Sivut

maanantai 8. helmikuuta 2021

Hnetur

Heipparallaa, ihan vaan paita-asioilla täältä taas kerran soittelen.

Nyt on nimittäin valmiina Veera Jussilan suunnittelema Hnetur, mistä oli tammikuussa mysteeriyhteisneulonta testineulonnan merkeissä ja nyt se on paranneltuna versiona saatavilla maksullisena Ravelrystä.


Ohje oli tehty Lettlopille, mutta itse en oikein innostu noista islantilaisista karheuksista, joten otin vähän pehmeämmän vaihtoehdon, tosin 100 % villaa sekin, eli Hjertegarnin Lima. Puikot oli 4,5 mm, resoreissa vähemmän.


Tein paitaan aika paljon muokkauksia. Ensinnäkin ensimmäisessä versiossa ohjetta isoihin kokoihin tuli joillekin, kuten minulle, aivan liian iso pääntie. Käytännössä mulla olisi muljahtanut sieltä olkaapää ulos. Niinpä muokkasin sen jälkikäteen jo ennen kuin siihen tuli erillinen ohje ja vetäsin pääntielle resorin rullaantuvan pääntien sijaan.

Lisäksi tein niskaan lyhennettyjä kerroksia enemmän, kuin silloisessa ohjeessa oli.

Ja kaarrokkeen kuviota jatkoin omasta päästäni sen verran, että kuvio kattoi koko kaarrokkeen, koska en halunnut tehdä senttikaupalla tyhjää vain siksi, että olen iso.

Hihoissa loppui lanka kesken (koska tuhlasin sitä siihen pääntien resoriin ja lyhennettyihin kerroksiin), joten ängin sinne kuviota enemmän ja hiharesorit jäi naurettavan lyhyiksi. Lanka oli loppu niin nettikaupasta kuin kivijalkakaupastakin, enkä sitten malttanut jäädä odotteleen, sillä pakkaset ja näin paksun villapaidan käyttökelit ovat juuri nyt.


Minulla oli pohjavärin kanssa suht saman sävyistä jämäsukkalankaa ja neuloin siitä paidan kuviovärien jämien kanssa mätsäävän pannan, koska sain sellaisen päähänpistoksen ja miksipä ei sitä toteuttamaan. Nyt on kunnon tårta på tårta -meininki siis.


Paita on tosissaan KUUMA tällaiselle ihmiselle, jolla useammin on hiki kuin kylmä. Ulkokäyttöön tämän siis tottakai ajattelinkin, mutta en esim pystynyt pukeen sitä sisällä, vaan piti heittää niskaan vasta rappukäytävässä.


Paita on ihan hurjan kaunis! Vaikka värit on valittu ennen kuin kuvio paljastui, yllättävän hyvin ne silti siihen sopii. Toki ihan jäätävä värikateus iski heti, kun näki muiden paitoja, mutta se nyt kuuluu asiaan.


Ei kai tässä muuta kuin paita päälle ja lenkille!

2 kommenttia:

 1. Kaunis väri paidassa. Ihailin erityisesti myös tuota pantaa paidan kanssa. Mun mielestä eivät näytä liialta yhdessä, vaan just harmoniselta.

  Hieno idea tuo mysteerineulonta tähän saumaan kyllä. Ihmettelin vain aluksi, mikä virka siinä paidan ohjeessa oli Satu Rämöllä. Ilmeisesti kuitenkin jokin businessjuttu saanut lähtemään mukaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän on varmaan asiantuntijoinut paidalle nimen :D Ei tosin mitään todellista tietoa, mikä hänen osuutensa tässä oli.

   Poista