Sivut

sunnuntai 10. maaliskuuta 2019

Piece Out, vielä ainakin tämän kerran

Stephen Westin Piece Out -pipo on yksi niistä harvoista neulemalleista, mitä tulee tehtyä kerta toisensa jälkeen. Se on mun mielestä tosi hieno ja olen tehnyt sellaisen niin aikuiselle miehelle, kuin alle puolivuotiaalle vauvallekin. Vauvojen ja taaperoiden pipoihin olen lisännyt myös tupsun, mutta nyt eskarilainen halusi ilman.


Pipo on rikottua joustinta eli se istuu hyvin. Matala malli ei pussita niskasta, mikä miellyttää ainakin tätä lasta, joka tykkää vetää pipon niin syvälle päähän, kuin menee (eli käytännössä aina silmille asti).  Intarsialla tehty yksityiskohta virkattune reunuksineen on kiva pieni juju. Napit olen aina ommellut suoraan paikoilleen, enkä ole tehnyt napinläpeä.


Paksusta langasta pipo valmistuu todella nopeasti, jos vaan menee kokovalinta kerrasta nappiin. Itselläni ei mennyt. Muistan tehneeni kokoa S silloin kun esikoinen oli max kolmevuotias. Nyt tein M-koon ensin ja siitä tuli aivan liian iso. Ei auttanut kuin purkaa ja tehdä samaa kokoa kuin ennenkin. No, se olikin silloin vähän reilun kokoinen ja käsialakin on varmasti muuttunut. Pipoissa on aina niin pienestä kiinni sen istuvuuden kanssa. Vanha pipo oli kuitenkin todella todella kulahtanut, joten tarve uudelle tuli senkin puolesta, olkoonkin sitten samaa kokoa.


 Lankana tässä on tummansininen Drops Big Merino, harmaa on kaksinkertaista Novitan baby merinoa ja turkoosi jotain jämää, muitaakseni Dropsin Cotton Merinoa, kaksinkertaisena sekin. Puikot 5 mm (hatun reunassa 4 tai 4,5 en muista varmaksi).

Pipo laitettiin päähän 1,5 euron korvausta vastaan. On vielä liian kiintynyt talvipipoonsa, joten käyttöön ei vielä tullut. Tämäkin tosin paksua matskua ja varmasti lämmin, mutta istuvuutensa puolesta enemmän keväinen, kuin talvipiponsa.

2 kommenttia:

  1. Kiva pipo, etenkin tuo nappi-virkkausjuttu tuossa edessä. Pojassa alkaa olla ammattilaismallin vikaa: kuvaussopparit ja -palkkiot oltava kohdillaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kyllä tän ikäiselle pitää jo korvaus maksaa varten vasten poseeraamisesta, jos ei kuvattavan vaatteen pitämisestä päästä yksimielisyyteen.

      Poista