Sivut

sunnuntai 25. lokakuuta 2009

Tikusta asiaa

Päivitetty versio :D

Hammastikku
En käytä. Jos jotain menee hampaan väliin, menköön. Kyllä se sieltä pois joskus tulee. Hammaslankaa kyllä käytän. Mulla on tavallista hammaslankaa, sitten semmonen varren päässä oleva lankaviritelmä, jonka nimeä en muista.

Drinkkitikku
Kun täytin 18 ja aloin käymään baareissa, ostin aina drinkkejä. En ymmärrä, miten mulla oli varaa!!! Nykyään vain siideriä ja sekin niin perkeleen kallista. Joka tapauksessa, tikku piti aina ottaa mukaan. Mulla on niitä kolme drinkkilasillista tuolla liesituulettimen päällä lajiteltuna väreittän :D Yhdessä lasissa on keltaiset, oranssit ja punaiset tikut, toisessa siniset ja vihreät ja kolmannessa mustat ja kirkkaat. Joku buumi oli tuo joskus, kaikki keräs niitä aina mukaansa :P Edelleen kyllä otan mukaani, jos sellaisen saan.

Coctailtikku
Joskus tyttöjen kanssa aina etkoillessa syötiin :) Siis coctailtikulla kaikkea pientä dipattavaa :D Se oli kivaa :)

Jäätelötikku
Joskus varhaislapsuudessa askarreltiin isosiskon ja äidin kanssa jotain kameleita (älkää kysykö, en muista itsekään, että miksi!), joiden jalat oli tarkoitus tehdä jäätelötikuista. Kaupassa oltiin muistutettu äitiä, että pitää ostaa kamelinjalkoja :) Ne kamelit eivät kyllä pysyneet kauhean hyvin pystyssä. Muistan ne vielä! Jalat olivat kai liian lähellä toisiaan. Niillä oli karvainen turkki.

Tikkupulla
Partioleireillä paistettiin nuotiolla ja syötiin hillon kanssa :) Siis semmosta pullataikinaa kaulitaan ja muotoillaan pötköksi, joka kieputetaan sitten tikun ympärille ja sitä pyöritellään nuotiossa :) Nam!

Laskutikku
Äiti usein on puhunut laskutikusta, jollaisia käytettiin silloin, kun hän oli koulussa. Minä en ole koskaan sellaista livenä nähnyt. Voisi olla ihan mielenkiintoinen tutustua semmoseen :]

10 tikkua laudalla
Ihan *piip* tyhmä peli! Koulussa pelattiin usein sitä palloversiota tästä. Kaikki meni "piiloon" koulun taakse ja kun se tyyppi tuli etsiin sieltä (koska muualta oli turha etsiä, kun muualla ei ketään ollut), juostiin toiselle sivulle ja joku nopea sitten juoksi sitten ponkaiseen ne tikut taas pitkin mäkeä. Olipas hemmetin kehittävä ulkoleikki!

Tikkula
Kaupunginosa Porissa.

Tikkurila
Kaupunginosa Vantaalla.

Muistitikku
Koulussa oli ihan ehdoton, nykyään ei mitään käyttöä, ovat vaan lojumassa jossain pölyä keräämässä.

Tikkukaramelli
Elikkä tikkari. Kiva syödä leffassa, kun kestävät pitkään :] Salmiakkitikkarit on ihania.

Makkaratikku
Oon nähnyt jollakin semmosen teleskooppivarrella! Cool. Mutta luonnonhelmassa jos sellaista tarvii, pitää se kyllä veistellä itse!

Tulitikku
Yläasteen alussa oli kovinkin hauskaa talvella pimeässä räpsiä tikkuja semmoisella tietyllä tekniikalla, että pitää sitä tikkua toisella kädellä raapaisupinnan päällä ja toisella ampaisee sen ilmaan. Se sitten syttyy ja lentää kaaressa jonnekin. Joskus päällekin, takissa oli muutamakin pieni sulanut reikä tuon takia. Ostettiin aina iso aski Pirkan tikkuja. Olipas typerää. Muutama vuosi sitten poltin sormeni kun käytin tulitikkua ja se rikkiosa irtosi ja lensi sormelle. Jäi tosi kipeä palovamma, siksi suosin sytkäriä.

Tikku sormessa
On inhottavaa :/ Mutta kyllä sen sieltä kaivettua saa, repi koko sormen jollain hakaneulalla ja sitten irrottaa tikun pinseteillä kun on tarpeeksi tarttumapintaa.

Tikkujalat
Miehillä tosi epä-hotit XP

Saapastikku
Tikut pystyyn teltan viereen, johon saappaat yöksi/päiväksi ylösalaisin, niin niihin ei sada vettä sisään :]

Perunatikku
En tiedä, mikä se on, mutta ystäväiseni käyttää jotain semmosta kokeillakseen, onko keitetyt perunat kypsiä. Mä kokeilen aina haarukalla.

