Sivut

maanantai 23. maaliskuuta 2015

Arvonta!

Tämä ei ole aprillipila, nyt todellakin on Hupsistarallaa-blogissa arvonta vaikka olen aina sanonut etten ole mikään kenotyttö vaan bloggaaja. Nyt kuitenkin on niin mahtijuttu tässä että todellakin teen poikkeuksen. Nimittäin blogikollega Madam B.C. on tehnyt ja julkaissut kirjan yhteistyönä BoD:n (Books on Demand) kanssa.  Olen seurannut blogia sen ihan alkuajoista saakka ja tunnen siksi yhteneväisyyttä kun ollaan tosiaan molemmat tällaisia melkeinpä bloggaajaveteraaneja.


Madam B.C.-blogissa on aina tehty paljon kierrätysmateriaaleista juttuja. Tämä nainen on kyllä todella keksiliäs monitaituri! Loihtii upeat korut mistä tahansa kuulakärkikynän jäämistöistä lähtien ja kuitenkin ompelee myös upeita iltapukuja (uusista kankaistakin). Itsekin suosin (tai ainakin olen suosinut, en tiedä olenko tällä saralla enää yhtä ahkera kuin opiskeluaikoina) paljon kierrätysmateriaaleja ja Marikon blogista onkin saanut kautta aikojen ideoita joka lähtöön. En yllättynyt lainkaan siitä että kirja käsittelee nimenomaan kierrätysjuttuja. Mariko Palomaan Itte tein ja kierrätin - Inspiraatiota ja ideoita kierrätyskäsitöihin -kirja on jaettu kolmeen osioon: askartelu, ompelu ja maalaus. Kirjassa on mukana myös blogin lukijoiden lähettämiä ideoita.

Lisätietoja kirjasta ja sen ostopaikoista löytyy täältä.


Sain kirjan itselleni yhteistyönä ja saan arpoa lukijoiden kesken toisen. Kaikki saa osallistua, voittokirja voidaan lähettää myös ulkomaille. Lisäarpoja ei ole jaossa. Olet mukana kirjoittamalla kommentin jossa kerrot mitä olet jemmannut mahdollista myöhempää (kierrätyskäsityö)käyttöä varten tai jos et itse jemmaile niin kerro mitä olet nähnyt jonkun muun jemmaavan. Jotta arvontaan voivat osallistua kaikki, on minun avattava anonyymien kommentointimahdollisuus. Anonyymien on kuitenkin keksittävä itselleen nimimerkki jotta voin huhuilla voittajan perään ensi viikolla. Kommenttien valvonta on edelleen päällä. Osallistumisaika päättyy maanantaina 30.3. klo 5:30! Arpaonnea!

203 kommenttia:

 1. Askartelutarvikekaapissa on kaikenlaista, mitä en itsekkään muista sinne jemmanneeni. Yksi pesussa kutistunut villapaita odotta, että siitä tulisi tossut. Mukana arvonnassa!

  VastaaPoista
 2. Oho, mukana!
  Mä oon saanut pöhköimmistä jemmaamisista yliannostuksen jo kotona, mutta mun äiti on siis varsinainen hamsteri. Se on sitä ihmistyyppiä joka säästää jogurttipurkit jälkipolville. Mitään erityisen erikoista en muista silläkään nähneeni uusiokäyttöä odottamassa, mutta mä jätän tähän mielikuvan tiskikaapista, jossa on sata tyhjää pikkuista jugurttipurkkia, eikä edes yhtä päiväkoti-ikäistä lasta joka voisi spontaanisti innostua askartelemaan niistä.

  VastaaPoista
 3. Vaikuttaapa mielenkiintoiselta kirjalta! Jemmaan varastoihini kaikkea mahdollista ja olen myös säilyttänyt äitini ja mummoni tarvikevarastot. Herra Hakkarais -purkkeja meillä taitaa olla jo niin paljon varastossa, että niitä voisi antaa eteen päin. ;)

  VastaaPoista
 4. Voi, minä olen säästänyt paljonkin "mahdollista" myöhempää käyttöä varten joskus vaikka mitä! Viime aikoina olen luopunut todella monista säästämisistäni, sillä en ole ehtinyt/ muistanut/ mielenkiinto kadonnut kyseistä juttua kohtaan... Mutta viimeisin kierrättämiseni oli kun keräilin vanhoja käyttämättömiä trikoovaatteitani ja tein niistä kudetta, matto niistä onkin pian valmis :).

  Iloa sinun viikkoosi!

  VastaaPoista
 5. Leikkaan paidoista aina ripustusnarut pois ja säästän ne. En kyllä yhtään tiedä mitä niillä tekisin :D

  VastaaPoista
 6. No joo - kaikenlaista on jemmoissa, aina kruunukorkeista vanhoihin lakanoihin ... ;o)

  VastaaPoista
 7. Mukana arvonnassa! Pisimpään olen tainnut jemmailla vanhoja, lapsena urheilukilpailuista saaneitani palkintolusikoita. Aina kun keksin mitä niistä voisin tehdä, homma tyssää käytännön toteutuksen ontumiseen.

  VastaaPoista
 8. Langan pätkiä, vaatteiden ripustusnaruja ja rikki menneistä paidoista irrotan aina napit jemmaan.. mitä niistä joskus teen, sitä en tiedä :) Kirja vaikuttaa todella mielenkiintoiselta :)

  VastaaPoista
 9. Mulla on ollut tapana jemmailla vaikka mitä, mutta yritän nykyisin vähän rajoittaa ja jopa tyhjentää kaappeja. Olen laittanut kiertoon mm. pari litraa nappeja, sieltä täältä talteen ratkottuja pitsejä ja muita koristuksia sekä älyttömät läjät liian kauan säilöttyjä lankoja ja kankaita. Edelleen säilön vaatteiden ripustusnauhoja, kivoja rasioita, satunnaisia vaatteita joista kuvittelen tekeväni lapsille sopivia jne.

  VastaaPoista
 10. Jemmassa on ainakin vanhoja omia paitoja ja farkkuja, miehen yöhuosut (en edes tiedä miksi!) ja löytyyhän noita :D

  VastaaPoista
 11. Jemmaan kaiken mitä voisi vielä käyttää johonkin :)

  VastaaPoista
 12. Arvonnassa mukana! Muuttoa valmistellessani löysin kaapeista kaikkea mahdollista jemmattua: Farkkujen lahkeita, karkkipapereita, rikkinäisiä koruja, vanhoja maksukortteja. Osa kyllä joutui raivatessa roskiin...

  VastaaPoista
 13. Ite pyrin minimoimaan kaiken ylimääräisen jemmailun mutta mutsi taas säästää kaiken..Paras ehkä niistä oli ku pitkät hiukseni leikattiin lyhyiksi niin mama keksi jotta ku nämä karvat laittaa sukkahousun sisään niin saa omatekoisen valkin.. niksipirkka varmaan kuolis nauruun kun näkis ne mutsin varastot XD

  VastaaPoista
 14. Kaikkea mahdollista... vessapaperirullat ja munakennot tosin lähtivät parin vuoden säilömisen jälkeen kierrätykseen tilan puutteessa. Säilössä on tölkkinipsuja, vanhoja villapaitoja ja jonkun muunkin mainitsemia puseroiden ripustusnauhoja. Ja varmaan paljon muutakin :)

  VastaaPoista
 15. Olis varmaan helpompi luetetta, mitä en ole jemmannut, vai onkohan sellaista... No jemmasta löytyy kaikkea mahdollsta karkkipapereista vanhojen vaatteiden osiin. Joskus saatan jopa jostain jotain tehdäkkin...

  VastaaPoista
 16. Miulla on mummin vanhoja vaatteita odottamassa uusiokäyttöä. Sit vintille oon jemmannu meijän edellisen joustinpatjan vaahtomuovit. Rikkinäisistä vaatteista otan napit talteen. Onha näitä :)

  VastaaPoista
 17. Mulla on säästössä vanhoja farkkuja, joista ajatuksensa ois tehdä tilkkupeite, erilaisia nauhoja, nappeja, vetskareita, yksi valkoinen kauluspaita josta pitäis tulla lääkärintakki lapselle ym.
  T. Heidelmom

  VastaaPoista
 18. Pyörän sisäkumit ja muut osat, tölkkinipsut, viini- ja kuohuviinipullojen korkit, napit, pelinappulat... Käytännössä kaikki sellainen, mistä voisi joskus tehdä kotuja.

  VastaaPoista
 19. Ostin viime kuun Wanhan sataman käsityömessuilta Kierrätyskeskuksen pisteestä palan punapinkkiraidallista trikookangasta. Se tuntui tosi hyvältä idealta silloin... Mutta eihän mulla oo ees ompelukonetta... ;)

  VastaaPoista
 20. Voi ku näyttää hyvältä kirjalta, ehdottomasti mukana. Ja mitäkö jemmailen... tapettikirjoja, vanhoja farkkuja, vaatteista irti leikattuja satiininauhoja (niitä joilla vaatteen saa myös roikkumaan henkariin)... jotain muutakin varmaan, mutta eiköhän tuolla pääse jo arvontaan mukaan:)

  VastaaPoista
 21. Haaroista ratkenneista farkuista, joista saa leikkaamalla miniminishortsit, säästän aina lahkeet. Mulla ei ole mitään hajua, mitä niistä tekisin - etenkään ilman ompelukonetta.

  VastaaPoista
 22. Onpa ihanan kuuloinen kirja! Itse jemmailen kyllä kaiken laista. Vanhoja (rikkinäisiä) kankaita, nappeja vanhoista vaatteista (keräily aloitettu jo aikoinaan äitini toimesta) sekä kaiken laisia pikkujuttuja aina koukuista paperikukkiin.

