Sivut

perjantai 6. tammikuuta 2017

Lättähattuloppiainen

Käytiin taas vaihteeksi Suomen rautatiemuseossa, siellä kun oli tänään Lättähattutapahtuma, ja me ollaan ihan Lättähattufaneja.


Museon Lättähattuun pääsi poikkeuksellisesti sisälle, mutta se nyt ei siinä mielessä ollut meille kovin ihmeellistä, koska ollaan käyty Lättähattuajeluilla Porvooseen useamman kerran. Täällä oli kuitenkin paikalla vanhoja Lättähattujen kuljettajia ja heidän juttujaan olisi kyllä mielellään kuunnellut pidempäänkin, mutta lapsi ei yllättäen ollut ihan samaa mieltä. Museossa sai katsella tänään myös vanhoja mainosfilmejä aiheesta ja retrot televisiomainokset ovat nekin aivan ihania.


Nämä kiskobussit ovat kyllä todella kiehtovia. Niin söpöjä ulkonäöltään ja tarinat siitä, kun näillä ajellessa on pysähdytty vaikka tasoristeykseltä nappaan väkeä kyytiin ja ihmiset ovat käyneet Lättähatulla vaikkapa marjastamassa ämpärit mukanaan, kuulostavat juuri täydelliseltä. Sittemmin yksityisautoilu lisääntyi ja bussireitit paranivat, niin Lättähattujen aika alkoi olla ohitse.


"Hetki kulttuurin ja kahvin parissa" -tapahtumaa vietettiin tänään museoissa kautta maan Suomi 100 -meiningeissä. Täälläkin siis sai kahvit ilmaiseksi. Pullista toki maksettiin. Kahvia sai siemailla museojunan kahvilavaunussa.Ulkona oli hyytävän kylmä ja niin oli kyllä museossakin. Veturihalleissa on kesälläkin kylmä, onneksi me lähes jo vakioasiakkaina oltiin osattu varautua.Rautatiemuseon oma Dm7 aiotaan kunnostaa ajokuntoon, huippua! Ei siis tarvitse osata aikamatkustaa päästäkseen kyytiin. 

4 kommenttia:

 1. Teistä on moneen junaan. Minuun ei ihan heti iske nuo junat, mutta toisaalta miksi ei. Oma kulttuurimuotonsa tuokin, varsinkin vanhat junat. Ja ilimainen kahavi kelepais kyllä.

  VastaaPoista
 2. Junathan on kivoja! Tapasin kerran henkilön, joka kertoi harrastavansa junia: oli ostanut oman juna-asemankin! Toinen junajuttu: Ruotsin suurimmassa rautatiemuseossa Gävlessä ei ole dieselvetureita, outoa. Oletteko käyneet siellä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei olla käyty, olisi kyllä tosi kiva joskus käydä siellä! Tukholman raitioliikennemuseossa ollaan käyty, sekin oli tosi mahtava!

   Poista