Sivut

lauantai 28. kesäkuuta 2014

Lättähatulla Porvooseen

Toukokuisen museojunareissun jälkeen päätiin että tätä lisää ja lättähatut ovat ehkä sympaattisimpia junia (tai siis oikeastaan kiskobusseja) koskaan joten arvata saattaa että reissuun lähdettiin!Vaikka olen tiennyt lättähatun olevan nimenomaan kiskobussi, yllätyin silti siitä että se tosiaan ihan oikeasti kuulosti ja tuoksui vanhalle bussille. Siis semmoiselle missä on moottori kuljettajan vieressä. Ei, en ole niin vanha oikeasti mutta meillä vaan oli ihan todella vanha koulubussi 90-luvun alussa. Ääni ja tuoksu oli sama. Tämä vaan kulkee raiteilla ja on todella söpön näköinen!
Vinkkinä kerrottakoon muille ensikertalaisille että etenkin jos mukana on lapsia, älkää helvetissä menkö ensimmäiseen vaunuun vaan mahdollisimman taakse, siis kulkusuuntaan nähden. Juna tööttää paljon ja usein, asemille tullessaan/ohittaessaan, tasoristeyksiin tullessa (ja niitä tosiaan ON) ja muuten vaan jos joku sattuu lenkkeileen jossain näköetäisyydellä. Se ääni on aivan jäätävä kun ikkunat auki ajellaan! Lapsi otti sen aluksi aika coolisti mutta loppumatkasta kun väsy painoi ja yritti saada unta niin itkuhan sitä aina pääsi kun tuli se infernaalinen tööt. Muutkin lapset näyttivät loppumatkasta (jolloin tööttäilyä oli tiheämmin) istuvan sormet korvissa. Takaisin tullessa mentiin viimeiseen vaunuun ja tööttäilyt olivat vaan mukavan nostalgisia tunnelmannostattajia. Eli menkää taakse!


(Huolestuneille tiedoksi että raiteilla, jossa lapsi juoksi, ei ollut vaaraa liikenteestä ja siellä juoksi 10 muutakin lasta. Olen kyllä tarkka siitä minne hänet päästän kirmailemaan tämmöisessä ympäristössä.)
Oli kyllä taas aivan huippu reissu! Lättähatut on ihania, Porvoon vanha kaupunki on ihana ja rautatiemiljöössä hengailu on ihanaa. Ja eväät oli kohdillaan!

Ihana kesä ja ihanat junat ja loma vasta aluillaan!


Kesälauantaisten Porvoon lättähattureissujen infot ja aikataulut tämän linkin takaa. 

13 kommenttia:

 1. Voi ei, aivan ihana reissu teillä! Mutta tuo vessa, instant repeäminen! Hihhii ^_^ Joutuiko tuo kuski muuten käydä itse vaihtamassa nuo kiskojen vaiheet vai mitä tuo jäbä tuolla ulkona oikein duunaa? :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tuo oli todellinen "toimii kuin junan vessa" -vessa. Ei mitään turhaa läppää edessä kuten pikajunissa :D

   Ja joo, ne juoksi vaihteille! Siellä oli aika paljon sitä henkilökuntaa niin ei varmaan itse kuski ollut mutta kuitenkin, kuitenkin.

   Poista
 2. Teillä on selvästi ollut hauska reissu. Tiedoksi: täältä meiltäpäin voisi löytyä jotain kiinnostavaa kaivosalueelta, kapearaiteinen rautatie.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, täytyykin pitää mielessä kun seuraavan kerran tullaan :)

   Poista
 3. Hyvän tuulen postaus :) Mikä ihana sinulla on hiuksissa ?

  VastaaPoista
 4. voi että, lättähattumatka olis kiva tälleen aikuisenakin :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakin! Itsekin haaveillut tuosta jo vuosia ennen lasta, silloin vaan tuntui olevan vähän erityyppistä ohjelmaa vähän joka viikonlopulle niin ei koskaan ehtinyt.

   Poista
 5. Kiits :) Oon kasvattanut tukkaa töiden takia käytännöllisyyssyistä eikä se oikein ylety vielä kunnolla kiinni kivasti mutta on auki ruma, siksi pitää vääntää vapaa-aikana kiharoita.

  VastaaPoista
 6. Ollaan suunniteltu samaa reissua, oliko niin että sinne ei voikaan ostaa loppuja etukäteen? Oliko se juna kuinka täynnä?

  VastaaPoista
 7. Ei voi ostaa etukäteen. Oli se aika täynnä, me mentiin kyytiin Helsingistä niin oli vielä väljää, Keravalta tuli sit juna täyteen mutta toki kaikki kyytiin mahtuivat. Mutta jos sellanen vuoro mikä lähtee Helsingistä niin varmasn kannattaa sieltä vaikka onhan se Keravalta halvempi. Takastulles oli vähemmän väkeä jo.

  VastaaPoista
 8. Oliko vessassa vessapaperia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt en kyllä äkkiseltään muista vessapaperitilannetta kolmen vuoden takaa vessasta, jossa en edes asioinut, mutta eikö tuossa kuvassa näyttäisi olevan vessapaperirullan muotoinen esine oikeassa alakulmassa...

   Poista