Sivut

sunnuntai 24. tammikuuta 2021

Queen of Hearts

Ostan yleensä langat vasta tietäessäni, mihin niitä tarvitsen. Tammikuun alussa kävi kuitenkin niin, että löysin laarillisen Novitan Suomivillaa, mikä oli ollut useammasta paikasta loppu sitä etsiessäni. Sekosin aivan täysin ja koska en tiennyt, minkälaisen monivärisen paidan niistä teen ja saako sitä sitten enää lisää, jos loppuukin kesken, ostin sitä niin paljon, että tämän paidan jälkeen sitä on edelleen yli kilo jäljellä. Että totanoin.


Novitan Suomivillaa tässä on tuo pääväri violetti, sitten valkoinen ja tumman harmaa. Punaisemmat sävyt ovat Novitan Muumitaloa ja Regian 6-säikeisen tweed-langan jämää. 4 mm puikoilla neuloin (resorit 3 mm)


Ohje on Kari Hestnesin Queen of Hearts (maksullinen ohje Ravelryssä). Se oli suunniteltu oversize-malliseksi, mutta halusin siitä ns normaalin, joten vähän piti kikkailla ja siitä syystä jouduin kertaalleen purkaankin aika ison pätkän.


Paita neulottiin alhaalta ylös ja tuntuipa se mukavalta vaihtelulta, yleensä kun neulon ylhäältä alas -malleja.


Ja hauskinta oli se, että mulla on samaan aikaan työn alla Käsityökekkerit-Veeran Hnetur-paita, mitä neulotaan ylhäältä alas, joten kun sen kaarroke oli valmis ja aika siirtyä tekeen helmaa, oli tästä helma valmiina ja pääsin kaarrokkeeseen. Eli koko ajan oli työn alla bussimatkoille ja palavereihin helmaa ja illaksi kotiin kirjoneuletta. Ihanan tehokasta!


Ai että, tästä tuli suloinen!


En oikein keksi tästä mitään moitetta. Aluksi mietin, että helma olisi saanut tällaiseen ulkoilupaitaan olla pidempikin (hankala oli sitä arvioida, kun yleensä neulon toisesta suunnasta), mutta ei sitä kaikkien paitojen tarvi samanlaisia ollakaan. Käyttötarkoituksensa löytyy varmasti tällekin.

6 kommenttia: