Sivut

lauantai 10. helmikuuta 2018

Niina Laitisen sukkakirja

Kirja saatu arvostelukappaleeksi kustantajalta (Moreeni)

Niina Laitinen, pakko ihailla! No tietenkin kauniiden sukkamallien vuoksi, mutta myös siksi, että hän tosissaan panostaa täysillä ja järjestää kerta toisensa jälkeen mitä suositumpia yhteisneulontoja upeista kirjoneulepolvisukista. Eikä siinä tosiaan kaikki, vaan hän tarjoaa ohjeen moneen eri kokoiseen pohkeeseen ja jalkaan. Ja jaksaa vastata samoihin kysymyksiin yhä uudelleen ja uudelleen. Ihan ilmaiseksi. On hänellä kyllä myös maksullisiakin sukkaohjeita, erilaisia pintaneuleita ja pitsejä. Vaikka niitä voisi toki itsekin etsiä paksuista mallikertaraamatuista, on se aina kiva, jos joku on tehnyt sen työn puolestasi, sovittanut mallin sukkaan ja kirjoittanut sen ohjeeksi. Niina on löytänyt markkinaraon suunnitellessaan sukkia myös suomalaisen valtaväestön makuun, eli paksummillekin langoille. Ja tosiaan suomen kielellä. Ja nyt sitten viimein on tarjolla myös kirja (Villasukkien vuosi) kaikille meille, jotka hipelöivät mielellään kirjan sivuja pelkän sinivalon tuijottamisen sijaan.


Kirjan valokuvat ovat hyvin erilaisia, mihin Niinan verkkojulkaisuissa on tottunut. Se hämmensi aluksi, sillä vaikka kuvat ovat kyllä todella kauniita ja mun mielestä ihan informatiivisiakin, ovat ne kuitenkin tosiaan ihan eri tyyppisiä, kuin ne valkoista taustaa vasten otetut kuvat, joihin ainakin minä olen Niinan malleissa tottunut. En siis olisi tunnistanut välttämättä suunnittelijaa, jos olisi annettu kirja ilman tekijän nimeä kouraan. Mutta eipä sillä mitään merkitystä ole, sitä vartenhan se kirjailijan nimi siinä kannessa lukee! Ja tosi upeitahan nämä kuvat siis ovat, ei sillä.Sukat ovat todella kauniita.


Ohjeita on eri paksuisille langoille ja pitääkin antaa erityismaininta siitä, että kirjan alussa on lueteltu niin kirjassa käytetyt langat, kuin lankakaupoista helposti löytyvät vastineet samoille paksuuksille. Etenkin kokemattomammille langan pyörittelijöille kullan arvoista informaatiota.


Toinen suurta kiitosta ansaitseva asia on isokokoiset neulekaaviot. Vaikka omissa silmissäni ei todistettavasti ole mitään vikaa (vielä), kyllä se silti on melkoisen hankalaa välillä pieniä kaavioita tihrustaa. Tämän kirjan kaavioita näkee katsoa vähän kauempaakin!

Kyllä tästä kirjasta tulee varmasti neulottua sukat jos toisetkin.

3 kommenttia:

 1. Tämä kirja olisi ihana saada! Aika moneen tarpeeseen kyllä löytyy sukkamalleja Niinalta, muutaman parin vasta ehtinyt itse neuloa, mutta monta jonossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olen tainnut neuloa vain yhden mallin Niinalta, mutta tästä kirjasta kyllä tulee varmasti jossain vaiheessa tehtyä useampikin.

   Poista
 2. Tällee off topic juttutoivetta pistelen: ois kiva lukea kännykkä sovelluksista juttua. Mitä sovelluksia sinä käytät arjessa ja omat kokemukset ja kenties vinkit sovelluksiin ylipäätään :) podcast vinkit ois kans jee, ja niitä olet tehnytkin, mutta ei ollut ajankohtainen silloin itselle niin ei jäänyt mieleen, mites ne postaulset helpoiten löytäisin? T.Sariskainen

  VastaaPoista