittömästi siivota jne. Ollut aina tuollainen, kyllä kelpasi. Mutta nyt on saatu normaalimpi sottapytty taloon :D

   En ole vielä itse testannut esiliinaa mutta kuulosti niin toimivalta että oli heti pakko jakaa!

   Poista
 3. Meilläkin lusikoidaan, mutta pieni apu on sallittu, joten suurin sotku on vältetty. Tuskaa on se, ettei hänen korkeutensa pitäisi ruokalappua ollenkaan! Mutta onneksi on koirat, ne siivoaa kaiken putoavan ;) Mut hei, pyyhe ei todella taivu noin, omg :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koira olisi tässä hommassa kyllä hyvä :D Mä olen itsekin vähän shokissa siitä että pyyhe ei taivukaan näin mutta toisaalta jotkut sanoo neulomista kutomiseksi vaikka itse opettelin siitä pois blogin myötä niin olkoot mun pyyhetaivutus myöskin murrekortilla pelattu eli siten sallittu :D

   Poista
 4. Kyllä oot ihanan pyyhkeen tähän leikannut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä lähden siitä että ruokalappujenkin kuuluu olla kauniita ja ihania :)

   Poista
  2. Pyyhe sai siis ylennyksen kun pääsi ruokalapuiksi jokapäiväiseen käyttöön kaapin perältä :)

   Poista
 5. Hei, minulla ollut käytössä samanlaiset ruokalaput, vaikkakin lyhyemmät, jo yli 30v ajan. Eka omilla lapsilla ja nykyään hoitolapsilla. Ompelen itse muovitetusta froteesta, muutaman vuoden kestävät pesun ja käytön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin teen seuraavat muovitetusta, nyt ei ehtinyt hankkiin kun piti saada heti :) Tää on ihan hyvä kun on näin pitkä niin ei sitten heti lennä lautanen lattialle jos vähän nykäisee :)

   Poista
 6. Lattia meillä on suojattu Iidan toimistomatolla. Se on tarpeeksi iso suojaamaan parkettia sekä pojan että isänsä ruokasotkuilta. ;)

  VastaaPoista
 7. Neiti taitaa olla tahtoihminen, tietää miten haluaa toimia :) Kyllä se muutaman vuoden päästä helpottaa! Kai.

  VastaaPoista
 8. Miten ois PUL-kangas tollaseen pitkään lappuun, sais luututtua sen käytön jälkeen eli ei tarvis pestä niin usein. Ja on kevyt ja ohut. Itse tein aikoinaan PULista taskullisen ruokalapun kuopukselle, kun kyllästyin puurontäyteisiin taskuruokalappuihin pyykkikorissa. Sen PULisen taskun sai ihan hanan alla huuhdeltua ja se kuivui seuraavaan syöntiin mennessä. Sitä ei ollut kun yksi mutta sillä pärjäs aika pitkälle kun koneesta otettunakin se oli heti kohta kuiva.

  (Kuopus on 6 ja edelleen meillä vallitsee ihan uskomaton (ruoka-)sotku. Väliaikaista kaikki on vaan...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, kommentti oli jäänyt roskapostiin jostain syystä! Mutta joo, pul toimisi varmasti! Hätäratkaisuna tein nuo froteiset kun ei sattunut pullia oleen valmiina varastossa.

   Poista
 9. Syöttötuoleja "sikailukaukalolla" on erilaisia, mutta meillä ei ainakaan ikean tarjottimellinen syöttis estä tätä sotkua. Tarjottimen ja lapsen väliin jää oikein mainiosti tilaa kipata lusikalliset alassuiten syliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, no eipä sitten tarvi haikailla semmostenkaan perään. Meillä kyllä saisi tuon syöttötuolin lähemmäksi pöytää jos se ei olisi pöydän päässä, jotenkin sen vaan silti kokee helpommaksi pitää tuossa.

   Poista
 10. Hienot ruokalaput! :D Sun blogi on niin parhautta. Olisko tää mulle jonkinsortin 'korvaushoitoa', koska oon puolisurkea käsitöissä eikä muksujakaan ole omasta takaa. Toisaalta voi olla vähän vertaistukeakin, kun puurosotkuja tulee kyllä siivottua, tosin siellä vanhainkodissa. Meillä ei vaan oo noin mahtavia ruokalappuja... ;D Tsemppiä!

  VastaaPoista
 11. Meillä on sidottu lapsen kaulaan harso ruokalapuksi :) Ja sen harson päälle sitten tarpeen mukaan "tavallinen" ruokalappu ottamaan suurimmat iskut. Harso kerää kivasti laajemmalle päätyneet roiskeet... Ja harsojahan meillä riittää, koska lapsi oli pienenä kauhea pulauttelija. Mutta nuo sinun ruokalaput olisi kyllä ihanat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harsot on tosiaan kans hyviä!!! Mutta meidän lapsilla ollut molemmilla vauvana niin käsittämättömän paljon pukluhommia että assosioin harsot vain siihen kerran juotuun tissimaitoon niin se mielikuva vähän estää mua käyttämästä niitä muuhun. Päänsisäinen ongelma :D

   Poista
  2. Ja nyt olenkin jo myynyt/lahjoittanut meidän harsot eteenpäin niin se kään vuoksi en käytä.

   Poista
 12. Meillä oli kans harsot ruokalappuina. Ja 2 lusikkaa käytössä. Kun lapsi sai tolskata omalla lusikalla niin välissä sai syöttäjä pistää lusikallisen suuhun. Ja ruokajuoma oli nokkamukissa, jota käytettiin kuin ordotoksipapit vihkivesi astiaa.
  M&

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neiti söi harso kaulassa jugurttia niin pitkään että siitä olisi voinut suoraan tehdä kotijuustoa: hera jäi harson pinnalle ja nesteet imeytyi paitaan :D :D Mutta joo, harsot on kyllä muuten tosi hyviä ruokalappuina!

   Poista