Sivut

torstai 12. tammikuuta 2017

Taaperon villapaita palmikoilla

Neuloin tyttärelle paidan samalla ohjeella, millä tein sen yhden joululahjapaidankin, eli ylhäältä alas ilman saumoja neulottu Flax. Sen verran kuitenkin muokkasin, että hihojen aina oikein -kaistaleiden sijaan tein niihin kolmisäikeiset palmikot. Tuli tosi kiva! Koska edellinen paita oli aika peltinen, tein tällä kertaa isommilla puikoilla. Koska mulla ei ollut 6 mm pyöröjä, enkä halunnut semmoisia tähän hätään lähteä ostaan, tikutin koko paidan kahdella setillä sukkapuikkoja. Harmi kyllä paidan yläosassa näkyy puikkojen vaihtumiskohta, ennen kuin ymmärsin alkaa neuloa siten, että puikkojen vaihtumiskohta muuttuu joka kerroksella hieman. Paita on aika reilun kokoinen, varsnkin pääntie, joka valahtaa helposti olkapään yli.  Pituutta tein huomattavasti enemmän, kuin ohjeessa, mutta olisi saanut olla enemmänkin. Langan tosiaan voitin Silmu&Solmun podcastin arvonnasta. Mieletön tuuri, sillä palmikko-flax oli ollut mielessä jo aiemmin. Onneksi en ollut ehtinyt vielä hankkia lankoja. Tässä sattui värikin oleen just, eikä melkein.


Lanka: Schachenmayr Merino Extrafine 85
Puikot: 6 mm (resorit 5 mm)
Koko: 1-2 v (mutta lisäsin vähän leveyttä ja pituutta ja puikkokokin oli eri jne)
Menekki: 174 g

11 kommenttia:

 1. Suloinen paita ja tyttö! Tuollainen palmikkopaita ois aika jees aikuistenkin koossakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja juu, kyllä kelpaisi aikuisen koossakin! Jos vaan jaksaisi niin suuren neuloa :D

   Poista
 2. Tosi kaunis, niin tyttö kuin paita! :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis ja oikein mieleiseni väri. Oikeasti ilahduin, kun näen, että huipputaitavankin käsissä tuo puikkojen väli näkyy. Neulomukset on aina niin täydellisiä. Tämä on sitä hupsistarallaa! Tämä ei siis ole millään muotoa moite tai vahingonilo,vaan tosiasia, joka on kyseisessä paidassa osattu vielä korjata kesken vaihtamalla puikon ekaa silmukkaa. Itse olen neulomuksissa tosi tumpe, aina sukkapuikkoja käyttäessäni neulon puikon ja vielä ekan silmukan seuraavasta puikosta puikolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ole koskaan ennen näkynyt puikkojen vaihtumiskohta kuin nyt vasta muutaman viimeisimmän kuukauden aikana! Taitaa olla syynä se, kun olen alkanut tekeen paksummilla puikoilla kuin ennen. Käsialani on niin kamalan tiukka! Nyt tulee toki pehmeämpää ja laskeutuvampaa pintaa, mutta puikkojen vaihtumiskohdassa se löysyys sitten kostautuu. Harjoituksen puutetta ehkä. En jaksanut alkaa purkaan paidan alkua, olin niin tyytyväinen siihen, että keksin kuitenkin ongelmalle ratkaisun ja loppupaidasta tuli nätti :)

   Poista
 4. Todella kaunis paita ja väri oikein herkullinen. Kyllä neidin kelpaa!

  VastaaPoista
 5. Voi miten kaunis! Tuo väri ja noi palmikot! :)
  - Anni/ Needles and Roses -

  VastaaPoista