Sivut

torstai 29. huhtikuuta 2021

Reed-paita lyhythihaisena

 Kirja saatu: Laine publishing

Tämän vuoden alussa julkaistiin Anna Johannan neulekirja, Onnensäikeitä (saatu PR-lahjana) ja niin pitkään mietin kahden villatakin välillä, että päädyinkin tekemään aivan muuta. Nimittäin paidan. Ja koska on jo kevät pitkällä, tein siitä lyhythihaisen ei-villavillaisen.


Malliksi valikoitui tosiaan Reed ja langaksi valitsin korona-ajan klassikon eli Novitan, koska on muka jotenkin niin hankala nettikaupoista lankoja valita ja kaupoilla ei nyt juurikaan tule käytyä. Paitsi siellä lähikaupassa. Niin, valitsin Novitan Woolly Woodin, se on isoimmaksi osaksi Tenceliä ja loput merinovillaa, se kiiltää melkeinpä jopa ylellisen kauniisti, joten siitä sai tosi kauniin paidan, mikä ei ole kuuma.  Muokkasin tosiaan ohjetta sen verran, että hihat ovat lyhyet ja helma suora.


Kyllä, tuntuu oikein mukavalta päällä ja ekasta pesustaankin selvisi priimana.


Auringon kirkkaus se yllätti taas kerran keväiset neulepaitakuvaajat, joten nyt on aika ylivaloittunutta settiä.


Kokoa pienempi olisi varmasti mennyt vähän paremmin, mutta oma moka, kun otin ohjetta paksumman langan ja ilman mallitilkkua ajattelin tietäväni, mihin osuu. Tai no, arvaavani riittävän lähelle. Oikein hyvä tämä on tänkin kokoisena.


Paita kyllä selkeästi kaipaisi kuvausmiljöökseen jotain klassisen kaunista arkkitehtuuria vantaalaisromantiikan sijaan, mutta olen silti aivan tohkeissani näistä rautatiekuvista.


Ja siitä, miten siistiä ja tasaista mun kirjoneulekäsiala on.


Joten kyllä kelpaa taas.


4 kommenttia:

  1. No todellakin kelpaa! Ihana paita ja upeat värit valitsit siihen. t. Anni

    VastaaPoista
  2. Upea kuosi Anna Johannalta, Omaperäisen näköinen. Ja hyvät värit olet valinnut. :)

    VastaaPoista
  3. Tämäkin on kaunis pusero ja kauniit värit!

    VastaaPoista