  VastaaPoista
 23. Kaapeista löytyy nämä perinteiset: vaatteiden ripustusnauhoja, kanamunakennoja, kynttilän pätkiä, tölkkiklipsuja, nappeja.
  Hyvin hillotut useammat rikkinäiset farkut muuttivat juuri viikonloppuna muotonsa essuiksi.
  Suurin aarre on kuitenkin pyörän vanne. Siitä tulee vielä jonain päivänä lamppu.

  VastaaPoista
 24. Mullahan on jemmassa ihan kaikkea mahdollista, mm. rikkinäisiä pyörän sisäkumeja, lukemattomat vanhat farkut, rikkinäisiä lakanoita, vanhoja kirjoja, karsean näköisiä kravatteja.. :)

  VastaaPoista
 25. Hm en onneksi enää ole pahin mahdollinen hamsteri, olen opetellut siitä eroon. Mutta silti tulee esim kaikki ompelujutut jemmattua, niin pienenpienet kangastilkut kuin minikuminauhanpätkätkin.

  VastaaPoista
 26. Olen jemmannut mm. munakennoja, pilttipurkkeja ja -kansia, mutta mun mummu.. Jemmauksen mestari! Säästää ihan kaiken, maitopurkin korkin rinkuloista pussinsulkijoihin ja jäätelötikkuihin :D Tää ois kyllä kiva kirja :)

  VastaaPoista
 27. kaikenlaista tuleee jemmattuu jos sitä joskus kerkiis tekemään niistä jotain. mukana arvonnassa tavoitttelemassa tätä ihanaa kirjasta.

  VastaaPoista
 28. Voih, minulta löytyy vaikka mitä: Yogi teepusseista löytyviä mietelauseita, lasipurkkeja, nappeja, lankoja, kauniita kuvia, kankaan jämiä, erilaisia matonkuteita ja jopa paljon vanhoja teepaitoja, joissa on mukavia kuvia, muttei muuten enään käyttökelpoisia... Näitä löytyy.
  superhellu@gmailcom

  VastaaPoista
 29. Kyllähän sitä tulee kaikkea jemmattua pussisulkioista ja pääsiäismunien suojakuorista lähtien jemmttua. Myös kaikkea rikkinäistä ja yksinäistä pientä metalliosaa ja ketjua ja kaikkea mahdollista tuolla on :D Paristi vuodessa voi sit saada hermoromahduksen ja laittaa suurimman osan kiertoon, mutta silti sitä tavaraa on jemmattuna. No ei ainakaan tule hetkeä, ettei ole mitään mistä voisi tehdä jotain ja yleensä aina kun saa idean, niin tarvikkeet on jo jossain olemassa :D

  VastaaPoista
 30. Jemmailen vähän liikaakin kaikkea askarteluhuoneeni hyllyihin ja laatikoihin :D Yleisimpiä on kaikenmaailman laitteiden pahvilaatikoissa olevia isoja pahvilevyjä joista tulee varmasti aina tehtyä jotain. Samoin paksua pahvia olevat pahviputket. Myös meikki- ja kosteusvoidepurkit tulee aina säästettyä, että niihin voi jemmata vaikka helmiä ja muita korun rakentelutarvikkeita. Vielä kun olis aikaa tehdä niistä jotain :D

  VastaaPoista
 31. Hauska lukea näitä juttuja! Itellä samoja tölkinnipsuja, vaateripustinnauhoja, sisäkumeja, vetoketjuja, nappeja isot kasat etc... Kahvipussit, kananmunapaketit ym 5v seisonut roina lähti kyllä muuton myötä roskiin kun ei ollut tullut suurista suunnitelmista huolimatta askarreltua sytykeruusuja ja kahvipakettiaskarteluja. :D

  VastaaPoista
 32. Rakastan kirjoja ja Tuunamista ja varsinkin kirjoja tuunaamisesta. Mukana arvonnassa!

  VastaaPoista
 33. Olen itse jemmannut lähinnä langanpätkiä ja vaatteiden jämiä... Ei siis mitään erikoista. Mutta entinen luokkakaverini se vasta sitten jemmasikin! Oli lajitelma barbin kenkiä, haarukoita, lusikoita, villaa ja lankoja. Hänen piti rakennuttaa erikseen aitta näille "tästä-vois-joskus-vielä-tehä-jotain"- tavaroille. Se oli kyllä jos häneltä ei jotai löytyny nii sitä ei tarttennu 😄

  VastaaPoista
 34. Kunnon materiaaleista tehtyjä rasioita ja purkkeja, kangastilkkuja, rikkinäisiä koruja ja nyt vielä vaatteita joita en enää itse pidä. Kierrätyskeskuksesta kävin vielä hamstraamassa tyynyjä ja täkkejä.

  VastaaPoista
 35. Minähän jemmailen vähän kaikkea näihin ahtaisiin tiloihin.. Esimerkiski nappeja, kankaita (en edes ompele!), "näistä sais jotakin nukkekotiin"-tavaraa jne... Mukana siis tässä arvonnassa. Mielenkiintosen oloinen kirja!

  VastaaPoista
 36. Just löysin porukoitten luota jemmastani paperikassillisen farkkujen lahkeita (jostain 2000-luvun alusta lähtien jemmattuja)! Ne tulikin vihdoin silputtua ja ommeltua testijuttua varten, vielä kun löytäisi jostain halpaa pumpulia/muuta täytettä. :P Monet näppäimistöt olen tuhonnut talteen ja siellä ne näppäimet odottaa inspiraatiota.. Haha, mitä ei löydy, sitä ei tarvitse! Mutta kun silti jostain syystä aina muka puuttuu jotain, että niistä saisi tehtyä jotain, hmmm..

  VastaaPoista
 37. Kyllähän sitä kaikenlaista tulee jemmailtua; langanpätkiä, nappeja, kankaan paloja, vanhoja vaatteita :)

  VastaaPoista
 38. Muuton yhteydessä selkiytyi varastot ja onneksi jemmoille on nyt ihan kivasti ja järkevää säilytystilaa. Löytyy vanhoja vaatteita, pussilakanoita ompelua varten ja paljon muuta... Kunhan vielä saisi jostain lisää aikaa kaikelle tekemiselle... =)

  VastaaPoista
 39. Jemmaan vanhoja farkkuja ja muitakin vaatteita sekä satunnaisesti yhtä ja toista muuta, mistä kuvittelen tekeväni jotain hienoa :)

  VastaaPoista
 40. Siis apua, mä säästän kaiken myöhempää käyttöä varten. Askartelen pesuainepulloista kastelukannuja ja säilytysrasioita, vanhat farkut käytän viimeiseen saumaan asti, tölkkien rinkulat, langanjämät, kosmetiikkapurkit jne. Mikään ei mene roskiin jos sen voi käyttää uudelleen.

  VastaaPoista
 41. Kahvipusseja, tölkinvetimiä, muovipusseja, vanhoja nahkatakkeja, virttyneitä neuleita, vanhoja teepaitoja matonkuteiksi... eli kerään ja säästän melkein kaiken mahdollisen. Suunnittelen enemmä kuin teen ja teenkin kohtuullisen paljon. Mukana arvonnassa.

  VastaaPoista
 42. Lapset jemmaavat oikeastaan kaikkea maan ja taivaan väliltä. Melkein kirosanaksi on meille muodostunut lause: "Siitähän voi askarrella jotain!" Joudun välillä salaa lapsilta heittämään pois pahvilaatikoita, rasioita, vessapaperirullia, epämääräisiä muovijuttuja jne, koska ne kaikki pitäisi muuten säilyttää, että niistä joskus ehkä joku tekisi jotain... Ja pahinta kai on se, että ne ihan kaikki askartelut ja värkkäyksetkin pitäisi säilyttää... Mutta tila on kovin rajallinen.

  Oikeasti olen tyytyväinen, että lapset eivät aina halua uutta ja ihmeellistä, vaan pystyvät omalla mielikuvituksellaan luomaan vanhasta uutta. :)

  mari@modi.fi

  VastaaPoista
 43. Omista jemmoistani löytyy jo mainittujen nappien, ripustuslenkkien ja kankaiden lisäksi mm. rintaliivien olkainten muovisia kiristysosia ja hakasia, pakkauskartonkia ja kuvia/tekstejä/kirjaimia aikakauslehdistä..
  Kun jotain on pakko säästää, niin esim. nuo olkainten kiristysosat on hyvä vaihtoehto, kun säilytystilaa on aina nihkeesti ;)

  Terps. mirja

  VastaaPoista
 44. Käytän yleensä vanhat farkut viimeistä saumaa myöten hyödyksi. Nyt on odottamassa uutta elämää vanhat hiutuneet jouluverhot ja muutama marimekon raitapaita. Omituisin asia on vanhat pyyhkeet, en malttanut heittää pois.

  VastaaPoista
 45. Tekstiileistä olen jemmannut omia, ehkä kainaloista pinttyneitä mutta muuten hyväkuntoisia trikoopaitoja odottamaan muuntautumista pienen pojan paidoiksi. Omista entisistä mekoista olisi tarkoitus tehdä tunikoita tyttärille. Lisäksi jemmassa on vanhoja lakanoita ja farkkuja. askartelukaapista löytyy ainakin vanhoja kortteja, joista joskus askarteken uutta :).

  VastaaPoista
 46. vetoketjut, napit, ym kiinnitysjutut niin vaatteista kuin vanhoista repuista, pahviset munakennot, huopunut villapaita, vanhat vaatteet, joissa on vielä kivaa ehjää kangasta, rasioita, pari tyhjäksi puhallettua kananmunaa on jo muutaman vuoden odottanut innostunutta askartelijaa...

