Sivut

maanantai 26. joulukuuta 2016

Harmaa merinovillapaita

Me käsityöihmiset saatetaan olla vähän hassuja. Jos joku kysyy, että voisinko neuloa hänelle tai lapselleen villapaidan, vastaus on ehdoton, mutta kiltisti ilmaistu, ei. Ihan liikaa työtä, ei vaan inspaa, kun on niin paljon kaikkia omiakin projekteja.

Mutta sitten sitä saattaa kuitenkin ihan vain yllätykseksi, joululahjaksi, neuloa villapaidan, johon ehkä saattoi vielä mennä paljon enemmän lankaa, mitä oli alunperin asiaan budjetoinut, eikä se tunnu lainkaan työläältä, vaan ihan puhtaasti "ilo oli minun puolellani" -homma.

Niinpä siis tosiaan neuloin Oi mutsi mutsi-blogista tutulle Kaamokselle villapaidan. Ensin näytti, että siitä tulee liian pieni ja paita oli menossa jo omalle pojalleni, joka on vuoden nuorempi. Lopulta paita kuitenkin osoittautui sen kokoiseksi, että voin sen lahjaksi antaa, vaikka vähän arvelutti että onko se nyt aivan liian överiä antaa käsinneulottu villapaita lahjaksi. Mutta se nyt vasta tyhmää olisikin, että jättäisi antamatta siinä vaiheessa, kun sellaisen on jo neulonut! Onhan meillä kuitenkin ollut kuluneen vuoden aikana monta kivaa seikkailua.

(Kuvat ovat Elsan ottamia)


Ohje: Flax
Koko: 6-8 v
Lanka: Hjertegarn extrafine merino 70
Puikot: 5 mm
Menekki: 456 g


Paita on ihan perus raglanhihainen, mutta jujuna pääntieltä hihansuihin asti kulkee ainaoikein-kaistaleet.


Paita sai tosi hyvän vastaanoton ja sekös käsityöihmisen mieltä lämmittää! Kannatti tehdä, ja kannatti antaa! Kyllä minä omalle pojallenikin aion tällaisen neuloa, mutta vähän ohuemmasta langasta tai paksummilla puikoilla, tästä tuli nimittäin aika paksu ja painava!

11 kommenttia:

 1. Yksinkertaisen kaunis <3 ja niin on mallikin!

  VastaaPoista
 2. Tuo on todella kaunis paita! Ajaton. :)

  VastaaPoista
 3. Ihana paita ja mahtava lahja! Mielellään sitä neuloo yllätyslahjoja niille, joiden tietää niitä arvostavan :) Kun näin tän kuvan, niin aloin himoita itselleni samanlaista. Ja tästähän näkyy löytyvän aikuistenkin koot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tästä on hurjan paljon kokoja! Voi vaikka koko perhe samistella! :)

   Poista
 4. Sinä senkin hassu käsityöihminen :O)

  VastaaPoista
 5. Olipas kivasti tehty. :) Ja kaunis lopputulos. Sellainen kivan ajaton ja sekä tyyli että väri semmoset et helppo yhdistellä.

  VastaaPoista