Sivut

tiistai 29. lokakuuta 2013

Paidan helma, hihansuut, housun lahkeensuut ja pipojen reunat pelkästään saumurilla -tutoriaalin trailer

Mä en yleensä harrasta tekniikkatutoriaaleja koska on olemassa myös google. Mutta tätä on kysytty niin useasti että aion nyt sitten opastaa. Minä opin sen yläasteen käsityötunnilla ja sen jälkeen sitä käyttänyt aina trikoovaatteita ommellessa (vaikka kyseistä t-paitaa johon sitä alunperin sovellettiin, en varmaan ikinä) ja luullut että kaikki muutkin tietää. On kuitenkin käynyt ilmi että ihan joka yläasteen opetussuunnitelmassa se ei todellakaan ole keikkunut joten täältä pesee!

Mutta joo, ei vielä tänään, höhhöö! (sainpas enemmän kuin kaksi merkintää viikossa. Kaksi merkintää PÄIVÄSSÄ.)

53 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Vitutus on aina inspiroinut mua :D

   (tosin mua ei siis vituta opastaa tota kyseistä asiaa vaan se narina siitä että en päivitä tarpeeksi)

   Poista
  2. Koska sähän oot tehnyt lukijoidesi kanssa jonkun postausmääräsopimuksen kuukausittaiseksi minimiksi? :D Koskaan ei oo hyvä.

   Poista
 2. Voi jösses, tuo oli hyvä! :D
  Ja meillä ei muuten yläasteella ommeltu saumurilla ku ehkä kerran. Ja kävin kuitenki kaikki maholliset kurssit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! :O Me ommeltiin saumurilla kyllä ihan sillä pakollisellakin kurssilla ja muistaakseni useampikin juttu. Ja siellä tuo t-paidan helma -taktiikkakin.

   Poista
 3. About 20v sitten meidän kässänluokassa oli 2 saumuria. Muistelen käyttäneeni sitä silloin yhden kerran, enkä meitä opetettu esim. langoittamaan ko. vekotinta. Kuitenkin valinnaisaine kyseessä... Vieläkään en omista saumuria, vaikka ompelukone on viimeisen päälle. Parilla kansalaisopiston kurssilla olen käyttänyt, mutta vieraalta se tuntuu edelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla meni aina puolet tunnista siihen että sain langat kondikseen, nykyäänhän ompelen vaan tasan joko mustalla tai valkosella ja vaihdan ehkä puolen vuoden välein sitä väriä xD

   Mun yläasteajoista on 15 vuotta. Meillä oli kyllä monta saumuria ja muutenkin tosi monipuolinen ja hyvä kässäopetus sekä pakollisella että valinnaisilla kursseilla :)

   Poista
 4. Mulla ei ole edes saumuria, edes koskaan ommellut sellaisella, katoin silti.
  Sussa on ainesta elokuvantekijäksikin. Voisin kattoa vielä uudestaan... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on tehty iMovien valmiilla traileripohjalla joten sen tekemiseen ei mitään erityistä silmää tai lahjoja tarvita ;)

   Poista
 5. Voi harmi, ei näy puhelimella. Mutta arvelen, että kyseessä on se tekniikka, minkä opin pari viikkoa sitten. En muista koskaan koulussa ommelleeni saumurilla, vaikka kaikki valinnaiset minäki kävin. Mutta nytpä on oma ja voi että tämö on mahtava tekniikka (oletetusti). :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todennäköisesti samasta tekniikasta kyse :) Oon kyllä vähän nyt lirissä kun lupasin sen neuvoa koska se ei olekaan ihan helppo homma kun ei voi ns kädestä pitäen näyttää. Mutta koitetaan!

   Poista
 6. Mä päätin jo nyt, että sitten kun musta joskus tulee kässäope, käytän tätä sun videota opetusmateriaalina. Kyllä. Maailman hienoin tutoriaalitraileri, aivan sama mikä se tekniikka sitten lopulta onkaan. (Vaikka veikkaan, että sekin on kyllä hyvä).
  :D:D:D:D:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D :D :D Mä jo harkitsin että kauankohan jaksais tehdä joka blogimerkintää varten ensin trailerin xD No joo, en todellakaan ala mutta leikittelin ajatuksella kuitenkin!

   Poista
 7. Hihhahhohhahhaaa! Vähänkö mie hihittelin tuolle sun edellisen postauksen alulle, tämä jatkaa samaa sarjaa! Ihana aamun piristys! :-D

  Puikkoihin toivon minäkin mittanauhaa, vähänkö se ois kätevä! Ja saumuria en oo varmaan koskaan kokeillut, ei ainakaan kuulunut meidän kässän perustaitoihin. Ohan tuosta kyllä jo melkein 20 vuottakin... :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mittanauhapuikot oisi ihan mahdottoman hyvät, miksi hitossa semmosia ei oikeesti ole?

