Sivut

lauantai 5. syyskuuta 2020

Jämälankapaitaflow

En oikein vieläkään ymmärrä tätä uudistuneen bloggerin sielunmaisemaa ja vähän jänskättää, että missä muodossa ja kuinka paskalaatuisina kuvat tällä kertaa tänne pomppaavat. Mutta no, yritetään nyt jotain kuitenkin.

Kävi nimittäin viime viikon perjantaina niin, että kaadoin lasin viiniä ja näin jämälankalaatikossani paidan. Siinä niitä oli haljun värisiä lankoja ja vähän violettiä ja vaaleanpunaista pilkotti seasta. Ei kai siinä sit, otin puikoille.

Seuraavana perjantaina jo hyvissä ajoin iltapäivällä sain sen valmiiksi. Neuloin sen viikossa, enkä oikein meinaa itsekään uskoa todeksi. 


Langat ovat ohuita sukkalankajämiä ja puikot olivat 3,5 mm. Resoreissa 2,5 mm. Aloitin raglan-hihaisen peruspaidan, jossa etukappale, takakappale ja molemmat hihat eläisivät omaa elämäänsä. Tämä onnistui, kun tein yläosan tasona intarsialla ja sitten vaan ompelin sen viimeisen sauman neulan kanssa kiinni. Osaisin minä pyörönäkin intarsiaa tehdä, mutta en välttämättä saisi käännöskohdasta yhtä siistiä. Ja nurjaa siinäkin joutuisi joka tapauksessa sen joka toisen kerroksen tekemään.


Lankana on ainakin Novitan Venlaa muutamassakin eri sävyssä, Rva Silmusolmun käsinvärjättyjä minejä, itse avokadolla epäonnistuneesti värjäämiäni Dropsin Fabeleita, ihan tehdasvärjättyä Fabelia, Adlibriksen Socki Finea, Hedgehog Fibresia parissakin eri sävyssä, Regian Merino Yak ja Regia Pairfect -jämiä ja Gründl hot socks -lankaa, Puffalaa ja G-uldia. Voi olla jotain muutakin, kuka näitä kaikkia muistaa.


Jämälaatikko olisi tyhjentynyt ihanasti 305 grammalla, mutta jouduin ostaan parisataa grammaa lisää Venlaa, jotta sain helman loppuun saakka raidat meneen siten, että ei näytä siltä, että keskenhän ne loppuivat. Käytin uusia keriä kuitenkin sen verran vähän, että niistä saa vielä sukat tehtyä.


Selkäpuolelle piilotin tottakai niitä tylsimpiä lankoja isoina alueina, koska en joudu itse niitä katseleen.


Tämä oli vasta toinen Fingering-vahvuinen neulepaitani ja onhan se ihanan ohut! Rakastan tätä paitaa aivan valtavan paljon ja tottakai haaveilen jo toisesta jämäraitapaidasta.

Ja niin tosiaan, nurjalta puolen näyttää tältä nuo värinvaihdot hihojen ja vartalo-osien välillä.9 kommenttia:

 1. Todella upea! Millä vauhdilla! Hauska seurata instassa paidan etenemistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä tosiaan valmistui nopsaan, nyt täytyykin pitää vähän taukoa neulomisesta, että saa kaikki rästiin jääneet kotityöt tehtyä, heh.

   Poista
 2. Oi, ihan mahtava. Ja tietenkin selkäpuolelle ne värit, joista itse ei tykkää niin paljon. Tykkään asenteestasi. :)

  VastaaPoista
 3. Oot mieletön wau!

  VastaaPoista
 4. Nainen on neulekone!

  VastaaPoista