Sivut

torstai 21. lokakuuta 2010

Tuntemattoman sotilaan villasukat

Sotilaskotiliitto täyttää ensi vuonna 90 ja haluaa ilahduttaa vuonna 2011 varusmiespalvelukseen astuvia henkilöitä käsin kudotuilla (NEULOTUILLA!) villasukilla. (haaste täällä)

Tottakai tällainen lämmittää sydäntä. Olen jotenkin aina sympannut varusmiehiä. Lisäksi ne ovat lähes poikkeuksetta älyttömän hyvän näköisiä niissä lomapuvuissaan! (Hyi Norsis sua!) Sotilaskoti vasta sympaattinen onkin, munkkeja, omnomnom. Ei mutta ihan vakavastikin, harvoin tuntee yhtä suurta sellaista "teen tämän sydämestäni" -tunnetta kuin neuloessa villasukkia kokoa 46 (Norsis, isojalkaisten puolesta!) tuntemattomalle varusmiehelle. Tuli niin älyttömän hyvä mieli ja hyvä fiilis. Ja jotenkin arvokas olo. Ihan kuin ne varusmiesraukat eivät pärjäisi talvella metsässä ilman MINUN neulomiani sukkia. Olen aina vähän kyyninen hyväntekeväisyyden suhteen että minne avustukset oikeasti päätyvät mutta tässä tapauksessa luotan täysin siihen että sotilaskodin työntekijät eivät myy näitä tiskin alta jossain torilla vaan menevät oikeasti sinne minne ovat luvanneetkin. Tulin tästä projektista niin hyvälle mielelle että mieluusti neuloisin vielä toisetkin! Sukkia tosin kuulemma (jonkin lehtijutun perusteella) on tullut kuin sieniä sateella enkä kyllä ihmettele. Ehkä moni muukin nainen on tuntenut lämmön sydämessään ajatellessaan niitä maihareissa palelevia varpaita.

Mutta itse asiaan, ohjeistus oli siis tällainen:

*Materiaalina tulee käyttää villa- tai villasekoitelankaa, esim. Novitan Seitsemän veljestä.
*Langan väri ja raitojen määrä varressa on vapaavalintainen. Sukkien värin tulee olla kuitenkin maastopukuun sopiva.
*Sukan varren pituus 20 cm.
*Toivomme, että kirjoitat paperille henkilökohtaisen viestin varusmiehelle, jonka laitat sukan sisään.
*Solmi langanpätkällä sukkapari yhteen ja laita langanpätkään roikkumaan sukan kokotieto. Eniten tarvitsemme sukkia kokoa 43-45, mutta muitakin kokoja tarvitaan.
*Paketin voi lähettää lähimpään sotilaskotiyhdistykseen tai Sotilaskotiliittoon. Pakettien päälle tulee kirjoittaa: "Operaatio Tuntemattoman sotilaan villasukat".No niin, nyt näissä on sitten tyttöbakteereita!


Ja nyt soi päässä Porilaisten marssi 8D

Näihin sukkiin sain kulutettua metsänvihreän langan joka on aivan ihanan väristä mutta itse henkilökohtaisesti suosin kuitenkin kirkkaampia/raikkaampia värejä (miksi sitten olen ostanut sitä? Siinäpä kysymys). Jämälangoista löytyi sopivia raitavärejäkin :)

Joku kehitti tästä varjokampanjan "sukat tuntemattomalle sivarille" tms johon en nyt todellakaan linkitä koska olen niin tuohtunut siitä että kehtaavatkin matkia. Se on kuitenkin hei sotilaskotiliiton 90-vuotisjuhlavuosi!!!

16 kommenttia:

 1. Noi on ihan mahtavat! Hihittelin täällä sun jutuille, kiitos tästä illan piristyksestä!

  Mä muuten aina kudon, vaiks pitäis neuloa...

  VastaaPoista
 2. Nooruska: Tuli kyllä komeet, oikein perinteiset mummon tekemän näköiset :D Mäkin käytin ennen AINA sanaa "kutoa" mutta nyt kun oon oikein bloggaaja aiheesta niin pyrin käyttään oikeita termejä, höhö xD

  VastaaPoista
 3. Mä oon nyt aika katkera siitä, ettei mun inttiaikana ollut tuollaista kampanjaa (ja juhlavuotta). Snif. Kunnon villasukat ois ollu metässä aika mahtavat! Mulla tietty on se siro naisen jalka, vaikka oli kyllä monilla pojillakin sama koko 38-39. Noh, pärjäs niillä pv:n ohuilla villasukilla sentään niin ettei jalat ihan jäätyny.

  Jos osaisin kutoa, kutoisin satavarmasti itelleni nyt tollaset maastonväriset villasukat.

  P.S. Kokeiles päähän soimaan Jääkärinmarssia, se on vielä hienompi ku Porilaisten marssi. :)

  VastaaPoista
 4. Jose: Aina ei voi voittaa :/ Uskon että sotilaskotiaktiivit ovat neuloneet myös naisten kokoja :) Itse tosiaan halusin sympata ei-standardikokoista miehen jalkaa tällä kertaa xD Mut joo, esim mun miehellä on saman kokoinen jalka kuin mulla, tosin minä olen tässä tapauksessa se isojalkainen xD (41/42)

  Ja joo, Jääkärinmarssi on soinut myös päässä näiden sukkien valmistusprosessin ajan :D

  VastaaPoista
 5. mielenkiintoista, taidanpa viikonloppuna tehdä kurkkusalaatin väriset sukat. :)

  VastaaPoista
 6. "*Toivomme, että kirjoitat paperille henkilökohtaisen viestin varusmiehelle, jonka laitat sukan sisään."

