Sivut

keskiviikko 16. huhtikuuta 2008

Virkatut mikrobit

Tämäkään idea ei ollut omani, vaan olen ihastellut Giant microbes -pehmoleluja tuolla. En vaan koskaan ole saanut aikaiseksi tilattua, eikä niin kivoja oisikaan kuin tehdä ITSE. Niinpä siis viime viikonloppuna, kun olisi pitänyt lukea tenttiin, kaivoinkin villalankakassini esiin ja aloin virkata!

Nämä sain aikaiseksi:

Escherichia coli


Maitohappobakteereita


Staphylococcus aureus


Erinäisiä sukupuolitauteja aiheuttavia pöpöjä X)


Salmonella


Saccharomyces cerevisiae


Ajattelin, että kuvaisin niitä koulun laboratorioissa, mutta se projekti on vielä vähäsen vaiheessa. Kuitenkin innostuin tuon hiivasolun kanssa vähän enemmänkin, kun sopivasti teimme hiivan kasvatukseen liittyvää projektityötä. Kuvailin oikein urakalla ja väänsin niistä sarjakuvan. Laitan senkin nyt tähän, vaikka ne kuvat varmaan pitää klikata suuremmiksi, jotta mitään näkisi.


Kyllä mä jotain muutakin kuvailin ja joitain ideoita on vielä jäljelläkin, mutta pitää nyt katella.

Tässä kuitenkin maitohappobakteerit pastörointi- ja pullotuslaitteen kanssa poseeraamassa.


Hiivasolu ja näytepullot.


Ihan oikea E. coli -kasvusto petrimaljalla.


Jättiläis-E. coli yritti samaa, mutta ei oikein mahtunut.


Tappoon menevät pöpöt


Kaikki pöpöt autoklaavissa ja sehän on pöpöjen loppu se.

19 kommenttia:

 1. Apua, olenko koskaan aikaisemmin eksynyt blogiisi? Nimittäin juuri tänään Flickriä selaillessani törmäsin sinun mikrobiörkkeihin ja sitä kautta muihinkin teoksiisi, ja totesinpa että on helkkari soikoon lahjakas tyttö väkertelemään! Hassu sattuma siis, että juuri tänään kommentoit minulle ja löysin tieni tänne :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos päivän nauruista! Ihan loistavia mikrobeja ja pöpöjä ja mitä lie ja todella olet panostanut osuviin kuvauspaikkoihin :D Mahtaa labrajututkin olla vähän hauskempia kun on pikkukavereita ;)

  VastaaPoista
 3. ia: perustin blogin vasta eilen :D Hih, kiitos kehuista :) Oon lukenut sun blogia oikeesti IHAN ALUSTA asti. Siis ihan tyyliin kolmannesta blogikirjoituksestasi Vuodatukseen asti (ja tykkään älyttömästi) ja nyt vasta uskalsin kommentoida :P

  herttainen: Olepa hyvä :D Mutta voi olla että labraparillani menee pian hermot, jos keskityn vain mikrobien kuvaamiseen, kun pitäisi tehdä töitä. Mutta eiköhän se innostus pian laannu :D

  VastaaPoista
 4. No hienoa, nyt anonyymikin pääsee ääneen, kiitos norsis! Kippaan tähän tuon ian blogin kautta eilen kierrätetyn/jo lukemasi - kommenttini vielä, jotta tulee oikeaan osoitteeseen:

  Olipa ihastuttavan piristävä mikrobi-pöpö-postaus!!! Nauratti ihka ääneen, niin sattui suoneen... kiitos tästä hauskuudesta - tulenpa kurkistelemaan uteliaana uudelleen mitä oikein touhuilet - Toi puhelinlaukku on HIENO ideea - ja toteutus luovuudessaan mainio.

  VastaaPoista
 5. Aivan mahtavia nämä seikkailevat pöpöset! :)

  VastaaPoista
 6. Nyt ei voi muuta sanoa kuin: awww. Siis aivan mielettömän hauskoja ja söpöjä mikrobeja =) Ja pakko vielä mainita, että edellisessä postauksessa esitelty puhelinlaukku oli uskomattoman hieno, tykästyin todella.

  VastaaPoista
 7. Anonyymi: Joo, oli vahingossa jäänyt päälle asetus, ettei anonyymit voi kommentoida, mutta otin sen pois. Hyvä, että tuli asia puheeksi!

  Tiukunen ja Regina: Kiitos! :)

  VastaaPoista
 8. ihania pöpöjä :> ^___^

  VastaaPoista
 9. Ja aamunaurut sen kun jatkuu :D
  Jättiläis-E. coli siinä liian pienellä kasvatusalustalla(?) oli mun suosikki.
  Aivan ihania pöpöjä, tuollaiset voisivat tulla meillekin asumaan.
  Mitä ihmettä sä muuten opiskelet? Ja ymmärsinkö oikein, että olet vasta tällä viikolla perustanut blogisi?

  -Koo

  VastaaPoista
 10. Hmm, miten noi kellonajat ja päivämäärät näyttää ihan omiaan? Tai ainakin mulla näkyy, että olisin jättänyt kommenttini 19. huhtikuuta klo 21.27 vaikka nyt on oikeesti 20. pv ja kello on vasta 07.30.

  -Koo

  VastaaPoista
 11. Opiskelen bio- ja elintarviketekniikkaa, mun pitäisi valmistua insinööriksi reilun kuukauden kuluttua, mutta saa nähdä kuinka käy :D

  Ja juu, perustin tämän blogin ihan vasta muutama päivä sitten. Kellonaikoja en ole säätänyt, ehkä pitäisi tsekata ne.

  VastaaPoista
 12. Hahhaa, aivan ihania nuo pikkuörkit ja hauska sarjis! kiitos myös minun päiväni piristyksestä:) ja tahtoo tuollaisen sukupuolitauti-bakteerin (en oikeaa), se on niin söpö. Se oranssi murhaavan näköinen.

  VastaaPoista
 13. Hihii :) Örkkejä on nopea virkata ja kivaa puuhailua. Mulla tosin tuli jo kiintiö täyteen :D Opettaja näki (puolivahingossa) nuo mun mikrobit koulussa ja intoili niistä ja arvaili, mitä ne on ja oranssin nähdessään sanoi ettei tuollaista olekaan. Sanoin, että onpas ja se on herpes :D

  VastaaPoista
 14. eikä voi olla tällästä....! :ODDD Ihan ehdoton suosikki Escherichia coli, söpö pöpö! Ihania muutenkin sun värkkäykset. :O)

  VastaaPoista
 15. Löysin sun blogin vasta nyt, mutta pakko kiittää nauruista!!! Mainioita otuksia :-D

  VastaaPoista