  VastaaPoista
 47. Mulla on jemmassa vanhoja farkkuja (omia, isoja), joista olen ajatellut lapsille tehdä esim. mekkoja tai hameita. Esikoinen innostui myös farkkutyyny-ajatuksesta. Myös muita vanhoja vaatteita olen säästänyt tai kirpparilta ostanut tuunausajatuksella esim. kivan kuosin tai painatuksen vuoksi. Vanhoja pitsejä voi myös hyödyntää monessa paikassa.
  Jos arpaonni suosii, minut tavoittaa mansenainen@hotmail.com

  VastaaPoista
 48. Mää jemmaan vaikka mitä, mutta yksi lempparijemmattavista on vaatteiden "silkkiset" ripustusnauhat. Niistä on näppärä tehdä pieniä rusetteja vaikka neuleisiin tai kortteihin.

  VastaaPoista
 49. Mä säästän lakanat, muutkin kankaat, vanhoista vaatteista napit, laukuista soljet, kahvipussit, tyynyistä vanut, kivat kartongit ynnä paljon muuta. Aina niistä kaikista jotain syntyy.

  VastaaPoista
 50. Mä jemmaan kaikki napit. Irronneet napit (joita en jaksa ommella takaisin), napit joita tulee vaatteiden mukana, napit jotka löydän. Sit säilön ne ympäri huushollia ja päätän askarrella niistä jotain. Ja kas kummaa, vielä koskaan en ole joko löytänyt tarvitsemaani nappia tai sitten en ole käyttänyt löytämiäni nappeja. Rehellisyyden nimissä en edes keksi mitään, mitä voisi askarrrlla farkkujen vaihtonapeista. -Ninni

  VastaaPoista
 51. Kenkälaatikoita ja pilttipurkkeja olen ainakin säästänyt :)

  VastaaPoista
 52. Kaikki mahdollinen vaate- ja neuletavaratavara on jemmassa. Jemmaan myös tuttujenkin vanhat tyynyt, vanun voi käyttää pestynä lelujen täytteenä. Erkoisempia ovat ehkä leikatut hiukset jemmassa (paras mahdollinen neulatyynyntäyte), kahvinporot ja munakuoret puutarhaan siroteltaviksi ja rikkinäiset posliiniastiat mahdollista tulevaa mosaiikkityötä varten. Tölkinklipsuja ja kahvipusseja en sentään jemmaa, kun en tykkää niistä töistä =)

  VastaaPoista
 53. Mummon vanhoja hameita ja mekkoja olen säästänyt sillä ajatuksella että vielä opettelen tekemään niistä jotain uutta! ..ehkä jos saan joskus tyttövauvan, opettelen ompelemaan niistä uusia pieniä mekkoja :)

  VastaaPoista
 54. Minä jemmaan kaikkea pientä ja kiiltävää korumateriaaleiksi. Erityisjemmassa minulla on basson ja kitaran kielia, jotka odottavat "sitä oikeea projektia". Myös lankoja ja kankaita on huomattava määrä.

  VastaaPoista
 55. Ehkä oudoin jemmaus oli rikkimenneiden, napitettavien farkkujen nappilista, koska sain hienon vision taideteoksesta, jossa päällimmäisen kerroksen napit avaamalla alta paljastuu jotain muuta - ja ehkä lisääkin kerroksia. Muistaakseni en saanut kuitenkaan aikaiseksi toteuttaa ensimmäistä visiota, tai se saattoi matkan varrella muuttua joksikin muuksi.

  VastaaPoista
 56. Itsellä tulee jemmattua jämälankoja ja neuleista pääteltyjä lankoja. Sitten myös vaatteista otan talteen ripustuslenkit, kun niistä saa tehtyä sitten vaikka rusetteja tai käyttää muuhun askarteluun

  VastaaPoista
 57. Kaikenlaista pientä tulee jemmattua, mm. suklaarasioiden rapisevia levyjä, joita olisi aikomus käyttää vauvan pehmokirjan tekoon.
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 58. Jemmattu on kaikenlaista... rikkinäisiä farkkuja on pino, myös risa lakana odottaa jatkokäyttöä koirankoppiin. Ja keittiössä on pääsiäismunien muovimunia.

  VastaaPoista
 59. Vaikka mitä! Keräisin enemmänkin, ellei mies käskisi heittää pois! :D Flush & go vessapaperi hylsyjä massatöihin, pilttipurkkeja, korkkeja, rikkinäisiä koruja, vanhoja farkkuja yms. :)

  VastaaPoista
 60. Itse olen jemmaillut farkkuja, jotka ovat menneet haaroista rikki ja muita vaatteita, mutta en ole osannut lähteä niitä työstämään. Ystävälle olen jemmannut kananmunakennoja, joista hän sitten tekee sytykeruusuja. Sekä nappeja ja lahjakasseja jne.

  VastaaPoista
 61. Jemmaan kaiken mahdollisen. Aina välillä pitää vähän rajoittaa ja siivota pois sellaiset mitä en nyt juuri kuvittele käyttäväni. Nyt viimeksi kuitenkin kierrätyslaatikkoon meni kaks reikäistä ja nyppyntynyttä neuletakkia. Hihoista tulee säärystimet ja muusta ehkä pehmikettä tietokoneen pussukkaan.

  VastaaPoista
 62. Tulee jemmattua yhtä sun toista, kuten puhkikuluneet huopatossut, parittomia nahkahanskoja ja vanhoja silkkipaitoja. Nykyisin tulee entistä vähemmän hamstrattua sellaisia "tätä voi ehkä joskus käyttää jossakin".

  VastaaPoista
 63. Vanhat farkut, tölkin klipsut, kahvipussit, vessapaperirullat.... Ainakin :) Kirjasta voisi saada hyviä ideoita jemmata lisää ;) ja toki myös tehdä.

  VastaaPoista
 64. Elämäntaparemontin seurauksena mulla on komerollinen liian isoja vaatteita. Olisi aika mieletöntä keksiä niille (edes osalle) uusi elämä, kun ei kaikkea poiskaan raaskisi heittää.

  VastaaPoista
 65. Iphonen pakkauslootat on niin ihanasti muotoiltu, että niitä jemmailen korurasiaa varten. Yhtä rikki mennyttä kehystä olen myös kulettanut mukana yli 10vuotta ja 4 muuttoa. Suunnitelmissa oli tehdä hieno kolmiulotteinen taulu liimailemmalla sinne kinderyllätyksiä, ehkä vielä joskus :D.

  VastaaPoista
 66. mie säilytän yhä isomummon keräämää nappi- sekä vetoketjukokoelmaa (jotka sain perinnöksi) Koskaan ei tiedä, milloin niitä tarvitsee ja onhan nappikokelma kauniskin :)
  varjoelain@gmail.com

  VastaaPoista
 67. Meillä myös keräillään kaikenlaista mutta noista vessapaperihylsyistä on tullut varsinainen riesa. Lapset innostuivat massatöistä niin että jemmailevat itsekin vessapaperirullia. Sekä rullia että valmiita massatuotoksia koitan sitten vaivihkaa hivutella roskiin ettei niitä pursuilisi ihan joka puolelta.

  VastaaPoista
 68. Minä jemmaan juoma- ja metallitölkkien klipsut kaulakorujen ja laukkujen tekoa varten. Kahvipusseja on paljon erilaisia varastossa usealta vuodelta. Kananmunakennot ja kynttilänjämät varastoidaan luonnollisesti sytykeruusujen ja -hiirien tekoa varten. Muovisia sidontapantoja olen säästänyt ja tehnyt niistä pöytätabletteja. Säilytysrasioiksi olen säästänyt kenkälaatikot ja kalastusta harrastavalta pojaltani jäävät toukka- ja matopurkit. Mahdolliset ylimääräiset kelalla olevat "väärät" kalastussiimat säästän. Lattia- ja seinälaattojakin löytyy esim. betoniaskarteluun. Huonossa kunnossa olevista vaatteista irrotan kaiken mahdollisen kierrätyskelpoisen materiaalin, farkkujakin löytyy esim. laukkujen tekoa varten. Lisäksi olen säästänyt muille: wc-, talouspaperirullien ja teippien hylsyt, maito- ja viinipullojen korkit, roll on-deoranttien pallot ja erilaisia karkkipapereita, pääsiäismunien yllätysrasiat. Lisäksi olen saanut useasta paikasta/henkilöltä esim: sikarilaatikoita, lankakartioita, huopapaloja, koevärjättyjä 1-säikeisiä lankoja, tiivistä puuvillaneulosta putkella kokonaisleveys noin 20 cm avattuna 25:n metrin rullalla. Lisäksi olen saanut onnittelukorteissa käytettävää kiiltävää materiaalia rullalla ja kirjojen kansia. Paljon saamistani materiaaleista olen lahjoittanut tutuilleni, paikalliselle päiväkodille ja koululle ja muillekin yhdistyksille, he ovat ottaneet kaiken kiitollisuudella vastaan. Odotan innolla, että mieheni pääsee tutkimaan erästä varastoa tavaroista, joilla ei tee enää mitään. Hän on huomannut, että annan niitä tarvitsijoille, joten luultavasti jopa saan kaikkea kivaa lisää. Kesällä ajattelimme kaverini kanssa alkaa pitämään askartelukerhoa 11-vuotiaalle tyttärelleni ja hänen kavereilleen, kun noita erilaisia materiaaleja on tullut hamstrattua... leila.jurvavainio(at)gmail.com

  VastaaPoista
 69. Mitähän en jemmaisi? :D Suurimmalle osalle on kyllä heti joku ajatus, mihin niitä käyttää, mutta kulahtaneista trikoopaidoista leikkaan hienot printit talteen! Vaikka ei ole aavistustakaan, mitä niistä tekisi, mutta ehkä vielä joku päivä :) Lopun t-paidan leikkaan matonkuteiksi.

