Sivut

sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Sinilevä tai Itämeri


Tein sukat. Ehkä kauneinta monivärilankaa ikinä. Vaikka siitä tuleekin mieleen rehevöityneet vesistöt.

Lanka: Lana Grossa Meilenweit Allegro
Puikot: 3 mm
Menekki: 70 g
Koko: 41Ärsyttää vaan kun vaikka miten laskisi ja ennakoisi niin ei vaan saa samaan raitakohtaan lopetusta, ei vaan saa. Väitän että vika on langassa koska oikeesti tein kaikkeni ettei niin kävisi kärkikavennuksessa mutta raidoista vaan tuli eri korkuisia! Pitäisi aina tehdä suosiolla eri kohdasta kerää ettei kukaan edes voisi luulla että on yritetty samanlaisia :P


Ja jep, mulla on aina noi pilkulliset legginssit koska omistan niitä useammat, oli hyvä tarjous aikoinaan ;D

9 kommenttia:

 1. Apua vähänkö mun pitää hankkia tuommoista lankaa myös ja pyytää mummua kutomaan mulle sukat! Kun en itse siihen vielä kykene.

  VastaaPoista
 2. emmesyys: sukat on oikeesti helpot tehdä :)

  VastaaPoista
 3. Kauniit ovat! Mä just tänään ostin ihanat oranssiraidalliset, pitkävartiset villasukat kirpparilta, kun mäkään en kykene sukkien kutomiseen :D Niistä tulee aina jotenki järkkyjä.

  Olisko mitenkään mahdollista, sitte ku joskus jaksat, antaa jotkut sukanteko-ohjeet? Siis onhan niitä kirjat ja vyötteet pullollaan, mut kun niissä on jotain mätää aina. Lähinnä ite kaipailisin tietoa silmukoiden määrästä ja kavennuksista, etenkin suhteessa langan paksuuteen, mulla kun siitä jalkateräosasta tulee aina auttamattoman leveä :P

  VastaaPoista
 4. ihanan väristä tosiaan.
  mä kans luulin et villasukat on vaikeet, kaikki pelotteli kantapään tekemisen kamaluudella.
  sit kun kokeilin, olikin helppoa. esim 7 veljeksen vyötteessä on selkeä ohje

  VastaaPoista
 5. Joo, se on kumma, ettei raidat sit loppusenteillä vaan mene kohdilleen vaikka miten yrittää. Joskus se ärsyttää kovasti.

  VastaaPoista
 6. voi jestas miten nätit sukat <3

  VastaaPoista
 7. Bubble: Hui, voihan sitä miettiä mutta en tiedä onko mulla mitään vinkkejä antaa koska itse olen muistutellut perussukan ohjeen ihan vain Novitan sukkaohjeesta. Mallitilkku on sellainen asia, mikä kannattaa tehdä jos on epävarma. Siitä voi laskea montako silmukkaa tarvitsee.

  Niina: Kantapäästä aina pelotellaan jostain syystä vaikka siinä ei ole yhtään mitään ihmeellistä!

  Lace: Se on kyllä kumma juttu. Ärsyttää aivan suunnattomasti!

  Anna: Kiitos :) Tuo lanka oli aivan superihanaa!

  VastaaPoista
 8. Dear Norsis Hupsistaralla! Tulipa kuule sellai mielee, et kokeilepa sukkia kärkialotuksel, nii pystyt kikkailee niide raitoje kans paremmi ku varsialotukses. Vaik eipä sille mitää voi ku ne raidat ei vaa aina mee tasan, (selkeesti lankatehtailijoide salaliitto) mut ehkei sitä si niiiiiiiii huomaa varressa. Toivottavasti. :) Tai si tää o vaa ongelman siirtämistä, ei ratkasua. :D

  VastaaPoista
 9. Ireth: Mä tein viime vuonna yhdet sukat silleen mutta koska en ollut ylipäätään tehnyt vuosikausiin sukkia silloin, tuli niistä liian isot ja sitten jäi vähän traumoja kun sieltä varresta aloittaessa kuitenkin onnistuu yleensä aina ;D Mutta tietenkin harjoittelu tekisi mestarin ja totta tosiaan, monivärilankojen kanssahan niin kannattaisi tehdä koska se ärsyttää niin paljon jos kärjistä tulee eri väriset kun taas varret voi olla puoli senttiä eri pituiset jos värit niin vaatii eikä sitä huomaa.

  VastaaPoista