Sivut

perjantai 25. syyskuuta 2015

Äidin vaatekaapista lapsen vaatekaappiin

Mulla on aika tyypillinen ongelma, nimittäin luopumisen vaikeus. En malttaisi luopua edes vaatteista jotka ovat rikki, kulahtaneet ja jääneet pieneksi. Sitten vaatekaappi on niin täynnä ettei ovi mene kiinni vaikka niitä oikeasti käyttökelpoisia on ihan tosi vähän. Tuntuu niin pahalta heittää iso määrä tavaraa kerralla roskiin että ne paskat tosiaan jää lojuun sinne kaappiin. Sillä ne, jotka ovat hyvässä kunnossa mutta ei tule käytettyä, ovat kyllä päätyneet joko kirpparille tai hyväntekeväisyyteen mutta nuo ihan loppuun asti käytetyt ovat jääneet ongelmaksi. Olen ennenkin tehnyt niistä ehjistä osista lapselle vaatteita ja tällä kertaa saksittavaksi päätyi mun vanha trikoohame. Käytin sitä vuonna 2002. En halua edes ajatella miten pitkä aika siitä on ja miettiä että mitä helvettiä se edelleen roikkuu kaapissa koska se on mahtunut päälle viimeksi ehkä 2004.


No, vauva sai siitä kivat syyspöksyt ja ei tunnu enää yhtään pahalta heittää loppuja roskiin. (Paitsi että en heittänyt koska matskua jäi sen verran että saahan siitä vielä jotain... Se vaan siirtyi vaatekaapista materiaalikaappiin). Takamuksen karhukangas tilkkujemmasta. Ruskeaa resoria löytyi sopivasti juuri näihin menevän pienen palan verran.Nämä oli tosi nopeasti hutastut pöksyt. Tekemiseen ei montaa minuuttia mennyt kun ilman nuppineuloja ja muuta sellaista (johon elämä on liian lyhyt, tai ainakin rauhallinen hetki vauvan ja leikki-ikäisen kanssa) päästeli meneen saumurilla. Kaava jostain Ottobresta.


Vaatekaapin siivous jatkuu hitaasti mutta varmasti. Seuraavaksi esittelen jäbälle tekemäni paidan jossa mun kulahtaneen hupparin lisäksi myös miehen rikkinäinen kenkä. Pitää vain odotella paita ensin pyykistä koska tietenkin se ehdittiin jo sotkea.

14 kommenttia:

 1. Siivoa se vaatekaappi niin, että tuunausta vaativat vaatteet on jossain eri hyllyllä. Auttaa kummasti kun ne saa eriteltynä pois käyttövaateista. Tai sitten siirtää ne suoraa materiaalikaappiin 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ne mahdu minnekään yhdellä kertaa, pitää ommella ensin jotain matskua pois että mahtuu uutta ;) Mutta jotain tuollaista pitää kyllä tehdä ja järjestellä tätä tetristä muutenkin, puuh.

   Poista
 2. Mulla on kanssa kaappi, mihn olen jemmannut juurikin vain ne ompeluun tarkoitetut vaatteet. Kerrätysompelut on parhaita! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kierrätysompelut on kyllä parhaita :) Mun tarttis tosiaan vähän järjestellä kaikkia kaappeja ja saada joku roti ja logiikka tähän hommaan :D

   Poista
 3. Ymmärrän, mua kylmää myös se roskikseen laittaminen. Oonkin nyt laittanut kaappiin muovikassin, johon kerään sitä lumppua, josta ei edes näppärät käsityöystävät saa väännettyä mitään, sillä sekä H&M että NameIt ottavat sitä puhtaana vastaan ja toimittavat jollekin saksalaiselle yritykselle, joka kehittää tekstiilijätteestä uusiokuituja. Name It ymmärtääkseni myös lahjoittaa lumpusta johonkin ympäristönsuojeluhankkeeseen tietyn määrän rahaa per lahjoitettu kilo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahinta on tosiaan se kun on niinkin lumppua tavaraa ettei siitä kertakaikkiaan saa tehtyä enää mitään. Olen leikellyt niitä siivousliinoiksi joita käytän silloin kun on jotain niin ällöä siivottavaa että haluan heittää rätin sitten roskiin. Eli linnunkakkaa parvekkeella :D Mutta ei niitäkään onneksi älytöntä määrää tarvitse.

   Poista
 4. Voi ei, toi on just mun ongelma, kaikki vaate ja kangas kiertää ensin mun askartelukaapin kautta ja askartelukaappi tursuaa. En vain pysty luopumaan potentiaalisesta matskusta. No nyt onneks oon oppinu heittää lumppuun sellaisia materiaaleja jotka on ihan karseita, vaikka esim tekokuidut.
  Mutta todella kivat pöksyt, noi karhut pyllyssa on niin söpöt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi että kaavassa tuli sauma tuohon pyllykappaleeseen, saumaton ympyrä karhuineen oisi ollut vielä kivempi :)

   Poista
 5. Ihailen kuinka saat aikaiseksi vauvan ja leikki-ikäisen hoitamisesta huolimatta...monelta jäisi. Siis nuppineuloista ja muista viis, hienot tuli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta eikö juuri sitä kuulukin tehdä mistä saa iloa ja nautintoa. Jos se on 10 min jona aikana ommella housut niin ei se sen kummempi ole kuin että käyttäisi sen kahvikupin juomiseen kaikessa rauhassa. Mä en juo kahvia ;)

   Poista
 6. Ai niin, samanlaisena, "voiko tästä tehdä jotain" - ihmisenä olen hieman kiristänyt otettani ja laitan lumppukeräykseen usein kuluneet. Ne jotka jätän matskuiksi,leikkaan siinä samassa ok osat talteen ja lumput veke, joskus paljon, joskus vähän, mutta yllättävän paljon se auttaa hilloamisvarastointitilan riittämiseen. Usein on helpompi taitella ne leikatut palat pienempään tilaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo olisi kyllä hyvä tapa että leikkaa heti ne osat pois joista ei voi tehdä mitään! Ja ylipäätään nyt pitäisi kyllä munkin kiristää otetta, oisi kiva saada vaatekaapin ovi tosiaan kiinni, samoin sen materiaalikaapin ovi myös :D

   Poista