  VastaaPoista
 70. Iänikuiset kahvipussit!! Niitä on ollut jemmassa aivan järkyttäviä määriä, kun aina oon ajatellut niistä jotain näpertäväni. Pari viikkoa sitten heitin kokoelmani menemään, kun pussit on monta vuotta pölyyntyneet kaapissa eikä kukaan huolinut niitä tori.fi:n kautta ilmaiseksi... lotta at haunia piste fi

  VastaaPoista
 71. Kiitos mukavasta arvonnasta! Kyllähän sitä kaikenlaista tulee jemmattua, mutta välillä niitä saa heittää pois, kun ei kaikkea ehdi tekemään. Nyt viikonloppuna tosin leikkasin vanhoja trikoopaitoja matonkuteeksi, ja tein paketin mukana tulleesta käärepaperista tukikankaan avulla säilytyskorin langoille ja säästössä on mm. pahvinpalanen uuden pussilakanapakkauksen välistä kudontakehyksen tekoa varten.

  VastaaPoista
 72. Olen jemmannut ison kasan leipäpussien sulkijoita!

  VastaaPoista
 73. Aikaisemmin jemmasin lähes kaiken, nyttemmin on onneksi hankkiutunut monesta kestojemmasta jo eroon. Ainakin edelleen leikkaan puhkikuluneista vaatteista kaiken uudelleen käytettävän talteen: vetoketjut, napit, soljet, nahan palasia jne.

  VastaaPoista
 74. Kaapistani löytyy kolme jätesäkillistä jämälankoja (kyllä minä ne vielä joskus tuhoan..) ja iso kasa tölkkiklipsuja odottamassa inspiraatiota :P Lankoja ostan aina salaa mieheltäni, koska hän muistuttaa joka kerta noista jämälangoista..

  VastaaPoista
 75. Tölkkien klipsut,viinipullojen korkit,kahvipusseja ja kanamunakennot ,joitakin mainitakseni :)

  T.Päivi H

  VastaaPoista
 76. Tölkkien klipsuja on vahingossa kertynyt 16 litran säilytyslaatikollisen verran. Kahvipusseja olen myös jostain syystä säilönyt kaappieni kätköihin komeat pinot. Paljon olen nuista tehnytkin, mutta ei ne tunnu vähenevän millään :D

  VastaaPoista
 77. Vyöryvistä varastoista päätellen olen varmaan elänyt entisessä elämässäni pula-ajalla. Edessä häämöttää valmistuminen ja muutto opiskelijakämpästä pois, ja tarkotuksena olisi nyt vähentää materiaa ja löytää mahdollisimman järkevää käyttöä kertyneille romuille. (Esim. Hotelleista ja keikoilta saatuja kertakäyttökorvatulppia on sikana. Muuten ihan hyvä,mutta kun en edes KÄYTÄ korvatulppia. Ikinä.)

  (romuakkaätgmailpistecom)

  VastaaPoista
 78. Multa löytyy iso kasa langanjämiä, jotka ei meinaa millään tuhoutua... ;) Jemmattua tulee kaikenlaisia lasipurkkeja, jos joskus innostuu jostain.

  VastaaPoista
 79. Paljonkin on juu jemmassa, mm. miehen kauluspaitoja ja farkkuja. Niistä on tulossa (vielä jonain päivänä...) alushameita, esiliinoja, yöpaitoja, laukkuja..... :)

  VastaaPoista
 80. Uu, oispa kiva kirjapalkinto! Onnittelut Marikolle kirjaprojektin toteutumisesta. Mä säästän ainakin rikkinäiset vaatteet ja yritän keksiä niille uuden elämän ja käyttötarkoituksen jollain tavalla muokattuna. Myös kaiken maailman pahvilaatikot ja napit ja nepparit tulee säästettyä.
  T. Marleena

  VastaaPoista
 81. Mulla on tallessa mm. vanhoja vaatteita, verhoja ja pussilakanoita, jos niistä joskus jotain sais aikaseksi.

  VastaaPoista
 82. Rikkinäisiä koruja, kellon viisareita, jämälankoja.. :D

  tiinatsi@hotmail.com

  VastaaPoista
 83. Askartelijana tulee jemmattua kaikkea mitä vaan voisi korteissa käyttää; lautasliinat kahvilassa, kuitteja, vaatteiden nauhat ja lippuset, kartat, bussi- ja junaliput ym.ym.

  VastaaPoista
 84. Meillä on jemmassa askartelutarvikkeita muunmuassa :)
  ameliarose211@gmail.com

  VastaaPoista
 85. Uusin jemmaus taitaa olla "mitä missä milloin" -kirjojen kannet, mitkä pelastin äitini siivousinspiraation jäämistöstä. :)

  VastaaPoista
 86. Oi, olen kova jemmaamaan, vähän liikaakin kertyy aarteita kaappeihin. Tällä hetkellä tallessa on kahvipusseja, vanhoja lakanoita, vanhoja trikoopaitoja, pari vanhaa omaa paitaa tyttären mekoksi tulossa, saappaat, pringles-purkkeja+kynttilänjämiä ja polkupyöränrengas. Nämä ensimmäisenä tulivat mieleen! Ja on muuten mielenkiintoista lukea mitä muilla on jemmassa! Ja huippu kirja!

  VastaaPoista
 87. Uu, kiva kirja! Mulla on jemmassa vanhoja vaatteita. Joskus niistä jotain klipsin, mutta harvemmin. Tarkoitus olisi muuttaa ne esim. nukenvaatteiksi. Nahanpalasäkkiä säilytän kaapissa myös, laukkuinspistä odottelen.

  hiudipii at gmail.com

  VastaaPoista
 88. Kinderleluja, lapsuudesta asti, vielä joskus ne päätyvät magneeteiksi tai koruiksi tai joksikin jännäksi joka tapauksessa!

  VastaaPoista
 89. Tuo olis tosi kiva kirja voittaa! Mulla on jemmassa ainakin farkkuja(niistä tosin tänään valmistumassa takki pojalle) ja muita hyväkuntoisia vaatteita. Vanhoista repuista ja laukuista hihnat ja kaikki renkaat yms. Napit irrotan aina pois menevistä vaatteista. Niin ja huonot t-paidat odottavat leikausta trikookuteeksi.
  ooti-(at)suomi24.fi

  VastaaPoista
 90. Mukana arvonnassa. Jostain syystä olen alkanut jemmaamaan kahvipusseja, en kyllä tiedä mitä niillä tekisin.
  mummolta@gmail.com

  VastaaPoista
 91. AIVAN MAHTAVAA BLOGGAAJAT! Itse säästän oikeastaan kaikkea,sillä koskaan ei tiedä, mitä mistäkin voi tehdä. Esim. pussinsulkijoista (niistä valkoisista), voi muotoilla lokkeja, johonkin sinipohjaiseen. Olen kerran nähnyt sellaisen taulun. Kaikki vanhat vaatteet säästän, koska teen tontuilleni vaatteita ja tontutkin teen kierrätysmateriaalista. Paperikassien narusangat, tuikkujen metallikuoret jne. Aiheiden määrä on ääretön, eikös. T. Mervi

  VastaaPoista
 92. Jep! Itse oon säästellyt/hamstrannut kankaita kirppikseltä, anopin perintönä kaikki lakanat, lankoja sieltä ja täältä, vetiketjuja ja muuta tilpehööriä, niin ja puhumattakaan vanhoista vaatteista tyyliin jos joskus ja niin pois päin. Pari kertaa oon kyllästynyt siihen tavaramäärään ja vienyt osan kirppikselle tai kierrätykseen. Tosta kirjasta vois saada inspistä tuunaukseen.

  VastaaPoista
 93. AIVAN MAHTAVAA BLOGGAAJAT, AIVAN MAHTAVAA! Ideoiden määrä on ääretön. Itse säästän lähes kaikkea: pussinsulkijat, tuikkujen metallikuoret, paperikassien narusangat, vanhat vaatteet ja sukkahousut tonttu tarpeiksi, jne, jne.
  T. Mervi

  VastaaPoista
 94. Mulla jemmassa perus kankaiden ja askartelutarvikkeiden lisäksi on hehkulamppuja ja c-kasetteja, jotka jo usean usean vuoden ajan ovat odottaneet uutta tulemistaan :)

  VastaaPoista
 95. Jemmailtua on tullut aika paljopn, vaikka varmaan vaan kerran-pari vuodessa oon nyt lasten kans mitään niistä ehtiny tehdä :P Viime muutossa oli pakko laittaa jotakin poiskin. Vanhoja vaatteita enimmäkseen, joissa on kivoja kuoseja tai kankaita, lisäksi saatan hyödyntää vetskarit tai jotain. Vaikka ne viekin paljon tilaa, niin se on silti hauskaa että jotain materiaalia löytyy kotoa kun inspiraatia iskee (jos sattuu vielä olemaan aikaa samaan aikaan! :D)

  heinikangas@gmail.com

  VastaaPoista
 96. Farkkuja, helmiä, avaimen renkaita, lankoja, kankaita.
  sinipiku at gmail.com

  VastaaPoista
 97. Miulla on jemmassa neulontapuikkoja. Muutama on päässy jo ainakin kukkatuiksi.

