Sivut

maanantai 26. joulukuuta 2016

Cousteau-pipo miehelle Kaupunkilangasta

Viime kesänä telttaretkellä mies esitti toiveen tupsuttomasta villapiposta ja olin tietenkin heti innoissani kirjaamassa toivetta ylös. Ja niin joulupukki toi Jacques Cousteau -pipon ohjeella tehdyn tupsuttoman päähineen, jonka kanssa voi sitten vaikka nukkua teltassa. Vaikka onhan se niin hieno, että aivan varmasti pääsee käyttöön muutenkin. Joku jo erehtyi luuleen kaupasta ostetuksi.

Lankana bloginäkyvyyttä vastaan saatu Kaupunkilangan Rotvalli, ja puikot olivat 3,5 mm.Jouduin pingottaan pipon ilmapallon päällä, koska kavennuksien jälkeen siihen jäi hassun näköinen nuppi. Yritin laittaa pipopäisen ilmapallon piiloon kuivumaan, mutta poika oli sen kuitenkin löytänyt, ja löydös oli sen verran hassu, että lakkipäinen ilmapallo lipsahti isin kuullen useaan kertaan, vaikka aina selitin, että se on yllätys, eikä yllätyksiä saa paljastaa. Onneksi vihjailu oli sen verran epämääräistä, että ei siitä tietenkään tarkalleen saanut kiinni, että mitä me oikein salaillaan. Pipo siis tavallaan säilyi yllätyksenä jouluaattoon saakka.


Kaikkia varmasti kiinnostaa, että no miten tämä Kaupunkilangan Rotvalli nyt sitten eroaa Novitan Nallesta. Koostumus ja paksuus ovat samat, ja itse en kyllä oikein osaa sanoa tähän juuta, enkä jaata. Oikein kelvollisia lankoja ovat molemmat. Uutuushaukkana tietenkin paloin halusta päästä ottaan Kaupunkilankaa puikoille, eikä tarvinnut pettyä. Tietenkään vielä ei ole omakohtaista kokemusta siitä, miten tämä kestää käytössä.


Lankaa jäi vielä toinen kerä, koska olin täysin vakuuttunut, että yksi ei riitä. Hyvin se riitti ja piposta tuli vieläpä reilun kokoinen. 

9 kommenttia:

 1. Hei, luin kahdella istumalla joulukuun blogitekstisi läpi, olipa monipuoinen kattaus ja ahkerana olet ollut käsitöiden sarallakin. Hauskimpia oli lukea mitä valokuvan ulkopuolella tapahtuu. Esim. iso kuva, missä lapset istuivat kauniiden neulepeittojen päällä ja poseerasivat joulukorttikuvaa varten. Ja nautin myös luontokuvista, niitä tulee harvemmin katseltua missään, kun yleensä, arvatenkin, seuraan vain käsityöblogeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulukuun käsitöitä on tehty jostain elokuusta asti, on siinä tosiaan melkoinen kattaus! :) Kiitos kivasta kommentista, mukavaa että viihdyit :) Ja että pidit myös luontoaiheista :)

   Poista
 2. Minä neuloin miehelle samanlaisen pipon väriä myöten Novitan Nallesta. No, ehkä mulla saattaa olla muutama virhe enemmän. Ehdin jo säikähtää, että olisiko sinun lankasi ollut parempi. Sitten luin viimeisen kappaleen, huh! Mukavaa Tapaninpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tuossakin jokunen virhe, väkisin meinaa lihasmuistista tulla 2o 2n jos hetkeksikin keskittyminen herpaantuu :D

   Poista
 3. Mulla jäi kanssa miehelle tekemääni pipoon nuppi sinne päälaelle :D En näin aika noviisina ole tajunnut pingoittaa sitä. Siitä huolimatta mies sitä ylpeänä pitää ja minä välillä koitan nykiä sitä nuppia tasaisemmaksi XD

  VastaaPoista
 4. Itselläni sama pipo samasta langasta puikoilla ja aloitin jo reilu viikko sitten, mutta pistin sen piiloon, kun ukkoni sairastui ennen jouluvapaita. Tänään hän lähti töihin ja nyt on kiire neuloa pipo valmiiksi.

  Montako silmukkaa pistit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse laitoin 120 silmukkaa ja se tuntuu passelilta.

   Poista
  2. Otin sen silmukkamäärän, mikä ohjeessa oli annettu.

   Poista