Sivut

torstai 7. helmikuuta 2019

Kukkapolvet

Ai että se on ihana tunne, kun saa inspiraation ja innostuu siitä asiasta niin kovasti, että ei malta olla tarttumatta toimeen heti. No, tällä kertaa meni reilu viikko, ennen kuin pääsin oikeasti toteutuksen asteelle, mutta siis näin instargramissa kuvan housuista, joissa oli polvissa tällä tavoin Verson Puodin Paratiisin puutarha -kankaasta kukkaset.


Mullakin siitä kankaasta oli muutama tilkku jäjellä, tosin tällaista vähän tylsää hiekan väristä, mutta sattuipa löytyyn yksiväristäkin kangasta sopiva jämäpala, lähes yhtä tylsän väristä sekin, joten 3-vuotias sai uudet legginssit.


En tiedä yhtään, kelpuuttaako hän näitä, koska näissä ei ole pinkkiä, vaaleanpunaista, yksisarvisia, sateenkaaria eikä pupuja, mutta toisaalta en kyllä näe, mitä näissä sellaistakaan olisi, että ei missään nimessä tykkäisi. Ja tarvitaanhan niitä varahousujakin. Mikä lie päähänpinttymä sekin, että varavaatteiden täytyisi olla aina jotenkin vähemmän kivoja. Miksei samalla vaivalla voisi olla kaikki vaatteet kivoja, ei ne vähemmän kivat yhtään sen helpompia ole ommella tai halvempia ostaa, kuin kivatkaan. Mutta niin se nyt vaan yleensä menee, ainakin meillä, että repun pohjalla ja päiväkodin lokerossa makoilee varavaatteina jotain aika mitäänsanomattomia vaatekappaleita.


Kukat jäivät ehkä aavistuksen verran liian alas, ainakin kun jälkikäteen vertailin esim Papun polvipaikkalegginsseihin, mitä lapsilla on useita. Mutta ei haittaa, nämä ovat kuitenkin aika isot lätyskät, joten eiköhän ne ihan hyvältä näytä sitten jaloissa.


Ompelukoneen jousto-ommel päätti tänään kettuilla minulle oikein kunnolla. Tuli hyppytikkiä ja kone imi kangasta aloituksissa sisäänsä. Kyllä oli taas niin "rentouttava" harrastustuokio, että!


Mutta sitäkin parempi fiilis sitten, kun saa tuotteen valmiiksi. Jes.

10 kommenttia:

 1. Hyppytikkeilyyn auttaa joskus se, että vähentää paininjalan painetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Mä en tiedä, miksi tää nyt niin hyppyytti, kun yleensä ei. Lankakin katkesi useaan otteeseen, ehkä se vika oli siinä langassa.

   Poista
 2. Miten nuo paikat on ommeltu tuohon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leikkasin haluamani muotoiset paikat ja sitten housun palasiin vastaavankokoiset reiät (toki itse paikassa oli saumanvaraa siinä suorassa reunassa. Ompelin paikat reikiin ja sitten vasta housujen sivusaumat.

   Poista
 3. On kyllä hienot! Luulis että kelpuuttaa ☺️

  VastaaPoista
 4. Onpa hauska idea, täytyy varmaan kans kokeilla tilkuista samaan tyyliin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin aloin heti miettiin, oisko muita kuoseja, mistä sais näin hyvin tuon muodon.

   Poista