  -P (blues.drive.monster(a)hotmail.com)

  VastaaPoista
 98. Mulla on liikaa kaikkea tallessa kun kuitenkin joskus tarvii (kerran heitin pois pussillisen muksuna säilömiäni muumipullonkorkkeja, myöhemmin tajusin miten upeita magneetteja niistä olis tullu!! vieläkin ärsyttää.). Nyt löytyis mm. niitä ohuita silkkinauhoja joita on uusissa paidoissa että saa nätisti henkariin, erilaisia vaatteita ja muita kangasasioita, vanhoja kirjoja, vanhoja lehtiä, leluja (koska ne magneetit. pohjia en oo saanu aikaan ostaa), koruja hajotettavaksi, hienompia lasipurkkeja, rintsikoista hajotettuja osia. Ja varmasti paljon muutakin jota en tähän hätään muista! oon pahemmanlaatuinen jemmaaja, äitiltä opittu tapa (se ei raaski heitää skyr-rahkojen lusikoita pois kun jos niitä tarvii:D)

  VastaaPoista
 99. Ehm nyt lirvahtaa jo vähän nolouden puolelle mutta here we go...vanhoja vaatteita,kangastilkkuja,kynttilänpätkiä,munakennoja,rattaita ym metallihilpettä,trikoovaatteista leikattua kudetta,langasjämiä,kiviä,kauniita oksia ym puiden kappaleita,kanaverkkoa,purkkeja ja purnukoita,kauniita papereita,tapettikirjoja,kuvakirjoja ym kirjoja,postimerkkejä...juuri sain sukulaiselta mm.vanhoja röntgenkuvia:D:D
  Eli kyllä kirjalle käyttöä olisi hehee;)
  amto@suomi24.fi

  VastaaPoista
 100. Raastinrautoja, lusikoita, kolikoita, jousia kynistä, kirjoja, lakanoita, risoja trikoo paitoja odottamassa leikkausta matonkuteeksi ja koko kaapillinen farkkuja. Näin muutaman mainitakseni.

  VastaaPoista
 101. Ehdottomasti mukana arvonnassa.
  Jemmoista löytyy mm. juomatölkin nipsuja, vaatteista niitä kaikenvärisiä ripustuslenkkejä, kivoja papereita, kankaita, lankoja, munakennoja odottamassa kesällä tapahtuvaa sytykeruusujen tekoa ym. ym.

  VastaaPoista
 102. Minäkin jemmaan vaikka mitä, tarpeellista ja tarpeetonta. Esim. viimeksi otin talteen kengännauhat roskikseen menevistä kengistä.

  VastaaPoista
 103. Mukana! Jemmailen juomatölkkien klipsuja, vaikken vielä tiedä, mitä niistä tekisin. Myös vanhoja vaatteita jemmaan kierrätysprojekteja varten. Oon myös säilyttänyt rikki menneiden jouluvalojen "kuvut", jotka oli lumiukon muotoisia. Niitä voi vielä käyttää johonkin - tai sitten ei. :D

  VastaaPoista
 104. Pakko tähän on osallistua! Minä jemmaan kaikenlaista pientä: toisten roskia, rikkoontuneita leluja, pieniä korkkeja pulloista ja putkiloista, tikkuja, keppejä (rakettikepit!), nauhanpätkiä, pikkunippeleitä - kaikkea mahdollista, mitä voi kuvitella käytettävän miniaskarteluihin. Kirjoja, pahveja, kartonkeja, laatikoita, munankennoja - näitäkin tarvitaan askarteluihin.

  VastaaPoista
 105. Pikkuvikaisia vaatteita jemmailen, lähinnä käytän niitä lasten nukkekotiin. Askarteluun tulee myös jemmailtua kaikenlaista pakkausmateriaaleja, vaatteiden lappuja tms. Lähinnä kortteja teen ja lapset leikkaa ja liimaa huvikseen:)
  -valmanainen @ gmail.com

  VastaaPoista
 106. Mulla on jemmassa satoja metrejä kiipeilyköyttä, koska oon harrastanu lajia n.8vuotta. Kiipeilyköysi kuluu ja menettää ajanmyötä elastisuutensa, eikä ole kiipeilykäytössä enää turvallinen, mutta mie oon aatellu tehhä niistä riippukeinuja, mattoja ja punoa aurinkotuolin raatoon uudeksi "kankaaksi"..kunhan sais aikaseks >_<

  VastaaPoista
 107. Nappeja, langanpätkiä, kivoja kuvia lehdistä, tekokukkia, kankaita, viinipullon korkkeja, dödöpullon palloja,...

  VastaaPoista
 108. mukan, tilpehööin keräilijä kerää kaikkea pientä.Sit ku jotain tarttis ni ei löydä miljoonalaatikoista vaiks varmaan on

  VastaaPoista
 109. Jemmasta löytyy kolmen rikki menneen sateenvarjon kankaat. Hyvää vedenpitävää kangasta vaikkapa uimakassia tai pesupussia varten :)
  -Eagle

  VastaaPoista
 110. Vaatteita on säkillinen jemmassa samoin pikkuvikaisia koruja ja rikkoutuneita helminauhoja. Lakanoitakin on jemmassa. Saas nähdä päätyvätkö koskaan käyttöön.

  VastaaPoista
 111. Oon jemmannut lapsuusaikojeni ponnareista irroitettuja muovisia hahmoja! Tiiäthän sellaiset ysäriponnarit, jossa killui joku Minni-hiiri tai söpö pupu? Kyllä niille vielä tulee käyttöä...

  VastaaPoista
 112. Kierrätys kunniaan! Ihana lukea teidän kommentteja ja inspiroitua. Myös mulla on kierrätys varmasti perimässä. Kotoa olen oppinut, että kaikki käytetään loppuun. Tällä hetkellä hamstraan pääasiassa vanhoja farkkuja. Mutta mulla on myös ihka oma hovihankkija. Mun isä on viimeiset 40 vuotta pukeutunut Marimekon Jokapoika-paitoihin. Hänellä tuppaavat kulumaan kyynärpäistä puhki, jolloin hyvää kangasta jää vielä paljon - isäni ei ole pieni mies. Ja jos ei muuta, otetaan napit talteen. Kierrätys on koko perheen harrastus, useammassa polvessa.
  -Wuska

  VastaaPoista
 113. Oi ku kivan kuuloinen kirja! Säästän kaikenlaista vanhaa kangasta, ja joskus jopa ompelen niistä jotain.:) -kaisa

  VastaaPoista
 114. Mukana! Vanhoja farkkuja, joita ei enää pysty paikkaamaan. Mulla on noita risoja enemmän mitä ehjiä :D Koskaan en saa aikaseks niistä mitään tehdä, mutta suunnitelmat on suuret ainakin. Eihän niitä nyt pysty roskiinkaan pistää.

  VastaaPoista
 115. Musta tuntuu että jemmailen vähän kaikkea mahdollista vaikka mukamas yritänkin sitä vähentää koko aika.. Nojoo, ei onnistu. Eniten kuitenkin jemmaan kaikkea mikä on jotenkin kaunista, vaikka se olisi kuinka tarpeetonta. Ihan pienimmätkin kangaspalat päätyy vielä talteen jos ne vaan sattuu olemaan kauniin värisiä tai jotain muuta, vaikkei niistä varsinaisesti enää voisi mitään tehdä. Sama on kyllä kaiken muun tavaran kanssa, mulla on aivan liikaa vanhoja nappeja, kiviä, jämälankoja, leluja, liian pieniä/rikkinäisiä vaatteita, pelinappuloita, kynttilänjämiä jne jne. odottamassa jotain uusiokäyttöä...

  VastaaPoista
 116. Vaikka mitä :) Muun muassa karkkipapereita ja muovikasseja muovinsulatuskokeiluihin, farkkuja ja kaikkia muitakin vaatteita tuunattavaksi, videokasetin sisältä purettuja pikkuosia koruaskarteluihin, huopuneita villavaatteita patalappumateriaaliksi, vanhoja kauniskantisia kirjoja käsilaukun tekoa varten ja tyhjiä vessapaperirullan hylsyjä lahjarasioiksi.

  VastaaPoista
 117. Olen jemmannut insuliinikynän neulojen suojuksia tarkoituksena ruiskuttaa ne ruskeiksi ja liimata kiven päälle. Ja kaikesta tuosta olis tullut siili ovenpieleen.

  VastaaPoista
 118. Olen jemmannut lähinnä vaatteita, paljon vaatteita, ajatuksena "tästä saan esikoiselle paidan, tästä keskimmäiselle pipon, tästä kuopukselle housut"... Ehkä jonain päivänä tulee vielä se hetki kun visioni toteutan? Kaikenlaista pikkusälää on myös tullut jemmailtua, haaveilen lapsuudenaikaisen nukkekotini kunnostamisesta, ja sinne tavaroiden ja kalusteiden askartelemisesta.

  VastaaPoista
 119. Kaikki vanhat vaatteet säästetään odottamaan ompelua lasten vaatteiksi. Ja löytyy kyllä kaikkea mahdollista mitä vain voi 8 v tyttö askartelussa hyödyntää:)

  VastaaPoista
 120. Kaikki mahdolliset kankaan palat,pitsien ja kaikkien nauhojen jämät. Joitain lapsen pieneksi jääneitä vaatteita, myöhempää tuunausta varten. Askarteluihin kaikki mahdollinen sälä. Vielä kun aikaa olisi tehdä kaikki mitä mieleen tulee.
  - tuunari länsi-suomesta

  VastaaPoista
 121. Paljon kankaita ja vanhoja vaatteita olen jemmannut, osan jouduin hävittämään muutossa ja nyt HARMITTAA!! Mukana ihanassa arvonnassa.

  VastaaPoista
 122. jemmaan varmaan kaiken mahdollisen, kun ei sitä koskaan tiedä mihin niitä voi käyttää :D

  VastaaPoista
 123. Olen jemmannut vanhat farkut, jotta voisin tehdä niistä jossain vaiheessa laukun. Vielä odottaa kyllä inspistä =D. Mukaan arvontaan!
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 124. Jemmailen vajavaisista vanhoista peleistä pelinappuloita ja kortteja sekä vanhoja avaimia ja karttoja uskotellen itselleni tekeväni niistä joskus koruja, koriste-esineitä, kortteja tai ties mitä mobileita ja tuulikelloja. Kiitos ihanasta blogista.
  -Mimma-

  VastaaPoista
 125. Pesupalloja. Jossain kirjassa oli ihana lamppu, pesupallot oli päällystetty virkkaamalla ja ne oli koottu lumipallolyhdyn muotoon ja sisälle oli laitettu valot. Se oli ihana, ja sellaisen haluan vielä joskus. Pesupalloja vaan ei ole vielä tarpeeksi..

