Sivut

keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

Ähtäri Zoo ja kotieläintila

Minulla on tapana suunnitella jos jonkinlaisia "elämysmatkoja" ja viime kesälle olin suunnitellut, että tehdään "Lomamatka 80-luvulle" eli otetaan vanhemmiltani lainaan vanha Saab, Oran retrorattaat, puetaan lapset meidän vanhoihin vaatteisiin ja ajellaan ilman navigaattoria Ähtäriin, koska sehän on tosi kasari paikka. No, lomamatka 80-luvulle jäi toteuttamatta, mutta tänä kesänä lähdettiin Ähtäriin ihan tämän vuosituhannen autollamme, omissa vaatteissamme ja vuoden 2017 Oran matkarattailla ja navigaattori heiluen. Itse asiassa oikein kahden auton voimin, sillä vanhempani olivat mukana myös. Paikan päällä Ähtärissä jouduin samantien toteaan, että nyt ollaan 80-luvusta kaukana! Päällepäin näytti, että kaikki oli uutta ja uutta rakennettiin koko ajan lisää. Rakennus, jossa oli matkamuistomyymälä, kahvila ja vessat, ei voinut mitenkään olla vielä kovin vanha, se jopa tuoksui uudelta. Kaikki kyltit eläinaitauksissa olivat todella hyvässä kunnossa, en tajua miten olin kuvitellut niiden kasvavan sammalta. Siis enhän minä ole käynyt Ähtärissä viimeksi kuin 90-luvun alussa luokkaretkellä. Ainoa asia, mikä muistutti sitä, mitä olin kuvitellut, olivat nämä Fujifilmin valokuvausseinät.


Ihan ensimmäiseksi Ähtärissä menimme kotieläinpuistoon, joka oli niin uudenkarhea, että se ei ole voinut olla siinä vielä kauaa. Se oli ihana! Kotieläimiä, piioiksi pukeutunutta henkilökuntaa, joista yksi kehräsi rukilla lankaa tilan lampaiden villasta. Oli tosi paljon kivaa tekemistä lapsille, poniratsastuksen ja hevosajelun lisäksi siis. Keppihevoset ja nyrkkipyykki olivat meidän lasten mieleen erityisesti. Tuvassa oleva kahvila oli tosi suloinen.
Kotieläintilan jälkeen lähdetiin kiertään itse eläinpuistopuoli. Ihana kävelyreitti metsässä. Karhut, pöllöt ja saukko olivat lasten lemppareita. Lasten kanssa kun matkassa oltiin, niin tottakai toinen huusi jotain harmituksen aiheuttanutta asiaa ensimmäisen puolikkaan matkasta ja kun rauhottui, aloitti toinen, mutta sellaista se on. Silti meillä oli tosi kiva päivä Ähtäri Zoossa!

Koti(mummula)matkalla piti tietenkin poiketa vielä Keskisillä, kun siinä lähellä sijaitsee, ja siinä on myös paikka, minkä voisi sisällyttää johonkin nostalgiateemamatkaan "Lomamatka 90-luvulle", ellei sekin olisi laajentanut ja nostattanut imagoaan aivan valtavasti. Hitsi, että mä jollain tapaa tykkään aivan sairaasti siitä suuruuden meiningistä siellä! Että vedetään ihan överiksi julkisivut, tarjotaan lapsille ilmainen tivoli ja pystytetään pihaan Suomen suurin Muumileikkipuisto. Ja se leikkipuisto oli oikeasti aivan huikea! Ja niin hyvin suunniteltukin, oli vain yksi portti vartioitavana ja sen edessä valtavasti tuoleja aikuisia varten ja sitten alemmalla tasolla itse leikkipuisto. Meidän lapset ystävällisesti kuivasivat takamuksillaan kaikki rankkasateen kastelemat liukumäet toisia leikkijöitä varten. Meillä oli varahousut matkassa, niin ei tarvinnut jäädä hauskasta paitsi.


5 kommenttia:

 1. Olisikohan mummini saanut ajatuksiinsa, että nyrkkipyykki tulee olemaan ihanan nostalgista, kun sitä aikanaan teki! Kiitos kirjoituksistasi! Retkikuume nousee juttujasi lukiessa. Mukavia kesäpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, mietin ihan samaa! Mutta lapset rakastaa vesileikkejä, tuleepa samalla historia tutuksi :D

   Kiitos paljon! Ja kiitos samoin! :)

   Poista
 2. http://www.elainpuisto.fi/
  käykää tuolla joskus, jos ootte siellä päin. Pitäs iteki taas käydä, uudistunut kuulemma. Ehkäpä elokuussa ehtii...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just ajettiin noilta huudeilta sunnuntaina kun mentiin Oulusta mun porukoille! Oli tarkoitus poiketa matkalla jossain, mutta oltiin niin flunssaisia, että ajettiin vaan läpi :/

   Poista
 3. Ähtärin eläinpuisto on ollu pitkään 'pitäs käydä' listalla. Pitää kyllä nostaa se nyt ihan kärkeen.
  Kiitos muuten Kotka postauksista. Oltiin siellä tällä viikolla. Sää ei suositun, mutta vietettiin silti puoli päivää Katariinan meripuistossa. Ja viihdyttiin. Kiitos vielä vinkistä. Toivottavasti palataan vielä Kotkaan ja Loviisassakin varmaan viihtyis ainakin päivän.

  VastaaPoista