Sivut

perjantai 30. joulukuuta 2016

2016 - rakkaudesta kotimaan luontoon

Tajusin juuri, että tänä vuonna ei olla käyty ulkomailla kuin yhden ainoan Tallinnanristeilyn verran. Vanhana jatkuvana ulkomaanmatkakuumeilijana olen nyt ollut aivan totaalisen lumoutuneena lähimatkailuun. Euroopan kaupunkien kiertely oli, ja olisi varmasti edelleen, aivan uskomattoman kivaa (puhun nyt vain Euroopan kaupungeista, sillä sen laajempaa kaukokaipuuta minulla ei ole koskaan ilmennyt), mutta pienten lasten kanssa lähteminen (ainakaan yhtä pienellä budjetilla, mitä nuorena aikuisena pystyi matkustaan) on tuntunut hankalalta. Ei se mitään, sillä mielelläni on uskomaton kyky kääntää tällaiset tilanteet voitoksi, ja olen siis niin hurahtanut kotimaan kohteisiin, että en muuta haluakaan, kuin kiertää niitä. Valinnanvaraa on aivan loputtomasti! Erityisesti Suomen luonto on hytkähdyttänyt, kuka tässä nyt mitään Välimerta kaipaisikaan! Tässä parhaat palat kuluneen vuoden ajalta, nauttikaa!
Ensi vuonna toivon mukaan lisää, ja enemmänkin! Kuten näistä kuvista hyvin huomasi, tähän hommaan sopii jokainen vuodenaika :)

13 kommenttia:

 1. Oliks tuo yks pajarin haudalta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, mikä on Pajarin hauta, joten ei taida olla. Toki kiinnostuin, ja googletin. Ja näin ollen varmistan, että ei olla käyty siellä :D Jos tarkoitit kuvaa, jossa kivinen reitti korkealla, ja molemmilla puolin järvi, niin se on Outokummusta.

   Poista
 2. Luontomatkailu onkin ihan parasta juurikin lasten kanssa. Lapsillekin jää niistä kivoja muistoja. Kun seuraavan kerran retkeilette Kotkan suunnalla, suosittelen myös Valkmusan luonnonpuistoa Pyhtäällä ja Kukuljärven reittiä Ruotsinpyhtäällä. Niistäkin löydät tietoa Googlettamalla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykin muistaa nuo kohteet semmoisella kerralla, kun ollaan omalla autolla liikenteessä Kotkan suuntaan :) Kiitos vinkistä!

   Poista
 3. Upeita kuvia! Jotenkin tuli semmoinen fiilis, että pitää päästä hetikohta metsään.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metsään siis! Munkin oli pakko päästä heti retkelle, sen verran nosti retkikuumetta tämä kuvien selailu!

   Poista
 4. Teillähän on ollut oikeaa elämysmatkailua tänä vuonna!

  VastaaPoista
 5. Upeat kuvat upeista kohteista ja ihmisistä :)

  VastaaPoista
 6. Hienoja kuvia, joista ihan kaikkia en edes muista nähneeni aikaisemmin (huono muisti?). Suomessa on paljon kauniita paikkoja ja niissä kivoja yksityiskohtia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei nuo kaikki välttämättä ole missään ennen näytillä ollutkaan, en jaksa kirjoittaa blogiin semmoisista retkistä, mistä ei ole oikein yhtään mitään sanottavaa ja vain yksi kelvollinen kuva, tai jos olen kirjoittanut samasta kohteesta jo monta kertaa ennenkin :D Sellaisiakin kun siis kuitenkin tehdään.

   Poista
 7. Ihania kuvia ja upeita paikkoja!

  VastaaPoista