  VastaaPoista
 126. Mulla on laatikkotolkulla kahvipaketteja, vauvojen sosepusseja ja farkkuja odottamassa aikaa ja inspiraatiota muuntua pussukoiksi, penaaleiksi jne. :) Aika hamsteri tosin olen muutenkin :P

  VastaaPoista
 127. Kiva kirja uutuus. Itse olen säilyttänyt pullonkorkit, kanamunakennot, kirjan kannet, hienot laatikot, narut, napitt ja kaiken mahdollisen. nina.antikainen@hus.fi

  VastaaPoista
 128. Viime aikoina olen pistänyt jemmaan karkkipapereita. Jemmassa on myös nahkatakkeja, t-paitoja, kahvipusseja, kissanruokapusseja... Ehtiskin tehdä kaiken mitä haluais!

  - Helunaloinen

  VastaaPoista
 129. Ennen jemmasin paljon ajatuksella tuunata tai askarrella jotain. Viime aikoina olen pyrkinyt säästämään vain kaikkein tärkeimmät... Joopa joo.. Tavaraa tulee silti säästettyä liikaa. Erityisesti vaatteita joita en enää pidä, mutta kuvittelen tuunaavani ne joskus pidettäviksi. :)

  VastaaPoista
 130. Vuoden verran jemmailin kahta farkkutakkia joista aikeena on tehdä päheet, toisesta tosin liivi. Takki-projekti onkin jo edennyt :)
  Lukutoukka789@hotmail.com

  VastaaPoista
 131. Jemma on se paha peikko, jota yritän välttää. Nimittäin kun sen kynsiin joudun, tulee sille pukattua _aivan kaikki_. Viimeisimmän muuton yhteydessä (viime kesä-heinäkuussa) tuli raakattua monta vuotta kerätty Jemma läpi, rankalla kädellä. Ja sitä se tarvitsikin, löytyi kaikki mahdollinen "korjaan vielä nämä haaroista rikkinäiset collegehousut"-housuista (odottaneet korjausta n. 5 vuotta, joiden aikana käyneet välillä kotikäytössäkin, vaikka niiden korjaaminen ei todellakaan olisi paljoa vaatinut), vanhoihin vessa- ja talouspaperihylsyihin joista on ollut tarkoitus askarrella JOTAKIN (niihin oli idea, en vain muistanut sitä enää..) joko yksin tai yhdessä muksujen kanssa. Sieltä löytyi rikkinäistä mukeja, kaksi paistinpannua joiden pinnoite ei todellakaan ollut siinä kunnossa että olisivat ainakaan ruoanlaittoon kelvanneet, jii-än-ee. Tästä tuli nyt enemmänkin kommentti siitä, kuinka tuhosin jemmani, kuin siitä, mitä siellä jemmasta vielä löytyy, mutta tarkoituksena olikin viitata siihen, kuinka turhiakin asioita tulee jemmailtua. Minun jemmastani löytyy vielä muutama TARKOIN harkittu rikkinäinen vaate, joille on tarkoitus (pari rikkinäistä toppia odottaa hamekangasta alleen päätyäkseen mekoiksi, yksi muuten hyväkuntoinen jumpsuit-haalari-onesie-aikuisten potkupuku odottelee uutta vetoketjua kun edellinen ketju pamahti rikki pari viikkoa haalarin ostosta jne.) sekä isompia kangaspaloja jotka monen vuoden jemmailunkin jälkeen miellyttävät silmää. Lankajemmasta ei puhutakaan, pitäisi ehkä korvata sekalaiset pahvilaatikot ihan oikeilla laatikoilla ja järjestellä jemmalootat uusiksi. Ja hauskana yksityiskohtana ylipitkän kommentin loppuun, anoppi kerää kahvipussit, tölkkinipsut, kananmunakennot ynnämuut mahdolliset, ja annaha olla, joulun alla ostettiin pölhö-kustaa (= dolce gusto..) ja anoppi päätti että hän tahtoo sitten ne tyhjät kahvikapselit, "niitei saa heittää roskiin ku niistä voi tehdä JOTAIN" ;) Kiitos ja anteeksi, ylipitkä kommentti täynnä merkityksetöntäkin sisältöä, mutta kai tällä pääsee silti arvontaan mukaan? T. molempien blogien vakkarilukija

  VastaaPoista
 132. Voi apua, kaikenlaista.. pullon korkkeja iso laatikollinen (jep, hah? jos niista vaikka joskus jotain..), paljon vanhoja kankaita, viinipullon korkkeja, lasipurkkeja.. kaikkea en edes muista mita on, kevatsiivouksen paikka? :)

  VastaaPoista
 133. Olen nähnyt kaikenlaista jemmaavan, mutta tällä hetkellä itselläni on tarkoitus jemmata ihania vanhoja omia vaatteitani, joista mahdollisesti joskussa saisi kehiteltyä jollekin pienelle jotain ihanaa päälle pantavaa. Tästä hyvänä esimerkkinä ihana rakastamani vaaleanpunainen apina pyjama.

  VastaaPoista
 134. Aaaaagh mä oon himotellut tota kirjaa nyt jo tovin, mutta vielä ei opiskelijabudjetti anna periks. Jemmailen aivan älytöntä määrää kaikenlaista vanhoista farkuista kirppisverhoihin ja edesmenneen matkalaukun hyötyosiin (vetskarit, tarrat yms).

  VastaaPoista
 135. Arvonnassa mukana! :) Viimeksi jemmaamani verho klipsut pääsivät tuttinauhoihin vaateklipsuiksi :D

  VastaaPoista
 136. Käsitöitä olen todella huono tekemään (en saa aikaiseksi aloittaa), mutta toki olen silti jemmannut kaikkea: kankaita ja lankoja, pilttipurkin kansia, erilaisia askartelutarvikkeita, nappeja, koruja, helmiä... :D

  VastaaPoista
 137. Erilaisia satiininauhoja, joista on tarkoitus vielä joskus tehdä jotain. Ehkä. :D

  VastaaPoista
 138. Olen myös innolla seurannut Marikon kirjaprojektia, sillä olen lukenut hänen blogiaan vuosia.

  Ensimmäisenä jemmailusta tulee mieleen ne kaksi isoa minigrip-pussia, jotka ovat täynnä vaatteista irti leikattuja satiininauhoja. Siis juuri niitä ärsyttäviä henkarinauhoja, jotka on aina pakko leikata irti välittömästi. Ja jos totta puhutaan, kyllä nuo kaikenlaisia tarvikkeita pursuavat laatikot ja pussit kertovat melko pahanlaatuisesta jemmailusta...

  VastaaPoista
 139. Trikoopaitoja, helmiä, lankoja, nauhoja.. paljon kaikkea ja joskus ne pääsee käyttöön piiiiitkän ajan päästä vasta :) -NoRReNa-

  VastaaPoista
 140. T-paitoja odottaa vino pino kuteeksi leikkaamista.

  VastaaPoista
 141. Oi mikä kirja:). Jemmattuna on mm. vanhoja trikoovaatteita matonkuteiksi, kaikenlaisia nauhanpätkiä, kauniita paperikasseja ja lahjapapereita. Lapset ovat parhaassa askarteluiässä, joten minulle on annettu mahtiukaasi säästää kaikki maitotölkit, vessapaperirullat ja ylipäätään kaikki jutut, josta vain pystyy jotain väkertämään:) -Iitu H

  VastaaPoista
 142. Mulla löytyy kaappi täynnä kaikenlaisia aarteita, joita käytän sitten joskus kun keksin mitä niistä saisi aikaan :D Parit farkut, t-paitoja, nappeja, nauhoja ja muita nippeleitä ja koristuksia vanhoista vaatteista, nättejä lahjapapereita ja kortteja yms.

  Terkuin, Henna

  VastaaPoista
 143. Mulla on erikseen muovilaatikko "näistä vielä jotain teen joskus" vaatteille. Yleensä sinne päätyy erilaiset paidat. Viimeisempänä on Marimekon apinapaita, josta pitäisi joskus ommella koristetyyny poikien huoneeseen.
  - O.nnu

  mimosa.mammikoura@gmail.com

  VastaaPoista
 144. Ui! Nyt jos koskaan, onnetar! Jemmaan vähän kaikkea, vanhoja farkkuja, vöitä, lasipurkkeja, peltirasioita esim. Nivea, vanhat lahjapaperit, erilaisia rasioita, hajonneita koruja...

  VastaaPoista
 145. Mitäpä minä en jemmailisi... köhöm. Mulla on ahtaasti asujalle ainakin kohtuullisen varastot vanhoja pitsejä, kirjottuja liinoja sekä retrokankaita. Lisäksi olen hurahtanut ostamaan ohuita villapaitoja. Saa nähdä, mihin niiden kanssa joudun.:)

  VastaaPoista
 146. Minä kerään talteen nauhat ja napit, juomatölkkien renkaat, vanhat kankaat ja yhdesta virpomisvitsasta otin talteen sen koristeet :) -marikaR.

  VastaaPoista
 147. Mutsilleni kerään talteen juomatölkkien renkaat ja itselleni maito- ym. juomapurkkien muoviset korkit, näin ensimmäisenä mieleen tulevat mainitakseni. :D

  VastaaPoista
 148. Jemmoihin kertyy vaikka sun mitä! Mutta onneksi oon oppinut vähän karsimaan jemmailun kohteita ettei kaapit ihan räjähä käsiin kaikesta tavarasta. :'D

  VastaaPoista
 149. Jemmaan rikkinäiset ja tahraiset vaatteet, irrotan vetskarit ja napit myöhempää käyttöä varten, säästän pitsin- ja nauhanpätkät.

