Sivut

torstai 29. joulukuuta 2016

2016, yleiskatsaus

Aion tehdä useamman vuosikoostepostauksen, pahoitteluni heille, jotka eivät niistä tykkää. Itse kuulun siihen ryhmään joka vesi kielellä odottaa lempparibloggaajien vuosikoosteita, koska ne nyt vaan ovat aivan parhautta!

Tässä ensimmäisessä osassa on yleisesti ottaen noston arvoisia asioita blogin aihepiireistä vuodelta 2016.

Vuosi alkoi muutamalla isommalla hankinnalla, kun lasten 3,5 vuoden ikäerosta huolimatta hankittiin tuplarattaat. Ja voi pojat, en ole päivääkään katunut! Postaus, jossa kerroin kokemuksistamme tästä asiasta, on jostain syystä koko vuoden 13. luetuin merkintä.


Toinen iso hankinta, oli uusi ompelukone, sillä vanhani meni lopullisesti rikki. En ole tehnyt erillistä postausta enää jälkikäteen, mutta kerron nyt tässä, että minulla ei ole kertakaikkiaan mitään pahaa sanottavaa tästä koneesta! Mutisematta ompelee kaikki vähän liiankin paksut asiat ja turhankin uskaliaat revittelyt, mutta tekee myös tuosta noin vaan napinlävet yhdellä painalluksella ja ompelee napitkin paikoilleen. Huippuvekotin ja niin kauniin värinenkin! Saumuriparkani ei kestänyt revittelyjäni yhtä hyvin, vaan se levisi ja korjaus maksoi paljon. Auts auts auts.


Myöhemmin sain pyytämättä ja yllättäen blogiyhteistyönä Elfan työpisteen ompelujutuilleni!


Kevään tullen iltani mullistuivat täysin, kun suomalaiset neulepodcastit täyttivät Youtuben! Netflix, Ruutu+, HBO sun muut laitettiin pois ja siirryin neulevideopodcastaddiktiksi. Vaikka niissä totuuden nimissä on paljon asioita, jotka ärsyttää, ovat ne kuitenkin jollain tapaa niin parasta, että nostan sen vuoden parhaaksi ilmiöksi heti Pokemon Go:n jälkeen. Syksyllä listasin blogiin sen hetkisiä suosikkejani podcasteista ja postaus aiheutti melkoisen piikin kävijätilastoissa.


Kesällä tosiaan tuli Pokemon Go, ja se on kyllä heittämättä paras juttu, mitä viime vuodesta äkkiseltään muistan. Niin saatiin tämänkin mamman ahteri ylös sohvalta ja lapsia raahattiin isän ja äidin Pokemonien takia kaikkialle Suomenlinnaa ja Seurasaarta myöten ja ne harvat "oma aika" -hetket menivät välillä Töölönlahtea kiertäen ja vielä harvinaisemmat parisuhdeajat istuttiin Ruttopuistossa. Toisinaan on mennyt peli vähän liikaa tunteisiinkin, vaikka en perusluonteeltani erityisen kilpailuhenkinen olekaan, niin kyllä se kalvaa ja paljon, kun toiselle tulee paremmat monnit kuin itelle!


Kesällä inspiroiduin aivan älyttömästi Ylen Metsien Kätkemä -sarjasta ja aihe on pyörinyt ainakin kolmessa postauksessa, joista "Metsien kätkemä fanimyssyt" on koko vuoden neljänneksi luetuin. Sarjan ansiosta tehtiin myös retki Lohjalle Karkalin luonnonpuistoon ja Paavolan Tammelle.


Tänä vuonna täyttyi monta retkihaavetta, käytiin telttailemassa, jopa kahdesti, ja pääsin käymään Kolilla.


Pääkaupunkiseudun jutuista ehdottomasti mainitsemisen arvoista tältä vuodelta on se, että Lasten kaupunki on auki taas (jee), Vallisaari avattiin yleisölle, ja Luonnontieteellinen museo liittyi Museokortin piiriin.


Kierrellään tosiaan aika paljon museoissa ja tänä vuonna mieltä lämmitti aivan erityisesti Kiasmassa ollut Ernesto Neton näyttely. Käytiin lasten kanssa siellä useammankin kerran. Museokorttia ei kyllä voi liikaa hehkuttaa. Kässäihmistä ilahdutti myös pinkki virkattu talo Keravalla.


Kässähommista sen verran, että virkattu vaunulokerikko ylsi koko vuoden toiseksi suosituimmaksi postaukseksi, ja "Reissuvarusteita" -postaus, jossa lokero myös oli mainittu, kolmanneksi suosituimmaksi. Kaikkia nyt varmaan kiinnostaa, että no mikä se kaikista suosituin postaus oli. No, se oli 1-vuotiaan helmineulepipo ja tuubihuivi.

Käsitöihin palaan kuitenkin vielä omassa koostepostauksessaan.

Mutta hei, oliko Neulefestarit jo mainittu? Ai ei. No, nyt on!

Vuoden junahommat nopeasti vielä. Matkustettiin Ukko-Pekalla ja Leenalla. Lähiliikenteeseen ilmestyivät violetit Flirtit, ja käytiin Tallinnassa ihmettelemässä samaisia junia oransseina! Meille uutena kohteena käytiin Kovjoen museorautatiellä ja jäbä onnekas sai joulupukilta ihan oikean pienoisrautatiealoitussetin!


Semmoiset jutut olivat päällimäisenä mielessä kuluneesta vuodesta. Erilliset postaukset retkistä ja käsitöistä vielä tulossa. 

4 kommenttia:

 1. Onko tuo Singer metallinen vai muovinen? Näyttää tosi hyvältä ja Singerinä varmasti mmyös on hyvä peruskone. Voisi laittaa hankintalistalle, kun oma muovirimpula kone nimittäin kanssa rikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muovia tämäkin on. Mutta oikein hyvä peruskone omiin tarpeisiini.

   Poista
 2. Vuosikollaasit on parhautta! <3 Iloisen näköistä ja reipasta menoa näyttää vuosi olleen - ja kivoja kuvia siitä tulleen.

  VastaaPoista