Sivut

lauantai 29. heinäkuuta 2017

Äiti, millainen on sukellusvene sisältä? No, käydäänpä katsomassa!

Viikon päästä on viimeinen hoitovapaapäivä, todennäköisesti viimeinen sellainen ikinä. Olen kyllä monet kerrat kiitellyt itseäni siitä, että asutaan täällä Vantaalla pienten lasten kanssa. Nuorempana kun siis olin ehdottomasti sitä mieltä, että jos lapsia tehdään/saadaan, niin ei missään nimessä jäädä Pääkaupunkiseudulle heitä kasvattaan. Onneksi mielipiteitä saa muuttaa, sillä onhan tämä ollut aivan kertakaikkiaan mahtava paikka viettää pikkulapsiaikaa. Tuli nimittäin esikoisen kanssa yksi päivä puheeksi sukellusveneet ja kysymyksiä aiheesta riitti niin paljon, että lähdettiin sitten katsoon sukellusvenettä!Suomenlinnassa ollaan käyty monen monet kerrat, mutta ei koskaan siellä sukellusveneessä. Suokkiin ei maksa mitään matkustaa, kun esikoinen pääsee alle 7-vuotiaana ilmaiseksi ja itse matkaan kuopuksen rattaiden siivellä ilmaiseksi. Miehellä on töidensä vuoksi joka tapauksessa kausilippu julkisiin. Ja meillä molemmilla aikuisilla on Museokortit ja sukellusvene Vesikko on sekin yksi museokorttikohteista. Ja hyvä niin, sillä en kyllä olisi viitsinyt näin nopeasta sukellusveneessä piipahtamisesta pääsylippua maksaa. Lapset pääsivät ilmaiseksi. Onneksi siis päätin vielä uusia Museokortin kolmanneksikin vuodeksi!


Sukellusvene oli no, ahdas, hyvin ahdas. Ei siellä pystynyt oikein mitään tekstejä lukeen, kun oli aina jonkun tiellä, joten kaikki fakta ja teoria jäi väliin. Mutta nähtiin kuitenkin sukellusvene sisältä ja olihan se todella vaikuttava lapsille. Ei siis tosiaan ole normi laiva, joka meneekin veden alla, vaan ihan eri systeemit. Ahtaus yllätti itsenikin.
Sukellusvenevisiitin jälkeen suoritimme tietysti perinteisen ja asiaan kuuluvan luolien kiertämisen Kustaanmiekassa ja Kuninkaan portin huudeilla. Ja lauttamatkat itsessään ovat lapsille tosi kivoja.Ihanaa on tämä mahdollisuuksien määrä, mitä meillä täällä on lasten kanssa pienellä budjetilla retkeillä (myönnän, että myös isommalla budjetilla, mutta tämä lysti oli täysin ilmaista). 

2 kommenttia:

  1. Tämä on kyllä pääkaupunkiseudulla asumisen ihanuus! Esikoisen hoitovapaa-aika kului Porissa, joka ei sekään Suomen mittakaavassa ihan pieni ole, mutta eipä kyllä retkikohteita näin riittänyt. Plus että bussissakin piti maksaa rattaiden kanssa...


    Kiitokset taas retkiraportista, näitä on aina kiva lukea ja monta vinkkiä on tullut myös välillä testattua, mm Fallkulla viimeksi.

    VastaaPoista
  2. Onpas tosiaan kaikin puolin edullinen ja kutsuva kohde ollut!

    Jännää, jännää, uskaltaisikohan itse käydä noin ahtaassa paikassa... vaikka selvisihän Raamatun Joonakin valaan vatsassa hetken aikaa.

    VastaaPoista