  VastaaPoista
 150. Ostan suurinpiirtein kaikki virkatut pitsiliinat kirppareilta (hinta max 1 euro/kpl)). Niitä käytän mm. mökkipuiden koristeluun. Vessapaperihylsyistä teen hylsykirjoja. Maitotölkeistä tulee taimiruukkuja. Kanamunakennoista näpertelen sytykeruusuja. Vanhat t-paidat leikkaan kuteeksi, josta voi virkata mattoja.
  Ja nyt sitten voitto kotiin!

  VastaaPoista
 151. Vanhoja farkkuja on iso muovikassillinen, niistä tehdään kasseja/laukkuja heti kun inspiraatio iskee.Kahvipusseja kerään myös ja annan ne eteenpäin. Huvittavin kierrätysjuttu meillä on joululahjapapereiden uudelleenkäyttö, ei haittaa vaikka paperia on käytetty jo useampi kerta!
  -annaliisa s-

  VastaaPoista
 152. Ensimmäisenä mieleen tulini ystäväni mummo, joka jemmasi kaikki mahdolliset leipäpussin sulkijat mahdollista uusiokäyttöä varten. Mummon kuolinpesää raivatessa löytyi tuo jemmapussi, josta sitten löytyi näitä aarteita parin kymmenen vuoden takaa. :D

  VastaaPoista
 153. Jemmaan kaikkea. :D Kivoja vanhoja lakanoita, tyynyliinoja jne. uusiokäyttöön, rikkinäisten korujen osia, pieniä muovieläimiä yhteen projektiin... Jonkun jo aiemmin mainitsemat paitojen ripustusnauhat jemmaan myös ja muut nauhanpätkät. Mitä milloinkin. :D

  j.m-87 (a) netti.fi

  VastaaPoista
 154. Olen jemmannut mm.kahvipusseja, tölkkien nipsuja, lusikoita, vanhoja kortteja ym. Arvonnassa mukana! kivelatt@gmail.com

  VastaaPoista
 155. Niin, keräilen kaikenmoista mm. nappeja,nauhoja,lankarullia... en kyllä tiedä vielä mitä niistä aion tehdä :)

  VastaaPoista
 156. Kehtaanko edes tunnustaa? Suklaan ja Magnum-jätskien kääreet, karkkipaperit, suklaan kääreet, värikkäät muovikassit sukulaisten ja tuntemattomien roskiksista, hienot ja hajonneet astiat mosaiikkeja varten, hienot napit irroitan vaatteista ennen vaatteen menoa kierrätykseen, tölkkiklipsut, ihanat ja pienet pahvilaatikot, kaikkea ompeluun liittyvää. Ja mikä parasta: kaikeasta "roinasta" syntyy pikkuhiljaa kaikkea kivaa itselle ja lahjoiksi. Muutoissa jemmat paljastuvat ja silloin tulee selityksen tarvetta :) Vastauksen kirjoitti Nenne, toiveenaan saada kirja :) PS. Kiitti mainiosta blogista. Se on vaan niin inpiroiva!

  VastaaPoista
 157. valitettavasti jemmattua tulee. Kaikkea. Viimeisimpänä parittomia sukkia.

  VastaaPoista
 158. Nappeja ja kankaita ja ja ja... vaikka mitä! hippohiiri@gmail.com

  T: Hippohiiri

  VastaaPoista
 159. Jemmaan ja hilloan kaikenlaista, mutta jostain syystä marinoin mieluiten vanhoja farkkuja.

  VastaaPoista
 160. Kaikenlaista tulee jemmattua, esim pilttipurkkien kansia mattoa varten, parittomia sukkia pehmoeläimiin, puhumattakaan vaatteista jotka säilöö ajatuksella " näistä ompelen lapsille... " nurinoikein ät gmail.com

  VastaaPoista
 161. Olen jemmaillut erikoisia nappeja, korkkeja ja kahvipusseja. Myös pillejä olen säästänyt ja jäätelökoristeita sekä -tikkuja. Olen säästänyt myös vanhoja vaatteita ja käytän niitä tilkkuina. Nimimerkki Nea

  VastaaPoista
 162. Kangaspaloja, villapitoja huovutukseen ja farkkuja sekä kaikenlaista pikkusälää.

  VastaaPoista
 163. Kaikki rikkinäiset / pieneksi tulleet vaatteet laitan jemmaan. Aika vähän on kyllä tullut noita säilöttyjä käytettyä...

  VastaaPoista
 164. Vanhoja farkkuja on jemmassa, niistä tulee joskus (toivottavasti) pojan sänkyyn päiväpeitto.

  VastaaPoista
 165. Rikkinäiset vaatteet tulee jemmattua uutta käyttöä varten.
  -Maarus

  VastaaPoista
 166. Tällä hetkellä jemmailen kynttilänpätkiä ja teen niistä sitten vanhoihin suloisiin kavikuppeihin kynttlöitä.
  Myös parittomia lasten sukkia ja sormikkaita on jemmassa, niistä tulee hauskoja pehmoleluja!

  VastaaPoista
 167. Lähinnä hyväkuntosia vaatteita jemmaan ompelua varten. Tai jos vaate on muuten jo huonossa kunnossa ni napit ja vetskat otan talteen. Muuten oon aika huono säilyttään mitään ylimäärästä, tilaa kun on rajallisesti.

  VastaaPoista
 168. Pakkohan tähän on osallistua, koittaa onneaan :) Mä säästän farkut äitin ompeluprojekteja varten ja puhkikäytetyistä vaatteista otan napit talteen askartelua varten. Säilytystilaongelmien takia en jemmaa muuta.

  VastaaPoista
 169. Otan talteen kaiken. Jos en itselleni, niin kerään muille. Esimerkkeinä nyt vaikka juurikin kahvipussit ja sälekaihtimet. Käyn läpi muidenkin roskat ja otan talteen ajatuksella, vielä joskus tästä jotain. Hmm. Välillä tekee ihan pahaa kun kaikki pitää säästää, toisaalta pahaa tekee myös jättää esim kadulle auton littaama limpparitms tölkki, koska niitäkin kerään siskolle. Totuus on ettei kaikkea pysty aina, mutta jos nyt edes alkuun muutaman pistää jemmaan (esim laskut tulevat kuorissa, joiden sisäpuoli on vänkää, siitä voi askarrella kortteja). Ihanteellistahan olisi jos kaiken jätteensä saisi uusioitua (oma komposti, tulentekoon avuksi paperiroskaa etc, mutta ei nyt ihan vielä ainakaan. Viimeisin villitys on kerätä kaikkia värillisiä korkkeja, joista sitten voi lasten kanssa askarrella värikkäitä tauluja tai taulunkehyksiä koristella. Niin ja tietysti kaikki "pakkausroska" jota voi käyttää ensikesänä betonitöihin. Huh.

  mirna.eskoli@hotmail.com

  VastaaPoista
 170. täällä jemmataan melkein kaikkea :D ja jos ei itse tuu käytettyä niin jemmaan muille, kukamitäkin tarvitsee niin melkein multa aina jotain löytyy :D mies ei kauheesti tykkää, ku joka paikka tursuaa jemmattuja juttuja, mutta haittaneeko tuo... ;)

  -Kaketsu-

  VastaaPoista
 171. Jemmaan vanhat (rikkinäiset tai muuten vaan käyttämättä jääneet) vaatteeni ja teen niistä uusia vaatteita lapselleni. Vanhat rikkinäiset lempifarkut saavat uuden elämän farkkuleggareina jne :)

  VastaaPoista
 172. Viimeisimpänä laitoin jemmaan polkupyörän puhjenneen sisäkumin. Siitä tulee ehkä kanttinauhaa laukkuun.

  VastaaPoista
 173. Nyt juuri ei tule mitään erityistä mieleen, mutta vähän hamsterin vikaa minussa kyllä on.
  Hiisukas (hiisukas(at)gmail.com)

  VastaaPoista
 174. Minulla on jemmassa vaikka mitä tulevia projekteja varten, mutta se mikä tuli mieleen on paita johon en mahdu mutta jossa on ihana kissan kuva joka on niin minun näköiseni että haluan teettää siitä vielä joskun tatuoinnin...

  VastaaPoista
 175. Mä oon jemmannut kahvipusseja, puhkikuluneita lakanoita, nappeja, Herra Hakkaraisen -pastillipurkkeja, rikkinäisiä/kaapinperukoille jämähtäneitä vaatteita ajatellen että kyllä näille on vielä joku ajatus ;) Nimim. Stella

  VastaaPoista
 176. Mä oon jemmaillut vaikka mitä, mutta päällimmäisenä tulee mieleen, että otan talteen neuleen päättelyn jälkeen ne kaikki langat mitä siitä jää. Niitä voi käyttää täytteenä pienissä jutuissa. Ja sitten tietysti nappeja, nauhoja, kauniita käärepapereita... Välillä pitää käydä jemmat läpi ja katsoa, onko säästetty oikeasti tarpeellista.