Tikku-ukko
Raivostuttavia tavallaan. Mutta toisaalta hirmu hellyyttäviä.

Bluetooth-tikku
Onneksi mun koneessa on sisäänrakennettu niin ei tarvitse :D Toisaalta, en mä kyllä bluetoothia mihinkään muutenkaan tarvitse ja sitä paitsi kaikilla varmasti on nykyään sisäänrakennettu.

Tikku silmässä
"Sitä tikulla silmään joka vanhoja muistelee". Auts. Yritän aina sanoa noin, vaikka tosiasiassa olen kyllä niin hirvee vanhojen muistelija että ihme kun näkö vielä toimii :D

Denticks-tikku
Jotain koirien hampaidenhoitopuruluita. Kaikkea sitä.

Internet-tikku
Meitsillä matkailukäyttöön DNA:n mokkula. Tai mun miehen se on, koska mun mielestä sellaista ei tarvita xD Tuskaisen hidas maalla, mutta pahimpaan nettinälkään siitä voi jakaa useammallekin koneelle ja se se vasta hidasta onkin!

Tikkukirjaimet
Ala-asteella kaikki olisivat halunneet kirjoittaa tikkukirjaimilla, mutta opettajat vaativat kaunoa.

----

LISÄYS:

Tikkuperunat
Eräs ystäväni (terkkuja, jos tänne eksyt!) on aina hyvin tarkka snägäriperunoista, että onko ne tikkuperunoita vaiko poimullisia. Mulle asia on aivan sama, vaikka kait niissä jotain eroa on. Tai no, nyt kun tarkemmin ajattelee niin kyllä tikkuperunat on parempia, rapsakampia. Mutta silti ihan sama :D

----

LISÄYS2

Varrastikut
Kesällä 1999, Satakunnan partiolaisten piirileirillä; Karhuleirillä olin töissä sellaisella grillausjutulla, mitä niitten nimet on? Ne jutut, missä ne kiertää tekemässä eri hommia joka päivä? Anyways, mä olin sellaisella grillauspisteellä ohjaajana neljän muun tyypin kanssa ja grillailin joka päivä "lasten" (nuorten) kanssa mm. vartaita. Niissä oli possunlihaa, ananasta, luumuja, herkkusieniä ja jotain muutakin, en enää muista. Mutta oli kivaa :) Ylipäätään oli mukavaa olla isolla partioleirillä "töissä". Oli kaikkea kivaa iltaohjelmaa näille työläisille ja ihan oma tunnelmansa :]

5 kommenttia:

 1. Oho, melko kattava lista. En ollut todella tajunnut että tikusta irtoaa noin paljon! ;-) Ehkä voisi lisätä vielä tikkuperunat.

  Drinkkitikusta tuli mieleen kuinka ekaa kertaa baarissa ollessa menin tiskille ja tilasin viileän tyylikkäästi Cuba Libren, ja baarimikko ei tiennyt mikä se oli. Katsoi jostain ohjekirjasta reseptin. Tyylikkyyspisteet romahti saman tien.

  VastaaPoista
 2. Mulla on jossain meijän äitin vanha laskutikku!! Osasin laskeeki sillä joskus jotain... Mitä sillä nyt lasketaan, kertolaskuja, potensseja, neliöjuuria tms. Mutta yhteen- ja vähennyslaskuja ei voinu, sen muistan.

  VastaaPoista
 3. Sannika: Ei siis kannata väheksyä sanontaa: "tikusta asiaa" :D :D Hitto, tikkuperunat! Miksi unohdin ne! Pitääkin lisätä, kiitti! :D

  Mulla on edelleenkin vähän kammo tilata drinkkejä kun pelkään että baarimikko ei tiedä mikä se on. Vaikka yleensä tilaan ihan perusdrinksuja. Tai siis yleensähän juon vaan sitä kuivaa omenasiideriä xD

  Norppa: Joo, ainakin neliöjuuria ja tollasia. Hittolainen, haluaisin kyllä kokeilla! :)

  VastaaPoista
 4. Jos meinaat perunankoittelutikkukohdassa ystävälläs E:tä, niin siihen perunoiden kokeiluun käytetään siis varrastikkua, mitä sun listassa ei ollu :P Ja se perunankoittelutikku on lähes ikuinen, sitä ei varmaan olis kertaakaan vaihdettu ellen olis "vahingossa" heittäny edellistä roskiin..

  VastaaPoista
 5. Jenni: justiinsa sitä E:n tikkua tarkoitin :D Tosin en ole ikinä livenä nähnyt, mutta ollaan keskusteltu asiasta x) Ai hitto, varrastikku, pitääpä lisätä kun ehdin! (nyt nukkuun)

  VastaaPoista