Sivut

sunnuntai 10. helmikuuta 2019

Tekniikan Museo

Siis voitteko kuvitella, Helsingistä todellakin löytyi lapsille toimintaa sisältävä museo, mistä en ole vielä kirjoittanut blogiini. Kyllä. Se on Tekniikan Museo Vanhankaupunginkoskella. Ollaan siellä kyllä kerran aiemmin käyty, mutta dokumentointi jäi väliin, sillä silloin museossa oli remontti, eikä kaikkia näyttelyasioita ollut esillä. Valokuvien puutteen vuoksi esikoinen ei muistanut koskaan siellä käyneensäkään ja pienempi lapsi on ollut silloin joko vauva tai sikiö, en edes muista.

Mutta nyt kuitenkin mentiin koko perheen voimin ja viihdyttiin todella mainiosti!


Museossa oli ilahduttavan paljon kaikkea, mitä sai koskea ja/tai kokeilla itse. Ja ne, mihin ei saanut koskea, oli myös selkeästi merkitty. Museossa oli ihanan paljon jokapäiväisiin ja kotiin liittyviä vempeleitä, mutta edustettuna oli myös kaivostekniikkaa ja esimerkiksi öljyn- ja puunjalostusta.


On ihanaa olla jo niin vanha, että asioita omasta lapsuudesta ja herra paratkoon, NUORUUDESTA, on museokamaa ihan oikeasti.


Vähemmän ihanaa oli huomata, että lapsena partiossa ulkoa opetellut morseaakkoset olivat aivan totaalisesti hukkuneet muistin syövereistä.
Pienillekin lapsille löytyi leikkipaikkoja.

Museon keskellä on vanha hissi, jolla voi sekä matkustaa yläkerran ja alakerran väliä, että mennä hissin konehuoneeseen liikutteleen hissiä tyhjillään. Itseäni vähän ahdisti mennä kyytiin, mutta lopulta uskallauduin kuitenkin.


Museo on alle kouluikäisille ilmainen ja me aikuiset vingutettiin Museokorttejamme. Torstaisin tänne kuitenkin näyttäisi olevan aina ilmainen pääsy.

6 kommenttia:

  1. Aika kivoja sinun kirjoitukset eri museo sekä metsä retkistä. Unohtamatta kaikkea käsityöhön liittyvää. Nyt oli pakko kommentoida kun paljon kaikkia scifi ja sun muuta hömppää tv:stä seuraan, niin kun joku tulee tänne tulevaisuudesta ja jää jumiin tänne,niin on hyvä että on kaikenmaailman museoita mistä sitten heti löytää kaikki tarvittavat jutut ja kehittelee niistä kaikkee jännää mitä tarttee et pääsee takas omaan aikaan.

    VastaaPoista
  2. Varmasti mielenkiintoinen paikka teille kaikille. Pitää joskus yrittää päästä käymään tuolla.

    VastaaPoista
  3. Kiitos tästä vinkistä! Olen aivan varma, että meidän lapsemme viihtyisivät tuolla mainiosti. Sain juuri museokortin, joten taidamme suunnata tänne pikapuolin. :)

    VastaaPoista