  VastaaPoista
 177. Kaikenlaista tulee säästettyä j a välillä pitää jotain karsia, kun ei tulekaan käytettyä. Nyt säilössä on esim. Muovieläimiä ja vanhoja kirjoja.
  TiiaV
  Paha_arkkitehti(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 178. Tuntuu että jemmailen ihan kaikkea mahdollista. Lahjanarujen pätkiä, hienoja lahjapapereita, paperikassit, kaikki mitä voi ehkä joskus tulevaiduudessa käyttää. Paha tapa on myös säästää pienemmätkin (no 3cmx3cm) isommat paperi- ja pahvipalat, jos niitä vielä voisi käyttää. Vaatteitakin on hyvä kasa odottamassa ollut jo useamman vuoden jatkokäyttöä tai ihan vain korjausta...
  Janina (janinarosaj@outlook.com)

  VastaaPoista
 179. Minä jemmailen kaikenlaista käsityömateriaalia kahvipusseista pilttipurkinkansiin. Mies silti paaaaaljon pahempi hamstraaja,se kun on keräillyt mm.käytettyjä suodatinpusseja.... T. Mikooli

  VastaaPoista
 180. Säästän kaikkea myöhempää ideaa varten, mutta joskus jälkeenpäin pitää todeta, että eipä tuolle ole keksinyt käyttöä. Useimmiten kuitenkin "aika tavaran kaupitsee" eli ei kaikkea heti kannate hukata!

  VastaaPoista
 181. Mä jemmailen ihan mitä vaan. Jemmoista löytyy kangasta, askartelutarvikkeita, vanhoja vaatteita odottamassa inspiraatiota ja uutta elämää, lankoja... Ihan kaikkea löytyy. Hamsteri - pahimman laatuinen sellainen. :)

  VastaaPoista
 182. Apuaa, tää on voitettava! Mulla on monta laatikkoa puuvilla tilkkuja, tulitikkurasioita, juuttisäkkejä ja todellinen rakkauteni piileskelee isossa muovipussissa; iso sekainen sykerö punaisia, sinisiä, ruskeita ja valkoisia paalinaruja!

  VastaaPoista
 183. Jemmaan vanhoja vaatteita, vetoketjuja, tölkin nipsuja, lasisia lääkepulloja, pahvi- ym. pakkauksia, hakaneuloja, kauniita papereita, postimerkkejä, kuplamuovia, vanhoja kankaita, pöytäliinoja, verhoja, kirjoja, kuminauhoja, suklaamunista muovimunia, nappeja,
  muoviletkuja...muuta en nyt muista, voipi olla jokin kätkö vielä jossain.
  Mukaan arvontaan tietty<3

  VastaaPoista
 184. Purkkapusseja ja suklaalevyjen papereita jemmassa liikaakin..! :D
  -riina.aino.hiltunen@gmail.com

  VastaaPoista
 185. Käytettyjä kirjekuoria/pakkauksia,paketointipaperia,muovisia tilpehööriä ym
  eekku80@netti.fi

  VastaaPoista
 186. Intohimoisena askartelijana olen kerännyt talteen tölkin klipsit, kahvipussit, kivan värisiä jogurtti yms purkkeja, kananmunakennoja, vitamiini purkit, Pringles sipsiputkilot jne tulevia askarteluja varten. Lisäksi keräsin maripaidat ja yksivärisiä trikoopaitoja virkatakseni sen ihanan maton! Puuvillakangastilkkuja löytyy laatikkokaupalla tulevia inspiraatioita varten. Kantapäästä puhki kuluneiden sukkien varsista on tarkoitus tehdä jokin pehmokäärme tms. lapsille. Kaapit siis pursuaa jos jonkinmoista tarviketta.

  VastaaPoista
 187. Haaroista puhki kuluneita farkkuja on jemmassa useammat ja monta eri kokoakin.. Kyllä ne joskus vielä saadaan korjatuksi! Kunhan saisi ensin sen ompelukoneen .D
  elinahaavisto@hotmail.com

  VastaaPoista
 188. Kaapista löytyy läjä kankaita. Pitäisi värkätä ainakin makuuhuoneeseen uudet tyynynpäälliset koristetyynyihin.. Josko nyt loman aikana saisin jotakin aikaiseksi.

  Ehdottomasti mukana arvonnassa!

  vinopinopostia@gmail.com

  VastaaPoista
 189. Jemmailen retro ja vintage kankaita, joista olisi joskus tarkotus jotain tehdäkkin, mutta en ole vielä niiden kauneuden takia raaskinut :) jemmailen myös nappeja ja esim. vaatteiden naruja, jotka pitävät ne hankarissa paremmin jne. Myös vanhoja vaatteita, joiss aon hyvälaatuinen tai kaunis kangas, tarkoitus olisi niistäkin jotain kehitellä. Avomieheni ei ymmärrä minua. :D

  sti@hotmail.fi

  VastaaPoista
 190. Hah, vai jemmannut... minäkö?
  Olen yrittänyt vähentää, mutta on tuolla nyt mm mummon perintölakanat, sieltä täältä ratkottuja pitsejä ja nappeja. Jokunen nahkatakki ja nahkahousujen puolikas (puolikas, miten ihmeessä?). Kynttilänjämiä, neuleesta pääteltyjen villalankojen pätkiä, parittomia korvakoruja... aina silloin tällöin joku tavara löytää paikkansa ja käyttönsä, silloin minä esittelen niin polleana että "katsoppas, tämäkin tuli käyttöön, ei sitä turhaan säästetty"... ja seison strategisesti muka oikein, ettei jemmapinot näkyisi seläntakaa (ja näkyy ne kuitenkin, en minä nyt ihan niin leveä ole!)

  VastaaPoista
 191. Jemmassa on:
  -kulahtaneita farkkuja, rahi jo tehty, farkkumäyris seuraavaksi listalla
  -nappeja, pitsejä, nauhoja, merkkejä yms vaatteista tuleviin projekteihin
  -vanhoja pellava lakanoita, verhot olisi tulossa....
  -karkki-ja suklaakäärepapereita
  - ostopuseroista ne olkapäillä olevat lankalenkit, niistä sai ihanat pienet rusetit lahjapaketin päälle
  - lasten rikkoutuneet helminauhojen helmet löytyy myös, viimeksi laitoin niitä itse tehtyyn amppeliin koristeeksi

  Niin paljon säästettävää, niin vähän tilaa :-)

  miiti@tamminiemi.com

  VastaaPoista
 192. Kyllä haluaisin tämän kirjan!

  Jemmassa on kyllä kaikenlaista. Yksi älyttömimmistä lienee vanhojen C-kasettien nauhat, siis olen jotain jo tehnyt siitä itse kasetista, mutta sen nauhan oon jostain syystä säästänyt...

  VastaaPoista
 193. Kädentaidon opettaja täällä, joka säästää KAIKEN (oman työhuoneen lisäksi yksi talo täynnä kaikkea mahdollista tarpeellista...)kun aina voi tulla joku hyvä idea... ;)
  raisanen.elina@gmail.com

  VastaaPoista
 194. Mukana arvonnassa, jemmailen monen laista, mutta ensimmäiseksi tulee mieleen lahja narua jouluna, sitä voi näin pääsiäisenä käyttää virpomis vitsaan.

  VastaaPoista
 195. Mitä en jemmaisi, olisi lyhempi luettelo. Otan vaatteista talteen vetoketjut, napit, nyörit, merkit, pitsit jne. Jos kangas on vielä hyvää teen jotakin lapsille tai pannulappuja tai rukkasia, tai leikkaan tilkkuja pariin projektiin, loput leikkaan maton- ja poppanankuteiksi, ja kaikkein heikoimmat kohdat menee siivoukseen ja konehuoltoon räteiksi. Uusista kankaista jäävät tilkut säilytän tilkkutöihin tai leikkaan matonkuteeksi. Lankakerien loppujen säilyttämistä en edes osaa ajatella jemmaamisena, niistähän tulee raitoja sukkiin. Kahvipussit säästän ja olen niistä tehnytkin kasseja. Kaikki sulatejuusto ym. rasiat käytetään pakastusrasioina. Jogurtti- ja maitopurkkeja käytän taimiruukkuina. Virpomisoksien höyhenet otan talteen, joulupaperit ja narut käytetään uudestaan. Vanha mehumaija meni kesäkukkaruukuiksi. Laatanpalasia on tallessa jos joku joskus tekisi mosaiikkitöitä. Jemmaan myös sellaista mitä en itse tarvi ja vien niitä joskus kirpparille ja lapsetkin on tarvinneet koulussa esim. kynttilänpätkiä. Onhan sitä tavaraa aika paljon varastoissa, mutta pakko ollakin kun lähimpään kangaskauppaan on 40km niin ei sinne lähdetä yhtä nappia ostamaan. Ja miksi ihmeessä heittäisin poutapäivärasian roskiin ja menisin ostamaan kaupasta pakastusrasioita.

  VastaaPoista
 196. Kylläpäs näyttää mielenkiintoiselta kirjalta! Voin tunnustautua aikamoseksi hamsteriksi. Joskus olen säästellyt tyhjiä vessapaperirulliakin... Yleensä pyrin säästämään edes hieman säädyllisemmät kankaat, vetoketjut, napit ja sen sellaiset. "Rättikankaita" taitaa olla tällä hetkellä enemmän kuin pitovaatteita.

  VastaaPoista
 197. Olen kuolannut kirjaa jo ajat, joten pakko osallistua!

  Jemmassa kierrätystöitä varten on aivan kaikkea: karkkipapereita, säilyke- ja lasipurkkeja, pulloja, vanhoja vaatteita,.. Autotallissa parit isommat huonekalutkin odottavat kohtaloaan. Kaikkea löytyy siis! Kokonainen kaappi täynnä näitä, joten pitää varmaan kesällä tehdä asialle jotain.. ;)

  petra.j@aol.fi

  VastaaPoista
 198. Mä säästän kaikki rikkinäiset farkut, liian pienet luonnonkuituiset vaatteet ja vanhat lakanat. Niistä tuunailen usein joko uutta vaatetta tai muuta (koiranleluja, kestokasseja ym). Äitilleni kerään kahvipusseja, niistä syntyy pannunalusia. Lisäksi säästöistä löytyy mm vanha lampunvarjostimen runko, josta pitäisi tehdä joskus jotain.

  VastaaPoista