Sivut

lauantai 28. maaliskuuta 2015

Koeputkirairuoho

Istutin tänä vuonna rairuohon koeputkiin. Onnistui yllättävän hyvin, mitä nyt vähän jäi siemeniä putken reunoille. Ja ensimmäistä kertaa koskaan korvasin mullan talouspaperilla sillä ajattelin että multakin jäisi reunoille ja niinhän se varmasti olisi jäänytkin. Ennen olen istuttanut ruohoa muihin labrapulloihin mutta nyt ne pääsivät maljakoiksi.


Virpojiin on varauduttu mutta taidetaan itse jättää kierros väliin vielä tänä vuonna. Vaikka mietin kyllä jo että voisko koristellun oksan sijaan virpoa koeputkella jossa kasvaa ruohoa? Jos vaikka sitoisin rusetin yksittäisten putkien ympärille.

16 kommenttia:

 1. Hauska pääsiäislaboratorio :D

  VastaaPoista
 2. Mä ainakin tykkäisin, jos mä saisin virpojilta tommosen koeputken :) (mua suoraan sanottuna ärsyttää ne pajunkissat, kun niitä pitää sit säilöä ja miä vihaan sitä roskaa mitä niistä tulee)

  Miten mulla on mennyt ohi tuo keittiön seinä? Vai oletko sitä esitellytkään ennemmin? Ihan huippu! Mä haluaisin valokuvatapettia koivumetsästä, se olis niin ihana. Ja tuo linnunpönttö.. Aamut lähtee teillä varmasti iloisesti käyntiin tuommoisessa keittiössä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin no, roskaahan se tuo putkikin tavallaan on.

   Oon mä tuota seinää hehkuttanut varmaan aika monta postauksellista silloin kun se on tapetoitu (keväällä 2011) ja sen jälkeen näkynyt kyllä tosi usein, no missä tahansa kuvassa mikä on keittiössä otettu :) Se on kyllä oikeasti hienoin tapetti koskaan missään ja olen joka päivä äärettömän onnellinen siitä koska se on vaan niin hieno!

   Poista
 3. Ihanan keväinen asetelma. Antaako poju munien olla rauhassa?

  VastaaPoista
 4. Voi pahus! Myöhästyin kirja-arvonnasta. Onneksi kirjastossa näkyi olevan kyseinen opus jo hankinnassa, joten pätkäytin siihen oitis varauksen. Eipä sitä tarvitse kaikkea omistaakaan.

  Kauniita vihreitä rairuoho-otoksia! Monenlaista iloa silmälle muutenkin, kun on noin kaunis tapetti ja astiat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, eihän sitä kaikkea tarvi omistaa. Mutta jotenkin sitä silti aina haluu omaksi :P

   Meidän keittiö on kyllä tosi kiva vaikka ite sanonkin :)

   Poista
 5. Ihana idea tuo koeputkiruoho, itsekin kotiuttaisin sellaisen ennemmin kuin pajunoksan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä jäi virpomiset vielä välistä mutta täytyy pitää mielessä jos ensi vuonna jo menisi että jos tosiaan tekisikin koeputkirairuohoja!

   Poista
 6. Hieno idea tuo koeputkiruoho. Katsoi jostakin blogista oli käytetty vaipan "rae"sisältöä rairuohon istuttamisessa, ehkä se olisi helpompi laittaa putkeen. Mulla jo lapset ohi vaippa iän eikä viitsi sen takia ostaa vaippaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kon kans huomannut että jotkut käyttävät vaippaa. Mä en viitsisi sen takia teurastaa koko vaippaa, pumpuli varmaan toimis hyvin näissä putkissa :)

   Poista
 7. Voi että, ihanan näköistä ja aivan loistava idea tuo koeputkiruoho :D Ite en ole muistanu laittaa koko ruohoa kasvamaan ja narsissitkin nuupahtivat heti alkuunsa :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä hankala tuo ruoho kun pitää niin ajoissa muistaa se laittaa :D

   Poista