Sivut

maanantai 22. elokuuta 2016

Isommat junasukat

Tänä syksynä olen jotenkin ihan höpönä tuohon markettilankojen ykkösen, eli Novitan, uuteen värikarttaan. Pitkästä pitkästä aikaa se on todella inspiroiva! Viime postauksessa oli heidän merinovillastaan tekemiäni juttuja vauvalle ja nyt vuorossa Nalle Taikan uusi väri, pinkki. Olen moneen kertaan vannonut että en tee lapsilleni Nallesta tai Seiskiksestä mitään koska ne kutittavat. No, pakkohan sitä on kuitenkin alkaa oikeata sukkalankaa käyttään siinä vaiheessa kun jaloilla tehdään jo muutakin kuin heilutellaan ilmassa selällään maaten ja paksujen villasukkien alla kuitenkin pidetään normaaliakin sukkaa, jos siis ovat vain tuollaiset mitkä heitetään eteisessä lisälämmikkeeksi saappaseen. Ihoa vasten tulevat asiat ja ohuet paljaassa jalassa pidettävät villasukat teen heille edelleen pääasiassa merinosta. Ja taitavat lähinnä ollakin aika ohuita kaikki merinosukkalangat joita olen käyttänyt. Mutta tässä nyt tosiaan ihan vain perusvillaa ja vahviketta.

Ja se selittelyistä.

Tämä langan väritys on ihana ja voi olla että sen takia kuvittelin että tämä tuntuukin aika pehmeältä, tai voihan se olla oikeastikin. Googletin että Eilen tein -blogissa on valmis ohje isompiin junasukkiin, eli tässä tapauksessa meidän aivan ihan kohta 1-vuotiaalle. Joten suuri kiitos Hannelle laskelmista! Nyt on tytölle junasukat ja syksy voi alkaa!
Aletaan oleen tässä vaiheessa että sovituskuvia on hankala saada.


Seuraavaksi Novita syksylangoista ostoskoriini eksyi semisolidi Duo-niminen sukkalanka.  Ja mainitaan nyt vielä ettei jää epäselväksi, ei ole mikään yhteistyöpostaus vaan ihan omalähtöinen innostuminen.

10 kommenttia:

 1. Herkullinen väri totta tosiaan. Näyttää siltä, että Novita on hiljalleen havahtumassa neulemaailman uusiin kuvioihin... vaikka olispa Novitalla mahdollisuus ratsastaa neulomistrendin aallon harjalla vielä paljon paremmin, ja tuoda joka iikan ulottuville enemmän varteenotettavia lankoja (sekä myös moderneja neuleohjeita). Toisaalta kai Novitalla on aika ajoin aiemminkin ollut aktiiviharrastajienkin kelpuuttamia tuotteita, kuten Floricaa. Viime vuodet on vaan menneet kaupallisessa akryylisuossa. Joka tapauksessa kurssi näyttää kääntyneen kohti parempaa, hope so :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, selkeästi heillä alkaa jo oleen vähän yrititystä :D Mutta silti esim uutuuslankoja ei löydä Ravelrysta jne. Toki varmasti heidän suurin käyttäjäkuntansa on sellainen joka ei tosiaan missään Ravelryissä pyöri mutta eipä siitä mitään haittaa ole perus Pihtiputaan mummollekaan jos langat ovat oikesati kivoja ja laadukkaita.

   Poista
 2. IHANAT sukat! Nimimerkillä: "vieläkin kantapään opettelu vaiheessa. Ei vaan onnistu. Harjoitus tekee varmasti mestarin" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kantapäitä on paljon erilaisia, oletko kokeillut tiimalasikantapäätä? Monet kokevat sen helpoimmaksi :)

   Poista
 3. Mä olen joka kerta kaupassa kattonut just tuota nallea . Kyll sitä pitä kerä saada vaikka novitaa tulee enää harvekseltaan käytettyä mut tuo väri on niin ihana. Ihanat sukat.

  VastaaPoista
 4. Sinulla on varmasti kokemusta ja tietoa, mikä olisi sopivan (kivan) kokoinen 'vauvanpeitto'? Siis sellainen, jolle olisi käyttöä vielä 2-3 vuotiaanakin. Olen virkkaamassa ystäväni kahden kuukauden ikäiselle, mutta olen miettinyt että ehkä kannattaisi tehdä isompi samalla. Mitä mieltä sinä olet ? - Jaana-Unelma-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä painin aina itse saman ongelman äärellä :D Katoin että kivoimman kokoinen mitä olen tehnyt, on noin 1 m x 75 cm. Neliön muotoista olen tehnyt 90 x 90 cm. Ne menee vielä parivuotiaallekin. Sitten jos haluaa tehdä nimenomaan pinnasänkykäyttöön tai vaunukäyttöön niin kannattaa tarkistella mittoja. Itse olen tehnyt sen mokan että tein nimenomaan rattaita varten peiton ja onkin niin iso että laahaa maata joka suunnasta. Ei hyvä. Mutta sisäkäyttöön niin tommonen melkein metrin pituinen ainakin käy sitten tosi pitkään koska noin komevuotiaat alkaa vasta oleen metrin pituisia. Mutta pienemmänkin kanssa varmasti pärjää.

   Poista
 5. Voi että mä vihasin junasukkia ennen. Kamalan näköiset ja pakko olla ihan kamalat neuloakin!
  Sitten yksi lapsuuden aikainen ystäväni sai vauvan, ja pitkin hampain pyynnöstä tein junasukat tulokkaalle... Eihän ne sitten niin kamalat olleetkaan - edes neuloa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo no ei näitä varmasti ulkonäön takia käytetäkään vaan koska on ainut villasukkamalli mikä pysyy vauvan jalassa edes hetken :D

   Poista