Sivut

maanantai 15. helmikuuta 2010

Muinaismuistoja

Tänään selasin vanhoja valokuvia etsiessäni yhtä tiettyä. Samalla ajattelin penkoa vähän ikivanhoja tekeleitä, siis niin vanhoja etteivät ole edes Flickrissä jonne olen jo ennen tätä blogia kerännyt tekeleistäni kuvia. Koska mulla ei ole skanneria niin nämä ovat nyt aivan törkeän huonolaatuisia. Ja leikkasin siten ettei muita näkyisi. Vanhat tutut ovat nämä kuvat nähneet jo tsiljoona kertaa mutta laitan nyt silti.

Palataanpa ajassa kymmenen vuotta taaksepäin ja tsekataan Norsiksen farkkumuotia. Farkut ovat mallia "isän vanhat ja hyvin kuluneet työhousut" jotka olivat mulle aivan liian isot ja joihin kirjoin keltaisella villalangalla kukkasia lahkeisiin. Rakastin noita housuja!!! Sitten jossain vaiheessa ne repesivät aivan totaalisesti. Tässä ollaan menossa Nummirockiin vuonna 2000. Kuvassa vilahtaa myös kummallinen tilkuista kasattu olkalaukku joka oli alunperin ala-asteella tehty kassi mutta muokkasin siitä myöhemmin olkalaukun ja kiinnitin siihen kaikkea roinaa lisukkeeksi.


Samainen olkalaukku näkyy tässä. Siinä odotellaan bussia ja ollaan menossa Tehosekoittimen keikalle. Vuosi on varmaan 2001.


Helvetin ruman lakin ompelin farkkukankaasta 2000. No, kelpasi se mustikkametsään.


Kuuluisa virkattu epämääräinen lakki vuodelta 2001. Toinen kuva Provinssirockista, toinen Nummirockista. Mekko Intian bazaarista :D
Valkoisesta teddystä ommeltu olkalaukku josta ei ihan oikeasti löytynyt edustavampaa kuvaa xD Tämä kuva on vuodelta 2002 ja penkkareita edeltävä ilta. Oli todellakin pakko poistaa naamat kokonaan tästä :D


Itse penkkareissa olin olevinaan Maija Poppanen ja tuo musta leveä hame on itse ompelemani. Tosin ompelin sen jo muutamaa vuotta aikaisemmin, silloin kun minulla oli "pukeudun mustiin pitkiin hameisiin" -vaihe. Abivuonna kaikki hameeni olivat polvipituisia.


Verhosta ommeltu toppi on vuodelta 2002. Ompelin sen juuri ennen Provinssirockkia, mutta ne kuvat oli aika kauheita. Toppia on kyllä ahkerasti käytetty sillä tässä on todistusaineistoa vuoden 2004 Qstockista:


Ja tässä oikein digikuva vuodelta 2005.


Sitten taisinkin jo lihota siitä ulos.

Päiväpeitto farkkutilkuista vuodelta 2002. Tämän olen muistaakseni joskus ohimennen täällä esitellytkin. Nykyään tämä majailee pikkuveljeni opiskelijakämpässä. Tässä kuvassa oma karu ensimmäinen opiskelijasoluni.
I made that blanket 7 years ago


Parhaista parhain "Moi, mä oon Terhi" -paita on vuodelta 2003 ja samalla ensimmäinen tekemäni paitatuunaus. Ei mitenkään erityisen onnistunut (siis huolellisesti tehty) mutta sitäkin rakkaampi. Ollut käytössä PALJON erityisesti opiskelijariennoissa sekä myöhemmin ensimmäisellä viikolla uudessa koulussa :D Mun piti joskus tehdä tästä uusi versio, vähän siistimpi, mutta se sitten jäi.


Psycho Drama Queen -paita vuodelta 2004 tai 2005 mutta siinä talvella kuitenkin. Teksti on Bitch Alertin biisi ja selkäpuolella lukeekin Bitch Alert. Tässä kuvassa ollaan menossa (surprise!) Bitch Alertin keikalle. En tiedä että missä toi paita oikein luuraa, ollut hukkateillä jo pidemmän aikaa. Ehkä pitäisi joskus siivota vaatekaappi.


Pipo vuodelta 2003


Kuituletit vuodelta 2003. Letityksessä auttoi äiti ja siskot. Pari vuotta myöhemmin letitin uudelleen ja silloin kokonaan itse. En ymmärrä että miten uskalsin ottaa tuolla tavoin itsestäni kuvia filmikameralla kun ei ole mitenkään taattua että osuisi koko kuvaan :D


Arkistojen aarteita digiajalta löytyy tosiaan Flickristä, viimeisimmiltä sivulta niitä vanhimpia eli ajalta ennen tätä blogia.

9 kommenttia:

 1. Toisen muinaismuistoja on mielenkiintoista katella:)

  VastaaPoista
 2. Jep. Harmi että silloista kuvamateriaalia on aika vähän (vaikkakin kuvasimme kuitenkin melko paljon).

  VastaaPoista
 3. Mullakin on noita filmikameraotoksia itsestä xD Ihan sumeita tietty.

  Mutta asiaan - mäki oon tehny ihan tajuttomasti juttuja, joita en oo ikinä kuvannu :/ Harmittaa! Mut kiva että sulta löytyi näin paljon todistusaineistoa tekeleistä :) Muistan noita joitain vanhoja, hauskaa! Ja jostain kumman syystä mullakin on lukuisia valko-ruskea-oransseja verhokankaita odottamassa, että niille tekis jotain :D

  VastaaPoista
 4. Helvetin ruma farkkulakki on mun lemppari! :)

  VastaaPoista
 5. Bubble: Mulla kuitenkin kaikki filmikameralla itestä otetut kuvat ovat silleen ihan onnistuneita että kuvassa tosiaan näkyy se pärstä kokonaan. Nyt digiaikana sitä vaan sählää ja soheltaa niin kauheasti että ei ole ollenkaan sama onnistumisprosentti. Vaikka filmarilla joo jäi usein aika sumeiksi.

  Onneksi ollaan ahkerasti kuvattu filmiaikanakin :) Tosin enemmänkin tietysti olisi voinut, on joitain tekeleitä kuitenkin joista ei todistusaineistoa ole, mutta ehkä ne ei ole niin merkittäviäkään kun eivät ole olleet niin usein käytössä että olisvat filmille päätyneet. Noi jotkut on kyllä olleet niin usein esillä että varmasti muistat :) Verhokankaat on ihania, harmittaa vaan kun se materiaali on niin hankala kun ei jousta, pitää siis tehdä enemmän muotoiluita ja laittaa vetoketju :P

  Noora: Eikä, se on oikeesti ihan hirvee! :D

  VastaaPoista
 6. toi farkkupäiväpeite on itse asiassa aika hieno :D joku siinä kiehtoo vaikka farkusta tuunatut asiat jotka ei ole housuja yleensä lähinnä ällöttää mua :D

  VastaaPoista
 7. Inka: Se on ihan helvetin hieno! Muistan kun ompelin sitä niin ei yksi rulla sinistä lankaa riittänyt :D

  VastaaPoista
 8. Hittolainen, unohdin näemmä kommentoida tähän postaukseen :D Mutta siis, oi niitä aikoja :)! Ihania kuvia, melekin täytyisi itsekin istahtaa albumien ääreen muistelemaan menneitä..:)

  VastaaPoista
 9. Salka: Niinpä! Siis että oi niitä aikoja :')

  VastaaPoista