   Poista
 8. Kiitos aamun piristyksestä :D
  Silloin, kun mä kävin yläasteella ja sen pakollisilla (valinnaisia ei ollut) kässäntunneilla, saumureita ei luultavasti ollut keksitty vielä.

  VastaaPoista
 9. Mekään ei kyllä koskettu saumuriin koko peruskouuaikana. Hauska video!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää onkin tosiaan jännä huomata miten paljon on eroa opetuksessa.

   Poista
 10. Tää oli kyllä päivän paras!! Voin nauraa hekotella täällä itsekseni kesken tenttiin lukemisen :D

  VastaaPoista
 11. Kiitos hyvistä nauruista :D Lisäehdotuksena voisit laittaa jonkun tutorialin miten trikoovaatteissa kannattais tehdä pääaukko, se on ainakin mulla aikamoinen kompastuskivi

  VastaaPoista
 12. Mahtavaa! Saako tutoriaalia odotellessa jakaa FB:ssä? ;)

  VastaaPoista
 13. Tuon trailerin jälkeen voi vaan todeta että I can't wait to see it. :D

  -Milenna-

  VastaaPoista
 14. :D Ihan huippu! :D Kiitos tästä!

  VastaaPoista
 15. http://2.bp.blogspot.com/-6WBw-nkdHEk/TzQYJSbSrSI/AAAAAAAACIA/upyW0f2j9Vw/s320/vintage_knitting_ad%2Bhero%2Bmeasure%2Bknit.jpg

  Meil ei tainnu koulussa saumureita olla, sen vert tyyriita laitteita..

  VastaaPoista
 16. Wooooow! Mutta juu, meilläkääm ei ollut saumuria olemassakaan koko koulussa, enkä ole moista vekotinta koskaan käyttänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsittämättömän paljon teitä joilla ei ole saumuria ollut koulukässässä :O

   Poista
 17. Upee traileri. Eeei meillä ole mitää saumaria saanu koulus käyttää, niitä kyllä oli siellä, kaksikin, mutta ei ne olleet tavallisille kuolevaisille penskoille. Eeei. Niitä sai kyllä ihailla, jos sen teki tarpeeksi kaukaa. Olen kyllä käyny sen jälkeen saumarikurssinkin työväenopistolla, mutta ei sielläkään tollasta ollut. En ainakaan muista. Enempi ns yksityiskohtien ompelua saumarilla. Sittten päärmäykseen käytettiin muistaakseni jotain erikoistikkiä ja teollisuuskonetta. Kiitos tutorialista, vuoden odotetuin leffa ensi-ilta...OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässähän ihan nousee uudelle tasolle arvostus sitä kohtaan että meillä oli ne saumurit käytössä yläasteella! Ei tosiaan näemmä mitenkään itsestäänselvä asia.

   Poista
 18. Haa, haa. Katsoin tarkkkaan ton trailerin ja luulenpa, että taittelen kankaan noin, kun mää ompelen vanhalla ompelukoneella piilo-ommelta.. OP

  VastaaPoista
 19. Ehkä paras traileri ikinä. Vähään aikaan en ole odottanut näin paljon näkeväni itse shown.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelkään että itse show on tosi laimee kahden kuvan sepustus :D

   Poista
 20. Ei vitsi mikä video! :D Repesin tolle tyylille iha totaalisesti! Pakko kai se on joku videonmuokkausohjelma kaivaa jostain et sais omiinkin pätkiin vähän tommosta säväytystä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on tosiaan iMoviella tehty, siellä on valmiita traileripohjia johon vaan syöttää omat tekstit ja videopätkät. helppoa ja nopeeta!

   Poista
  2. Oho, siistii! Kiitti vinkistä! :)

   Poista
 21. Mahtavaa! :D Ja muutenkin ihanan piristävä blogi. Piiiiitkän on tullut sua seurattua.

  VastaaPoista
 22. Intternetin paras video! Ikinä! Sanoo Elina (insinööri jumalan tahdosta)

  VastaaPoista
 23. Ihan super hauska!
  Ja eipä meilläkään mitään saumureita ollut koulussa, ei edes "meillä Espoossa..."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kyllä hämmentynyt tästä määrästä kommentteja ettei ole ollut saumureita koulussa! :O

   Poista