Sivut

sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Ostoskeskuksen arvoiset jäähyväiset tyylillä

Martinlaakson "vanha ostari" on saanut purkutuomion aikoja sitten ja nyt aletaan oleen siinä pisteessä  että ostari on tyhjä ja H-hetki käsillä. Sinne oli tänään sunnuntaina järjestetty aivan upea jäähyväistapahtuma ja mekin lähdettiin paikan päälle vaikka ei olla Martinlaaksossa koskaan asuttukaan. Ei siis ole sillä tavalla tärkeä paikka että olisi siellä nuorena hengaillut tai muutakaan, mitä nyt joskus käynyt ohikulkiessa kaupassa tai kirppiksellä. Muttu tuttu paikka kuitenkin kävelymatkan päässä. On siellä parkkipaikalla tullut muutamat blogikuvatkin kuvattua.
Kuluneella viikolla ostarilla on järjestetty katutaidetapahtuma joten keskus oli maalattu sisältä ja ulkoa. Voin vain kuvitella miten kivaa se on ollut itse taiteilijoille. Tuntuu hirmu hyvältä että tällainen on mahdollistettu! Ja sitten tänään päätöstapahtuma! Siellä oli aivan hurjasti väkeä ja kivaa ohjelmaa oli ihan lapsista vanhuksiin! Bändejä oli soittamassa ja on edelleen, mies lähti juuri vielä katsoon Amorphiksen akustista keikkaa. Oli katuruokaa ja jopa pop up -kaljabaari vanhassa tyhjässä pubissa ja tietenkin graffitimaalaustyöpaja ja lapsille tarrapaja.

Ja tottakai tällaiset tyhjät rakennukset jollain tapaa kiinnostaa. Kaikki takahuoneet ja käytävät joihin ei normaalisti olisi päässyt, lastauslaiturit ja no, kaikki. Sai turvallisesti laahustaa graffatussa tyhjässä (tosin ihmisistä täynnä olevissa) ostoskeskuksessa pelkäämättä sortumia ja lasinsiruja yms mitä normaalisti hylätyssä rakennuksissa saattaisi olla riesana.
Tapahtuma oli jotenkin niin mahtavan yhteisöllinen ja tunteikas ja lämmin että tästä jää mukava olo pitkäksi aikaa. Kiva että tällaista järjestetään, lasten orkesteja, päivätanssit, makkarakojut ja jopa seurakunnan edustajat paikalla. Kun yhtä hyvin oltaisiin voitu vain laittaa ostari matalaksi vähin äänin. Jos minulle jo tuli tästä niin hyvä mieli niin saatika sitten he joiden lähiostari tämä on ollut tai muuten vain todella muistorikas tai vaikka vanha työpaikka.
10 pistettä siis Martinlaaksolle ja lepää rauhassa Martinkeskus!


8 kommenttia:

 1. Ihana! Mäkin haluan Amorphiksen akustiselle keikalle :o

  VastaaPoista
 2. Ohhoh, tämä hirvitys saadaan vihdoin puretuksi. Olin joskus kuullut, että rakennus olisi muka suojeltu, eikä siksi voida purkaa. Sanoisin, että on aina ollut melko ankea mesta, eikä pikkuhiljaa autioituminen ole todellakaan tehnyt paikalle hyvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kuulemma (tai siis oli) Suomen ensimmäisiä kauppakeskuksia! Mutta olihan se kieltämättä aika karu nyt viimeiset vuotensa. Uusi ostari on toki paljon kivempi.

   Poista
 3. Nyt mua vähän harmittaa, etten jaksanut raahautua paikalle! Mä olen asunut ihan pienenä Martsarissa, toki tuolla on tullut hengailtua sen jälkeenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi ei :/ Tapahtuma oli kyllä todella lämminhenkinen ja kiva. En tiedä millä aikataululla se puretaan (ei kai semmoinen päivässä tapahdu) mutta voihan sitä ainakin ulkopuolelta käydä katsomassa, sisään tuskin enää pääsee.

   Poista
 4. Meillä purettiin Prisma. Sekin oli jotain laatua ensimmäinen, olisko ollut Jyväskylän tai Keski-Suomen tai jotain... Siellä oli kans viikon verran ties mitä hippaloa. Väkimassa vaan ahistaa sen verran etten uskaltautunut paikalle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että on tuollaisia tapahtumia! :) Vaikka kyllä täälläkin sitä väkeä oli todella paljon. Itseäni se ei onneksi niin ahdistanut, olin vain hyvilläni miten montaa ihmistä asiaa kosketti :)

   Poista