Sivut

tiistai 16. elokuuta 2016

60-luvun asunto Jyväskylän taidemuseossa

Yksi Jyväskyläjuttu meinasi unohtua blogista kuukauden takaa! Nimittäin 60-luvun koti Jyväskylän taidemuseossa. Olin kyllä kuullut siitä mutta en kuitenkaan jollain tasolla rekisteröinyt asiaa aivoissani sillä se tuli mulle aivan yllätyksenä. Menin muuten vain Jyväskylän taidemuseoon koska sinne pääsi museokortilla. Aivan normaalisti kiertelin näyttelyitä ja sitten aivan yllättäen tupsahdin 60-lukuiseen asuntoon. Jossa sai pidellä kaikkea (paitsi tauluja seinillä). Olen pariin otteeseen hehkuttanutkin Helsingin kaupunginmuseon Lasten kaupunkia jossa on 70-luvun kerrostalomummola. Jossa siis saa leikkiä kaikella. Tämä Jyväskylän retroasunto ei ollut varsinaisesti siis lapsille suunnattu mutta vähän samalla periaatteella siellä sai olla ja istua sohvalle jne. Kokemus oli aika hieno senkin vuoksi että siellä ei ollut samaan aikaan ketään muita kuin minä!Näyttelyn nimi on Oravien aarteita -grafiikkaa 60-luvun kodissa ja koti on siis Orava-nimisen perheen. Itsehän en tosiaan luonut varmaan silmäystäkään itse tauluihin vaan ihastelin niitä muita juttuja, huonekaluja, esineitä, tapetteja, no kaikkea muuta paitsi niitä tauluja. Olin niin innoissani siitä ympäristöstä!
Siellä oli eteisen lisäksi ainakin olohuone, makuuhuone, lastenhuone, nuoren huone ja saattoi olla joku työhuonekin. Keittiö kuitenkin puuttui.Olin niin täpinöissäni etten meinannut housuissani pysyä ja sitten kuitenkin meinasi unohtua kokonaan täältä blogista. No mutta se oli todella kiireinen viikko.Taidemuseon sen hetkiset muutkin näyttelyt olivat kivoja.

8 kommenttia:

 1. Voi hitsi, kun ei tullut tuolla käytyä kesäisellä Jyväskylän reissulla. Kun on se Museokorttikin. Meillä oli kotona just tommonen olohuoneen pöytä (lasikannellinen kulmasohvan edessä), mutta se oli kyllä 70-luvulla. Ja oli kyllä hankittukin 70-luvulla.

  Täytyypä yrittää seuraavalla reissulla muistaa käydä.

  VastaaPoista
 2. Olispa nostalginen juttu päästä tuolla käymään. Kiitos kuvista. Ainut mikä mua pisti silmään olivat lattiat. ..nehän olivat silloin usein muovia tai kokolattiamattoja, joista edelliset eritoten olivat tuolloin muodissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt en muista että oliko tuo samaa lattiaa koko museo vai oliko tuonne laitettu joku eri.

   Poista
 3. Tuohan onkin mielenkiintoinen paikka, pitäisi yrittää joskus päästä katsomaan. Tuttuja kalusteita ja tavaroita näyttäisi olevan :)

  VastaaPoista
 4. Sulle voisi myöntää jonkun palkinnon kotimaan matkailun edistämisestä! Oot esitellyt täällä paljon uskomattoman hienoja paikkoja mitä tästä maasta löytyy! Hienoa!!

  VastaaPoista