Sivut

keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Tilkkupeitto

Kaverin uudelle vauvalle. Sellainen se on pikkuveljen osa. Isoveljensä nimittäin sai kaksi vuotta sitten neulotun peiton, nyt ei yksinkertaisesti aika enää riitä joten vauvalahja tupsahti neulepuikkojen sijaan ompelukoneen paininjalan alta. Tilkkuja, tilkkuja. Taustakankaana yksivärinen trikoo. En jaksanut silittää enää lopuksi ja heti rupes harmittaan. Jakaa nyt netissä tämmöisiä ryppykuvia ja viedä vieläpä lahjaksi. Vaikka tiesin että pyykkiin se joutuu kuitenkin heti, vauvat kun vaan on sellaisia. Puklis.
Kylkiäiseksi vielä Marimekon yökkäri jonka eilen kylillä haahuillessani bongasin 50 % alennuksella. Oli niin söpö että oli ihan pakko! Ja vielä Bombon kortti niin se oli siinä!


Matkalla kyläpaikkaan poikkesin lankakaupassa, musta tuntuu että neuleinspis on pikkuhiljaa palaamassa!!!

14 kommenttia:

 1. Tässä tapauksessa pikkuveljen osa ei ole ollenkaan huono. On nimittäin sen verran nätit tilkut peitossa! :)

  VastaaPoista
 2. Yhdistätkö taustakangasta ja tuota tilkkupuolta muuten kuin reunoista? Mä oon jotenkin kuvitellut että se taustan ja tilkkutyön kirjominen yhteen on jotenkin puolipakollista ja mulla jää siinä aina kaikki tilkkutyöt kesken tai seisomaan.
  Oikein kiva tämä on, tykkään hirveesti tosta sinisestä seeprasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloin tikkaan jos välissä on vanua/fleeceä tms mutta näissä trikoisissa missä on vain taustakangas eikä välissä mitään, en tikkaa muuta kuin reunat yhteen. Ei kai näissä hommissa kukaan voi määritellä mikä on pakollista ja mikä ei, kukin tyylillään ;)

   Poista
 3. Tosi hieno peitto, veikeät nuo eläinkuviot!
  Mä olen neulomassa kaverin vauvalle Villiä Pohjolaa : ) Deadline on heinäkuun puolessa välissä (=nimiäiset) ja jotta ei olisi tullut kiire, tilasin Parisia täyteen hintaan, vaikka se 1.7. alkaen onkin 35% alessa. Ilveksessä olen menossa, se on hiukka koukuttava malli : ))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi oi, Villi Pohjola! Se on kyllä niin hieno peitto vaikka ite sanonkin ;) Aivan uskomattomasti lämmittää aina mieltä kun näkee/kuulee/lukee jonkun neuloneen sellaisen :)

   Poista
 4. Mutta saipas veli aivan ihanan peiton myös :) Kivan näköinen kun tilkut eivät ole kaikki saman kokoisia :) Ihana setti, haalari ja kortti piste i:n päälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kivan näköinen juu ja äärimmäisen paljon helpompi ommeltava kuin tasakokoiset palaset ;) Ja tuohon saa näppärästi vähän kaiken kokoista kuviota ja tilkkua sopimaan.

   Poista
 5. Ihana peitto :) Eikä miuta ainakaa ryppykuvat haittaa, emmie niit ryppyjä taivastele, ku siun ihania kättes töitä ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua vähän häiritsee sillä huonostakin käsityöstä saa heti paljon paremman näköisen kun silittää. No, tuo nyt ei ole epäonnistunut mutta olisi se silti hienomman näköinen silitettynä :)

   Poista
 6. Kivan peiton surautit paininjalan alta ;) Ja mukavaa jos neulomisinnostuskin palailee! Näin se vaan on, taukoja on joskus hyvä pitää, vaikka pakostakin. Käsityöt koen itse iloksi sekä rentoutukseksi eikä pakkopullaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, neuleinto on palailemassa! Vaikka menetin jo hermoni kun eilen vähän yritin ja koko ajan meni mönkään. Tosiaan ei läheskään aina erityisen rentouttava harrastus ole se. Mutta itsensä haastamista! :D

   Poista
 7. Voi miten hauska peitto, motivoi taas tarttumaan omaan keskeneräiseen! Just eilen illalla kattelin netistä tota Marimekon yökkäriä, mutta mies kielsi ostamasta. Ei kuulemma tarvita, pah!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaisia peittoja on kyllä hauska tehdä :) Vaikka mullakaan ei mitenkään erityisen massiivista kangasvarastoa ole, silti saa oikein kivoja aikaiseksi :)

   Poista