Sivut

maanantai 26. toukokuuta 2014

Hellekaapuyritelmiä sekä mansi- ja mustikoita

Lapsi sairastui viikonloppuna ja kuumetokkuraisten päiväunien aikana olikin aikaa tehdä yhtä sun toista. Hellepäivät ja herkästi palava lapsi saivat muistelemaan että jossain on kaava sellaiseen lakanasta tehtyyn ihanan vilpoisaan hellepaitaan mikä ei ole selkeästi vain tyttöjä varten. Minulla on tosi hyvä kuvamuisti joten olin varma että sellainen on. Selasin ihan kaikki kässälehtien kesänumerot mitä mulla oli, tuloksetta. Kyllä siihen melkein vuorokausi meni ennen kuin ahaa-elämyksen koin jonkin ihan muuhun liittyvän asian äärellä. Ei se ollut lehti vaan kirja. Hanna Välitalon Silmukoita, siksakkia ja pala suklaakakkua. Siinä se on!Mutta ohjeistus oli vain koossa 80 joten säätämiseksihän se meni. Insinöörinä tietenkin vertailin eri kokoisten lasten vaatemitoituksia ja tein niistä verrantolaskelmia ja nyhräsin ja säädin ja sain aikaiseksi aivan liian pitkähihaisen kaavun jossa niin iso pääntie ettei se pysy edes harteilla.

Toinen yritys alkoi jo tuottaan tulosta mutta nyt jos tekisin kolmannen niin en totisesti leikkaisi hihoja erikseen kun kerta mitään muotoilua niissä ei ole niin tämänhän tekisi helposti yhdestä kappaleesta johon tekisi reiän päälle ja ompelisi kaksi saumaa.

En päässyt vielä testaamaan tätä käytännössä (välivaiheissa kuitenkin sovitin ja vaikutti ok:lta) koska lapsen tauti tarttui nyt tietenkin minuunkin enkä kyennyt työpäivän jälkeen muuta kuin nukkumaan horkassa. Paitahan on täysin symmetrinen tuota halkiota lukuun ottamatta joten itse ajattelin pukea sen lapselle kirjan kuvista poiketen rusetti niskaan. Lakana josta paidan tein, on ikivanha kirppislöytö ja alun perinkin ompelumatskuksi sen ajatellut.No, ehkä niitä hellepäiviä tulee vielä. Kuvitetaan nyt kuitenkin loppuun vielä mansi- ja mustikkahankinnoista eiliseltä jolloin kellään ei ollut kuumetta. Mustikoiden istuttaminen jää tosin nyt myös odottamaan tämän mamman partantumista. En edes kehtaa kertoa minne aion ne istuttaa, budjetti kun ei venynyt enää ruukkuihin. Toivon mukaan talvehtiminen onnistunee silti keinolla tai toisella. Ihan ei ole mun mukavuusalueella nämä viherhommat mutta yritetään nyt kuitenkin.


9 kommenttia:

 1. Nyt rupesi ihan hulluna jänskättämään, että mihin se ne mustikat laittaa. Paranemisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytynee näyttää sitten joskus jos homma ei mene ihan totaalisesti persiilleen. Kiits!

   Poista
 2. Hauska paita ja tuo kangas on ihan huippu! Olen tehnyt samasta kankaasta (tosin raidat on keltaisia) ala-asteella tyynyliinan, joka itseasiassa edelleen löytyy kaapista ja on lapsilla käytössä! Nostalgista! :D

  -piia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kangas on kyllä kiva! :) Nyt se onkin jo melkein käytetty kokonaan, vaikka oli alunperin aika iso pala.

   Poista
 3. Just oivallinen kangas tuollaiseen pienen pojan kesäpaitaan! Ja mulla on muuten toi sama kirja! Siellä on muutama paidan tuunaus, jota olen joskus himoiten katsellut, mutta ei ole sopivaa tuunauskohdetta sattunut eteen... pitäisköhän kipaista kirpparille!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. NIin on! :) Tuo kirja on tosi kiva vaikka en kyllä ole tainnut siitä inspiroituneena muuta ennen tehdäkään vaikka ostin heti silloin aikoinaan kun ilmestyi. Sitä virkattua toppia joskus aloitin mutta kesken jäi :D

   Poista
 4. Nää tulee siis ihan vaan parvekkeelle, isoihin ruukkuihin tms ja kuten kuvasta näkyy, mustikoita varten hommattiin havu- ja rodomultaa suosituksien mukaan. Onneksi nuo pihassa asuvat citykanit ja rusakot eivät osaa kiivetä kovin korkealle kerrostalon seinää pitkin ;) Enpä silti liikoja odota että kovin hyvin menestyisivät mutta ainahan sitä sopii kokeilla.

  Mun on monesti tehnyt mieli kokeilla sitä suklaakakkua mutta en ole tullut testanneeksi!

  VastaaPoista
 5. Mä oon ihan samanlainen, että muistan kuvat tosi hyvin ja sitten niitä ohjeita ja kaavoja haetaan kaikki lehdet läpi ja yleensä sitten viimeisestä löytyy... SK:lla on netissä jonkunsortin hakukone, mutta se ei kyllä aina osu edes oikeaan lehteen ja kun siellä ei oo kuvia, ni sitten saa kuitenkin katsoa viidestä lehdestä sitä "kesämekkoa" :D

  VastaaPoista
 6. Joo, se hakukone on aika turha jos ei muista kuin kuvat :D

  VastaaPoista