Sivut

sunnuntai 13. elokuuta 2017

Pupumekko ja läjä leggareita

Yhteistyössä NOSH / kankaat saatu

Nyt ollaan vähän epämukavuusalueellani, eli ompelin yksivärisistä kankaista! Eihän siinä muuten mitään epämukavuutta ole, mutta koen yksiväriset tylsiksi työstettäviksi. Tietenkään ihan yksivärisyyteen ei päästy, vaan yhdistelin kankaita toisiinsa. Oli tarkoitus ommella muutama toisiinsa sopiva vaatekerta, mutta lopulta olinkin ommellut vain yhden mekon, mutta kolmet legginssit. Hups.


Otin peruskaavat Paapiin kaavakirjasta ja leikkelin niitä sitten mieleni mukaan. Tuli pupumekko.Ja läjä legginssejä. Lisäksi tutustuin ompelukoneeni erilaisiin jousto-ompeleisiin, sillä saumuri on edelleen poissa pelistä. Hyvin nämä jousto-ompeleetkin toimivat, tajusin nyt vasta, että on sellainen suoran ompeleen näköinenkin, eli ei tarvitse repiä hermojaan kaksoisneulan kanssa. Saumuri olisi kyllä tuhannesti nopeampi, mutta en tiedä, montako kertaa viitsin maksaa halpiskoneeni korjaamisesta, että jos kuitenkin ostaisi kokonaan uuden, vähän kestävämmän. Vaikka tietenkään mikään saumuri ei kestä sitä, että ajelee epähuomiossa nuppineulan yli... Mutta joka tapauksessa, hyvin onnistuu pelkillä ompelukoneen jousto-ompeleillakin.


Ja olevinaan muka silitin, uskokaa pois.

16 kommenttia:

 1. Kiva idis tuossa pupumekossa Ite askartelisin siihen vielä silmät tai nenän ja suun, ettei tuu tissiliivit mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta se on söpö just noin, ei tule lainkaan tissiliivit mieleen, just siksi tein korvista sen verran kapeat ja pitkät, ei kellään ole niin pitkiä tissejä, ainakaan 2-vuotiaalla ;) Ja idea ei ole omani, onhan näitä vastaavia nähty vaikka miten paljon :)

   Poista
  2. Mitkä tissit? Mitkä liivit? :D :D en saa tätä mieleyhtymään vaikka kuinka kuvia pyöritän :D

   Poista
  3. No hyvä! Mä jo vähän ehdin pelästyä, että luuleeko ihmiset, että olen pukenut taaperon tissiliivimekkoon!

   Poista
  4. Ei yhtään tissiliivit! Tosi kiva idea! :)

   Poista
  5. En kyllä mitenkään ymmärrä, miten jollakulla tulee pikkulapsen söpöstä mekosta tissiliivit mieleen. Ja jos omat ajatukset harhailee oudoissa sfääreissä, niin ihan kaikkea ei ole pakko syytää julki.
   - Henna -

   Poista
  6. Milloin mistäkin jollain tulee aina jotain härskiä mieleen, pääsääntöisesti jätän ne kommentit aina julkaisematta, mutta kieltämättä tässä mietin itsekin, että ei kai voi tulla kellään rintsikat mieleen, monenlaiset skenaariot aina mietin läpi ennen kuin julkaisen lasten kuvia.

   Poista
  7. Kommentoijat ei tunnu aina miettivän :)
   - Henna _

   Poista
  8. Ai sinä seulot näitä vastauksia. Luulin, että täällä on kaikki kirjoitukset ja että ihmiset kirjoittaa kivasti.

   Poista
  9. Seulon törkykommentit, mutta 99,9 % kommenteista päästän kyllä läpi. Ja siis toki julkaisen eriäviä mielipiteitä ym, mutta hyvin satunnaisesti tulee semmosta paskaa, mitä jätän julkaisematta, se riittänee, että olen saanut ne itse lukea :D Yleensä menevät joko henkilökohtaisuuksiin tai sitten lapsiin miittyen jotain, mitä en pidä soveliaana. Lisäksi jätän julkaisematta kaikki ylipainon ongelmista valistavat kommentit ellei niissä ole jotain viihdearvoa.

   Poista
  10. No siis sellaiset överit ja epäseksikkäät mummorintsikat. Mut eihän kukaan sellaisia lapselleen pukisi. Tai sellaisia lapsiin liittäisi. Joten pupunkorvat.

   Poista
  11. Paitsi että mummoilla ei osoita tissit ylöspäin, varsinkaan ilman olkaimia ;)

   Poista
 2. Ai että tykkään pupuvaatteista! Sieluni silmin näen tuossa mekossa myös pupunviikset, en tiedä miksi.

  VastaaPoista
 3. Ihana mekko ja väriyhdistelmä!

  VastaaPoista
 4. 6v. tyttöni sanoi kuviota kruunuksi, 4vuotias ketun sarviksi ja 8v. neitokainen aalloiksi. ;)

  VastaaPoista