  Noi toimii siis myös lilliputtivarusmiesten (mikrosotiin) makuupusseina :D

  VastaaPoista
 7. Mitä muuten kirjoitit siihen lappuun? Sukissa on ihan klassikkomeininkiä.

  VastaaPoista
 8. Damn, taas yksi syy lisää, miks haluisin armeijaan. Tosin mummohan varmaan tekis minulle haluamanilaiset villasukat, mutta oisin halunnu nimenomaan jonku mystisen henkilön tekemät sukat VIESTILLÄ! Ihana idea! Suunnittelin tässä muuten, että tekisin joululahjasukat omalle varusmiehelleni, mutta taidan päätyä siihen ratkaisuun, että villasukat on jo liian extremeä minulle...

  VastaaPoista
 9. Hienot oot kutonut! (Pidätän itselläni oikeuden käyttää murteellista termiä.)

  Toi on kyllä hieno projekti, pitäisiköhän itsekin ryhtyä... vaikka ne sotapojat tuntuu nykyään niin nuorilta, ovat tuntuneet noin 20-vuotiaasta asti, hmm. Muistan, kun ne oli omasta mielestäni aikuisia, mutta silloin olinkin kymmenkesäinen. Hehee.

  VastaaPoista
 10. Anonyymi1: Hihi :)

  Anonyymi2: Mietin ite ihan samaa :D

  Bubble: Niinpä! :)

  Sannika: Kirjoitin vähän mukauttaen sen esimerkkiviestin mikä niillä oli siellä sivuilla. En kehdannut alkaa hirveästi sooloileen :D Ja noista sukista tuli kyllä tosi perinteisen näköiset xD Mutta itse ainakin tykkään perinteisistä :)

  Nauski: Sun pitää osallistua johonkin "salainen sukkaystävä" -vaihtoon jos haluaa randomilta sukat :) Kait sellaisia on x) Ei villasukat ole liian extremeä, mieti että ala-asteellahan sellaiset jo neulotaan :) Itse asiassa sukat on tosi helpot kun ei tavi kikkailla nurjan neuleen kanssa ollenkaan (muuten kuin kantalapussa)

  Vimps: Sotapojat on aina ihania. Teininä ne oli niin ihanan aikuisia ja nyt löytää itestään puumanaisen piirteitä kun näkee niitä jossain. Nuoria ja komeita, ah :D Ja toi projekti on kyllä hieno, ja hellyyttävä. Tulee sellainen fiilis just kuin Sillanpään marssilaulussa

  "Siis te lapset ja vanhukset
  Ja te äidit ja morsiamet
  Niin kauan teillä on suojattu lies
  Kun on pystyssä yksikin mies"

  Niin että kotona ootellaan itku silmässä ja neulotaan sukkia rintamalle x)

  VastaaPoista
 11. Juuh...vissii alkaa nuo rhormoonit jylläämää ku mie tääl nyt sit tippalinssis alahuuli väpättäen mietin niitä pikkupoikia (ja tyttöjä) maihareissa SNIF SNIF kylmässä metässä ja miten onnellisia ne voi olla lämpösistä villasukista. SNIF.... :D

  Ja viel se Jääkärimarssi...."Syvä iskumme on, viha voittamaton...." On muute aika hienon kuulosta mieskuoron (etenki veteraani sellasen) laulamana... Snif ja niiskis, onpa nyt herkkää :)

  VastaaPoista
 12. Hihi, aika valtavat kyllä on! Mä en ollutkaan tämmösestä kuullut, ainoastaan sivareille villasukat -kamppiksesta :)

  Mies oli niin kaukana intissä ettei tullu käytyä mutta kun se oli Tilkassa sairaalassa niin siellä sit kävin vetämässä munkkeja ;D

  VastaaPoista
 13. "Joku kehitti tästä varjokampanjan "sukat tuntemattomalle sivarille" tms johon en nyt todellakaan linkitä koska olen niin tuohtunut siitä että kehtaavatkin matkia."

  Tähän nyt sanoisin, että ei se ole keneltäkään pois, että muutama sivarikin saa villasukat. Ja annettakoon tässä yhteiskunnassa kuitenkin vapaus nuorille valita suuntansa, helpoin tiehän se on puoli vuotta armeijaa käydä.

  Valitettavasti nyt lähti blogisi tämän sivaridissauksen takia pois subscribestä. :(

  VastaaPoista
 14. Jes, päivän hyvä työ! :D Pitäisiköhän itsekin yrittää... Itse kyllä neuloisin mielummin sukat sivarille ;) Harvinaiset kivan näköiset noista kuitenkin tuli!

  VastaaPoista
 15. Anni: :'D Niin, kyllä tässä tippa linssiin tulee kun oikein rupeaa miettimään :D

  Onneli: Mulla oli lukioikäisenä poikaystävä intissä naapurikunnassa niin jokusen kerran tuli käytyä vetämässä munkkeja sotilaskodissa :D

  Anonyymi: No tervemenoa sitten vaan jos noin herkkänahkainen olet! Ei mulla ole mitään sivareita vastaan, mä nyt vaan symppasin varusmiehiä enemmän tässä sukka-asiassa. Ja ei sekään keltään pois ole jos varusmiehet saa sukat niin mun mielestä on lähinnä lapsellista matkia sivareille jotain vastaavaa kun kyse kuitenkin oli _sotilaskodin_ juhlavuodesta. Mut what ever.

  Inka: Kannattaa kokeilla, tulee niin hyvä mieli :)

  VastaaPoista